www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Casti Pentru Tobe!


ReFleX
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

Salut!

 

De ce ai tu nevoie se numesc, casti de monitorizare. Caracteristica ce te intereseasza la castile de genul acesta este "Ambient noise attenuation" (uite aici un exemplu de casti cu specificatiile pe care le cauti). Toate castile de genul asta sunt casti "inchise". 

 

Trebuie sa tii cont si de ohmi. Cu cat valoare este mai mare, cu atat castile au nevoie de mai multa putere pentru a se auzi tare. In acelasi timp, castile cu multi ohmi iti protejeaza auzul mai bine decat unele cu ohmi putini. Chiar daca dai tare, membrana nu creeaza aceeasi presiune pe timpan. Downside-ul este ca trebuie sa achizitionezi separat un amplificator de casti pentru cele de peste 80 de ohmi. Pentru ca au nevoie de mai multa putere pentru a ridica semnalul din casti peste cel care este atenuat.

 

Plaja de frecvente consider ca este irelevanta pentru niste casti de monitorizare. Trebuie sa auzi o ancora cu de care sa te legi gen: un ton de bass, o chitara sau un metronom. Nu te intereseaza calitatea sunetului pentru ca pentru asta exista casti de masterizare.

 

Sper ca te va ajuta informatia la a cauta ce ai nevoie tinand cont de bugetul tau.

 

http://www.soundcreation.ro/casti-audio-profesionale-pentru-monitorizare-sau-mixaj-cid47_3234/audio-technica-ath-m30x-id15258.html

Edited by Pane
Link to comment
Share on other sites

Legile fizicii nu sunt opinii, P = U * I pentru toată lumea.

Principiul de bază ce l-ai expus e corect: e nevoie de căști care izolează bine sunetul extern. Dar nu toate soluțiile sunt circumaurale, nu toate amplificatoarele de căști sunt la fel (apropos, în ce vrei să le bagi?) și nu e nevoie să dai 345 de lei pentru o pereche adecvată.

O variantă practică și ieftină e să folosești căști intraauriculare relativ ieftine (pe care probabil le ai deja), peste care pui antifoane și mai ieftine. Atenuarea cumulată va fi comparabilă dacă nu superioară căștilor "speciale" pentru monitorizare, nu trebuie să sacrifici răspunsul în frecvență și poți folosi căștile și la altceva (e.g. să asculți muzică pe stradă).

Cât despre povestea cu impedanța și puterea, n-aș ști de unde să încep. Cifra care relevă "cât de tare" trebuie date e sensibilitatea, și am explicat-o împreună cu alte noțiuni conexe în thread-ul ăsta: http://forums.rgc.ro/topic/71633-putere-spl-volum/

Link to comment
Share on other sites

Ce cunosc eu sunt AKG  cu dublu drivere , adica se reduce puterea electrica  absorbita la 1/2( in caz de amplif de casca pe semiconductoare cu iesire directa fara traf de iesire ) respectiv este nevoie de 1/2 din putere electrica ptr aceiasi presiune sonora ca si in cazul unor casti cu cate un singur driver ..( capsula -dif de casca )  dar datorita dublarii suprafetei radiante creste SENSIBILITATEA  cu 1/2 ADICA NU PIERZI DIN SENSIBILITATE !

Faza este ca datorita puterii electrice la dublu .Cu membranele  "miscate " doar la 1/2 din deplasarea "maxima" ptr o presiune sonora identica cu cea al driverului singular  ai basul clar si medii inaltele nu sunt modulate de bas ..adica suna curat ...

Sisdtemul de etansare este OK .Sistemul mecanic de prinderea castilor nu este cel mai bun dar calitatea driverelor este foarte buna .

 

Sistemul propus de @FiveseveN ,cel cu "urechelnitze" si cu o casca etansatoare peste   este OK dar sa fie casti bune ce redau bine fara prea mare  colorare basul ....  merge e incercate .

Dar gasesti si casti din cele "mari"  ieftine ce suna bine la monitorizare ptr exersare  la tobe doar nu mixezi/masterizezi cu ele .

In plus trebuie sa bati "fin" tehnica  nu presupune sa spargi fetele de toba , uita-te pe youtube solouri de tobe si vei constata ca bat relativ "fin"  caci altfel nu ar avea "viteza" in executie .

Soundul acela ce-l auzi este cu gate,cu compresor etc ....nu tobarul face acel sound ci captarea si prelucrarea .

Miscarile largi le fac tobarii ptr show vizual si de obicei in detrimentul tehnicii de executie .

completare

P=U*I    sau P=U2 /Z      unde U= tensiunea de iesire pe casca  ;Z= impedanta castii 

dar aceast lucru reflecta puterea electrica ..cea acustica depinde de randamentul "difului" .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.