www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

smar2

Active Members
 • Posts

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

smar2 last won the day on December 21 2018

smar2 had the most liked content!

Profile Information

 • Location
  Bucuresti (ex Galati)

Other Information

 • Gear
  bas: Ibanez SR505
  combo: Ashdown T15-180

Recent Profile Visitors

3425 profile views

smar2's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

29

Reputation

 1. Salut, Scuze de raspunsul intarziat. Nu mai am de mai bine de un an si nici nu mai aduc. Am observat acum ca pot sa marchez ca vandut in anunt, si probabil se inchide topicul.
 2. Idee: un modul Bluetooth HC-05 conectat serial la controller sau similar, si aplicatie Android pentru configurare. Eu am aplicat metoda asta la un proiect facut de mine. Daca ai nevoie de sugestii in legatura cu librariile pt lucrul cu Bluetooth in Android Studio, da-mi un mesaj. Ca o paranteza, si eu tot Linux folosesc pe laptop, dar am si o masina virtuala Windows 7 (VirtualBox) pentru situatii extreme.
 3. Sursa izolata folosita de Deville in testul lui era un Pedaltrain Jr. Nu am desfacut vreuna sa vad cum e construita, dar presupun ca e pe baza de transformator cu mai multe infasurari secundare, punti redresoare si regulator de tensiune. Nu cred ca are doar un simplu filtru dupa puntile redresoare. Solutia cu transformator, diode si condensator de filtraj era folosita la alimentatoarele reglabile chinezesti (3-6-9-12V), care induceau un brum de retea semnificativ, orice alimentai de la ele (aparate de radio, clape, pedale de efecte, etc.). Astea sunt cea mai proasta varianta de alimentat pedale, in opinia mea. Zic de alimentatoare de-astea ca mai jos: Evident ca daca pedalele au un etaj serios de filtrare la intrarea alimentarii de 9V, nu se prea aude zgomot de la alimentare in lantul audio, dar sunt si multe pedale care au fost proiectate plecand de la premisa ca vor fi alimentate de la bateria interna de 9V sau de la o sursa foarte bine filtrata. Pana la urma, e suficient ca o singura pedala din lant sa introduca zgomot de la sursa de alimentare in semnalul audio, pentru ca semnalul la intrarea in amp sa fie zgomotos. Ajung azi in tara, asa ca in urmatoarele 2 saptamani ma puteti chema sa masor nivelul de zgomot al surselor voastre. Astept invitatii P.S. Cu aceeasi ocazie, puteti face si teste cu Silent Power
 4. Pornind de la articolul lui Jack Deville (Mr. Black pedals) in care compara nivelul de zgomot al unei surse izolate (Pedaltrain Jr.), al unui alimentator in comutatie si al unei baterii de 9V, am dorit sa masor nivelul de zgomot al sursei cu acumulatori Silent Power, fabricata de mine. Pentru cine nu stie despre ce e vorba, am facut acum vreo luna un topic despre aceasta sursa pentru pedale. Problema a aparut cand am sesizat ca nivelul de zgomot pe care incercam sa il masor era sub nivelul zgomotului de cuantizare al osciloscopului (digital) pe care il foloseam. Pe scurt, zgomotul era prea slab pentru sensibilitatea osciloscopului meu. Din acest motiv a trebuit sa realizez un amplificator de tensiune (amplificare 100x), pentru a putea masura precis nivelul de zgomot al sursei Silent Power. In urma masuratorilor a rezultat ca Silent Power are un nivel de zgomot de aproximativ 0.1 mVRMS. In articolul mentionat anterior, Jack Deville obtinuse pentru sursele testate de el undeva in jur de 10 mVpk-pk, deci probabil in jur de 3.5 mVRMS (cu alte cuvinte aceste surse sunt de aproximativ 35 de ori mai zgomotoase decat Silent Power). Mi-as dori insa sa pot face o astfel de comparatie si cu alte surse pentru pedale. Pentru consistenta masuratorilor, as dori sa masor zgomotul altor surse folosind acelasi montaj si osciloscop. Iar aici apelez la aceia dintre voi care sunt curiosi in legatura cu nivelul de zgomot al surselor voastre pentru pedale, si care sunt dispusi sa imi aloce un sfert de ora pentru a face masuratorile. Evident ca ma voi deplasa eu la sala de repetitii sau unde aveti pedalierul sau sursa (doar in Bucuresti si posibil in Galati/Braila). Asadar, cei care sunteti interesati, va rog sa ma sunati la 0744 44 1174 sau sa imi scrieti aici, pentru a stabili cand si unde putem face masuratorile. Multumesc Later Edit: Iata si o imagine care rezuma articolul la care faceam referire mai devreme:
 5. Multumesc. Cand am facut calculatorul de durata de viata de pe site, majoritatea valorilor consumului pedalelor le-am luat de pe stinkfoot.se/power-list. Este mentionat acolo ca la multe pedale consumul nu a fost masurat efectiv, ci dedus din specificatiile producatorilor sau pe baza alimentatorului inclus. Specificatiile producatorilor tind sa dea valoarea maxima (nu medie) a curentului, iar alimentatoarele sunt mereu mai puternice decat necesarul pedalei. Multe pedale consuma mai mult in functionare si mai putin in bypass, deci daca in jumatate din timpul de cantat nu folosesti o anumita pedala, probabil va consuma mai putin decat daca ar fi folosita non-stop. De exemplu Eventide H9 consuma "500mA at power up and 400mA in normal operation" (https://www.eventideaudio.com/faq-category/power-supply). In calculator e trecut cu 500mA, dar cred ca ar trebui sa il modific la 400mA, pana am ocazia sa masor consumul efectiv al unuia. In concluzie timpii calculati pe site sunt mai degraba cei minimi garantati. Legat de ciclurile de reincarcare, celulele Samsung au minim 70% din capacitatea initiala dupa 300 cicluri de reincarcare, iar celulele Panasonic au 70% dupa 500 cicluri.
 6. @3472: Pretul pentru "in afara" e putiun mai mare din mai multe motive: comisionul ebay de 10%, costul mai mare al livrarii internationale cu Cash On Delivery, costuri mai mari (cu transportul si nu numai) in cazul in care e necesara vreo "interventie in service", etc. Oricum, diferenta de pret nu e semnificativa. Fata de preturile de 500/600 lei pentru Romania, cele pentru afara sunt 120/140 eur. @Mr. Vintage: Ma bucur ca iti place sursa. Multumesc pentru mini-review
 7. Silent Power 4x2 este o sursa pentru pedale la al carei proiect si realizare am lucrat in ultimul an, inspirat de experientele mai putin pozitive cu alte tipuri de surse (de la alimentatoare individuale in comutatie pana la surse izolate si teoretic silentioase). Pentru evitarea zgomotului pe liniile de alimentare cu 9V, sursa Silent Power 4x2 foloseste acumulatori, in acest fel fiind complet izolata de reteaua de 220V. De notat ca Silent Power nu foloseste convertoare DC-DC ca alte surse cu acumulatori, pentru ca si acestea introduc zgomot suplimentar. Caracteristici: 8 iesiri de 9V DC (center negative) curent total de iesire 2000 mA (fiecare pereche de iesiri poate furniza 500mA continuu, si maxim 750mA pentru scurta durata) acumulator cu celule Li-Ion Samsung de 2600mAh (pentru estimarea duratei de functionare cu diferite pedale, puteti intra pe silent-power.eu/battery-life/) display LCD pentru afisarea nivelului de incarcare Pachetul contine pe langa alimentatorul propriu-zis si incarcator si 8 cabluri de alimentare pentru pedale. Pret: 499 lei - (se poate opta si pentru varianta cu celule Panasonic 3350mAh, care au capacitatea cu 30% mai mare. In acest caz si pretul este cu 100 lei mai mare). Pentru mai multe detalii, ne puteti vizita pagina web (silent-power.eu), pagina FB (facebook.com/silent.power.eu) sau ne puteti contacta pe email sau telefonic. mail: info@silent-power.eu tel: 0744 44 1174 Pentru discutii referitoare la produs, puteti folosi topicul de la DIY:
 8. Multumesc pentru aprecieri. Pretul nu e postat pe site. Fiind la inceput, ma gandesc ca pretul mai poate suferi ajustari, in functie de cerere si de cate pot fabrica. Daca voi avea comenzi si din afara tarii, intentionez sa pun pretul putin mai mare decat pentru Romania. Nu am pus pretul nici in acest topic, pentru ca e la sectiunea DIY. Voi face cat de curand si un topic la Mica Publicitate. Dar ca sa raspund totusi la intrebare, in momentul de fata pentru Romania pretul e de 500 lei varianta cu acumulatori Samsung (Silent Power 4x2), si 600 de lei varianta cu acumulatori Panasonic (Silent Power 4x2 plus). Acumulatorii sunt Li-Ion, iar capacitatea celor Panasonic e cu 30% mai mare (deci si timpul de functionare cu 30% mai lung).
 9. In ultimul an am conceput si construit un sursa de 9V pentru 8 pedale. Tocmai ce i-am facut website (https://silent-power.eu) si pagina de FB (fb.com/silent.power.eu), pe care va invit sa le vizitati. Am inceput proiectul dupa ce am observat cam care sunt problemele cu alimentarea pedalelor pe la salile de repetitie si pe la concerte. Brum si zgomot de retea venite prin alimentarea de 220V de la lumini, ventilatoare; probleme cu prelungitoarele vechi ori prea scurte; timp mare la set-up in cazul alimentatoarelor individuale; la alimentarea cu baterii de 9V acestea se pot termina brusc... Asa ca am proiectat o sursa pe acumulatori (implicit complet separata de reteaua de 220V), cu capacitate a acumulatorilor mare, deci timp mare de functionare, si cu afisare a nivelului de incarcare. Regulatoarele de tensiune NU sunt in comutatie, asa ca nu exista nici zgomote de inalta frecventa, specifice acestora.
 10. Depinde cu ce degete apesi. De exemplu daca iei re major cu degetele 1, 2 si 3, esti in pozitia a II-a, daca iei acelasi re major cu degetele 2, 3, 4, esti in pozitia I. Oricum, pozitiile te ajuta mai mult in citirea notelor, in sensul ca multe note includ pozitia (cu cifre romane) si digitatia (cu cifre arabe). Deasemenea, poti nota tu pozitiile pe o partitura pe care o descifrezi, pentru a retine cam unde pe grif apasai pentru a obtine notele dorite. Asta pentru ca aceeasi nota o poti lua in cateva pozitii diferite... si implicit unele pozitii vor fi mai favorabile anumitor pasaje decat altele...
 11. Decat sa ne intrebi pe noi, nu mai bine intrebi la magazinul care ti-a acordat garantia? Dai un telefon si afli. Cu atat mai mult cu cat conditiile de acordare a garantiei pot diferi destul de mult intre magazine...
 12. Pret: 7.5 RON Localitate: Bucuresti Contact: 0744 44 11 74 Stare: Nou Accept schimburi: Nu accept schimburi Banda de cupru are latimea de 50mm si grosimea de 0.1mm. Adezivul este conductor electric, asa ca nu trebuie cositorite intre ele bucatile de folie. Eu mi-am ecranat Ibanezul cu asa ceva si rezultatele sunt evidente. Ce-i drept, ecranarea din fabrica mi s-a parut o mizerie, in sensul ca erau doar niste placute metalice pe spatele dozelor, care nu imbracau nici pe departe toata partea din spate a dozelor. Iar in cavitatea pt. electronica era data doar o vopsea conductoare, care probabil in 10-12 ani si-a mai pierdut din proprietati. Una peste alta am scapat de un buzz deranjant de frecventa foarte inalta (probabil prindea unde electromagnetice de la alimentatoare in comutatie). Mi-au mai ramas banda, asa ca pot vinde cui e interesat, cu 7.5 lei /metru. Prefer vanzare personala in Bucuresti. In tara trimit doar prin curier, ca nu vreau sa-mi bat capul sa merg la posta, dar e cam scump si nu stiu daca mai renteaza pentru cumparator. Emu - 0744 44 11 74
 13. N-au disparut ratacitii, doar ca presupun ca prefera si alte genuri muzicale decat eternele coveruri optzeciste dupa niste trupe de mult apuse, sau muzici moderne agresiv-progresive Eu unul ma uit de cativa ani pe aici pe la anunturi dar nu ma regasesc in influentele muzicale amintite in ele.
 14. Faceti derogare de la criteriul cu ascultatul si placutul rock-ului clasic? Dar de la cel al disponibilitatii in weekend-uri? Am si alte hobby-uri, asa ca aproximativ jumatate din weekenduri nu sunt in Bucuresti (vara chiar mai multe).
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.