www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/29/22 in all areas

 1. I beg to differ! Am un 333XL Infinium de prin 2014 si pe langa faptul ca in toti anii astia a fost mai stabil si cu mai putine defecte (chiar 0 defecte) decat al colegilor cu Marshall, Mesa sau altele, chiar suna exceptional. La orice live am fost cu el a fost super laudat si oamenii au reactionat intotdeauna "Nu stiam ca Bugera poate sa sune asa". Am cunostinte care si-au luat pana la urma Bugera si il folosesc fericiti si astazi. Unii si-au luat chiar dupa ce l-au auzit la mine si sunt si ei multumiti. E o varianta low-cost care raport pret/calitate greu poate fi batuta. Poate daca te astepti sa aibe crisp-ul unui Bassman sau caracteristicile unui amp diferit de el nu ai sa gasesti o paleta larga de optiuni tonale. Dar pentru plaja pentru care a fost conceput, adica o copie dupa Peavy XXX, e un amp extraordinar. Si fiecare dintre modele lor si-au cam atins tintele. Am avut mai multe modele. Daca acum 20 de ani spuneai de un amp ca este pur si simplu prost, intelegeam... dar in 2022 pana si cele mai low-cost, vai de capu' lor amplificatoare suna exact la ce te astepti. Nu cu aceeasi compozitie si timbru, dar ca amplificatoare veritabile. Fac unii niste cutii de "carton" hand-made... in apartamentul lor, copii dupa tot felul si nu iti dai seama de diferenta. Ce sa mai zici de o dita compania. Tehnologia analog e deja stapanita de multa lume.
  3 points
 2. Eu am la bloc HB Tube 15 cu difuzorul stock, dacă vrei mai mult clean sau overdrive mai domol și nu drujbe poți scoate cu el sunete ok la un nivel care să nu supere cel puțin ziua. Pe drive mai serios sună mult mai bine dat mai tare dar în punctul ăla cred că în majoritatea blocurilor vei deranja. Are 1W mode dar nu sună la fel de bine și tot trebuie dat tare ca să fie ce trebuie. Pe de altă parte am și un head Orange cu power scaling (15/7/1/0.5W) într-un cabinet 112 cu greenback (care e mai ineficient și deci poți pompa în el mai mult până să deranjezi) și l-am folosit și noaptea fără probleme. Na, nici nu e genul de bloc unde să fie pereții din hârtie sau structura prea rezonantă să se propage chiar tot. În general prima chestie care va deranja sunt joasele. Ce poți face pentru asta e să nu îl ții pe podea, să îl ridici pe un suport sau ceva măsuță și să ai ceva moale sub el. Pe urmă camera în care îl folosești e bine să fie cât mai încărcată cu chestiile care absorb sunetul (de exemplu dacă ai multe cărți, plușuri, whatever să fie cât mai plină). Poți face și izolație fonică dar la cât costă cred că iei mai repede ce head vrei tu, un torpedo captor X (atenuator cu suport bun IR) și monitoare pentru controlat nivelul de zgomot chiar dacă e ampul dat blană. Avem unii colegi care o dau tare la bloc dar cred că sunt mai degrabă excepții. Ideea e să iei și un model de amp care se bazează mai mult pe etajul pre și tone stack pentru obținerea sunetului optim și care nu are nevoie să fie dat tare ca să sune a ceva. Oricum toate sună mai bine date tare.... Mai ai soluția să ai amp gen vox mv clean (are atenuare) și să îți faci sunetul din pedale (valabil la orice amp de fapt), atunci ai control pe zgomot și nu depinzi de dat prea tare ampul. Spark e o idee bună la bloc, mai ales că are ieșire bună și de căști. Despre power scaling am senzația că în general poți scoate cam la fel de ok și fără el, dar când e pornit degradează sunetul pe joase, sună subțire fizzy. La Orange e cel mai ok de până acum dar parcă tot prefer 7 sau 15w. Mai am și THR10X care merge oricând și sună OK, katana mini care are feelul cum trebuie dar nu sună fantastic și un Mustang micro pe care îl bagi în jack, în el poți băga căști și cânți oriunde fără probleme. Ca să rezum, dacă vrei musai lampă, head care își face tonul mai mult din pre, cabinet mic (de preferință closed back) cu difuzor ineficient să poți băga în el mai mult, poziția în camera, pedale de care să te ajuți (booster, EQ) și camera cât mai plină de chestii moi și pufoase 🙂
  1 point
 3. Nu vreau să fiu gică-contra, însă nu ar fi mai bine un VST+placă audio+o pereche de monitoare/căști? Tone X de la IK Multimedia, TH-U Overloud, Softube, Neural DSP etc. sunt foarte bune, Sau un amplificator pe tranzistori/digital modelling. Eu am un Roland Cube. Sună bine și Spark. Sau un preamplificator (pe lămpi - Laney studio, cred că e și amp ăsta) + monitoare. Greu de crezut că vei putea face un amplificator de 1w, pe lămpi, cu un singur canal, să sune bine. Nu ai spus cam ce fel de sunet urmărești.
  1 point
 4. https://www.thomann.de/gb/orange_ppc112_black.htm Anunt valabil doar astazi, preluare personala. 700 ron
  1 point
 5. Sincer, n-as sti ce sa zic, ca n-am incercat asta niciodata cand am tras voce, dar cred ca as incepe de undeva gen 20-25% si m-as juca si as ajusta pe parcurs, in functie de cum suna si daca imi place sau nu. Nu stiu daca exista vreo regula referitor la procentul cu care sa poti panorama vocea intr-un mix, dar in orice caz, ar trebui avut grija sa nu se suprapuna peste partea de mix unde intra chitara si celelalte instrumente, altfel e posibil sa iti distorsioneze mixul final.
  1 point
 6. Nu cumpăra Bugera. Înainte de orice. Sunt ampuri proaste, pur și simplu. Uite aici un mic ghid:
  0 points
This leaderboard is set to Bucharest/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.