www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Faded Vs Standard


sam
 Share

Recommended Posts

 

 

COMPARATIE ?????

 

Hai sa fim seriosi .

 

Ce o fi atat de greu de crezut ca cineva a avut "tupeul" sa aiba mai multe chitari cu diferite configuratii de finish ????

Cum vrei ca cineva sa faca comparatie daca nu probeaza!?!? Ce sa probezi intre doua chitari care sunt 100% la fel ???? Aerul in care stau ??? Ce sa probezi ???

 

 

Lacul are scopul de a protejea lemnul ca sa nu acumuleze umezeala sau sa nu se usuce prea tare etc ...

 

Daca stii sa lacuiesti chitare , mai da cateva straturi de lac nitro peste chitara aia a ta de mahon care suna "foarte deschis" , sa vezi dupa aceea daca lacul are numai rolul de a sigila lemnul.

Nu are rost sa facem filozofii dar nici sa "betonificam" tot felul de alte idei ....

Edited by ggg
Link to comment
Share on other sites

S-a povestit de chitari 100% identice, dear lefmir . Blackthorn a explicat foarte clar ce chitari a folosit . Are rost sa inventam argumente pro sau contra ???

dar nu inventeaza nimeni pro si contra, fiecare se bazeaza pe propria experinta.

Eu spre exemplu mi-am facut o chitara normala relic si pot sa zic ca nu suna brusc diferit. Acuma o sa zici ca absoarbe umezeala si n-a apucat sa se schimbe tonul...e de jumatate de an asa si suna la fel.

Bine dar daca e musai sa te bazezi pe experienta Fender si Gibson(cumva daca ai chitare scumpe esti mai avizat sa vorbesti??? ma refer in general) si nu pe logica...

Edited by lefmir
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

S-a povestit de chitari 100% identice, dear lefmir . Blackthorn a explicat foarte clar ce chitari a testat . Are rost sa inventam argumente pro sau contra ???

Are si karpi dreptate, sunt convins ca erau mici diferente de umiditate a lemnului intre cele 2 chitari, precum si de orientare a atomilor. Daca sluam lucrurile in acest fel nu mai putem compara nimic, nu cred sa existe 2 lucruri perfect identice

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Știu că unii au probleme cu cititul, așa că am să rezum problema subliniată de Arpi et al:

  1. Nu există chitare "100% identice", nu pentru scopurile acestei comparații. Cu cât e mai subtilă diferența de determinat cu atât trebuie controlat mai strâns: dacă încerci să evaluezi impactul a 1 g de lac asupra unor instrumente de 5 Kg degeaba compari instrumente între care există inevitabil toleranță de 100 g. Nu mai vorbim de restul variabilelor care nu sunt controlate, în frunte cu faptul că sunt cântate de un om, nu o mașină cu interpretare consistentă.
  2. Memoria auditivă e extrem de scurtă. "Buffer-ul" care ne permite să comparăm două sunete se pierde în câteva secunde. Așa că impresiile despre cum credeai că suna o chitară acum două săptămâni, înainte s-o refinisezi, sunt egale cu fix zero.

Considerând aceste obstacole n-ar trebui să ne mire lipsa dovezilor. Nu-s imposibil de evitat, dar e nevoie de mijloace inaccesibile chitaristului de rând sau măcar tehnicianului entuziast. Dacă adăugăm la asta analfabetismul științific cras ce afectează comunitatea îmi permit să prevăd că "dezbaterea" va dăinui pentru mult timp în starea curentă: multe ipoteze, puține verificări.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bine dar daca e musai sa te bazezi pe experienta Fender si Gibson(cumva daca ai chitare scumpe esti mai avizat sa vorbesti??? ma refer in general) si nu pe logica...

Daca ai experienta de Fender ,Gibson sau alte chitare folosite de decenii de atatea generatii , normal ca esti avizat sa vorbesti despre ele . In lipsa experientei , logica poate contine si erori .

Este foarte adevarat ca pe langa asta , mai conteaza si cine anume acumuleaza aceasta experienta. Experienta unui colectionar de chitare care canta si el doua acorduri pe saptamana , este total diferita de a unui chitarist profesionist, de exemplu. Dar deja subiectul este ,...so hot.,chiar tabu . Mai bine , o lasam asa .

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ti-e frica s-o spui? lasa ca o spun eu: Nu toata lumea cu chitare high-end stie cum fuctioneaza o chitara electrica(si ma refer la de toate aici: set-up, cum functioneaza o doza, de ce suna o doza altfel decat alta, etc.). Probleme de baza in electronica: ce face un filtru trece jos, cum functioneaza un TBX de la fender(2 filtre, mare rahat). Lista continua.

 

Nu ma refer la colegul Marius(Blackthorn), asta ca sa se inteleaga foarte clar. El e unul din "ceilalti"! :)

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Nu toata lumea stie cum fuctioneaza o chitara electrica

 

Nu toată lumea știe cum funcționează sunetul

 

E corect, dar ca sa auzi si sa poti face diferenta intre sunete nu e obligatoriu sa fii 'inginer de sunet'. Dupa cum ca sa apreciezi o mancare nu trebuie sa fii bucatar, ca sa apreciezi un tablou nu trebuie sa fii pictor, etc. E foarte important si ce spuneti voi dar una-i una, alta-i alta.

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ce ai zis tu inseamna doar sa fii ascultator de muzica, nu sa ai pretentia ca si canti. Tu esti expert pe condimente si trebuie sa le recunosti in mancarea gatita de bucatar....asta ar fi metafora corecta.


Cumva un chitarist e implicat cel putin indirect in formarea sunetului unei melodii...e corect ce a zis 57.


Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Sigur, sam, n-a zis nimeni că n-ai voie să ai preferințe. Dar oamenii își dau cu părerea despre fenomenologie cu care n-au nici un fel de familiaritate. Nici măcar termenii nu-i cunosc, mi-au umplut capul cu dinamică și rezonanțe.

E a suta oară când repet: îți place chitara X pentru că e dată cu lac luat de pe sicriul lui Ceaușescu? Foarte bine, s-o freci sănătos! Dar nu încerca să-mi explici mie că lacul comunist "absoarbe unele frecvențe". Preferințele îți aparțin în totalitate și exclusivitate. Când încerci să descrii realitatea se joacă după alte reguli.

Link to comment
Share on other sites

E adevarat ce spuneti dar ce te faci ca exista o gramada de chitaristi care n-au nici macar studii muzicale daramite de electronica sau alte scoli si habar n-au cum le functioneaza instrumentele. Cu toate astea canta (unii foarte bine, altii foarte prost) au pareri, preferinte, cu timpul capata experienta, isi antreneaza urechea, etc.

Cam astea sunt diferentele dintre teoreticieni si practicieni. Daca le poti face pe amandoua e perfect, daca nu asta e, face fiecare ce poate, insa asta nu inseamna ca pe un forum de chitaristi amatori nu isi poate da toata lumea cu parerea.

 

Ca se mai intampla sa-si dea cu parerea unii care sunt 'cu vaca' in timp ce altii mai avizati stau pe margine si privesc, asta e, ghinion... E ca-n viata, de multe ori ajung sa te conduca niste idioti chiar daca poate tu esti mai competent decat ei.

Dar vorba lui ggg, mai bine o lasam asa :)

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

FiveseveN, dar tu poti demonstra ca un finish mai subtire nu aduce nici o diferenta tonala sesizabila?

Te știam om serios. Mă iei cu reverse onus, trucuri din ăstea de grădiniță? Nici nu știu dacă să te iau în serios sau să-l consider trolism patetic. Fantoma lui Bertrand Russell m-a asigurat că lacul nu influențează tonul. Demonstrează că nu-i așa.

Băgați capul înapoi în tab-uri și cataloage Gibson, că la epistemologie nu vă merge.

 

asta nu inseamna ca pe un forum de chitaristi amatori nu isi poate da toata lumea cu parerea.

Susțin oricând dreptul fiecăruia de a debita prostii. Doar că odată cu el vine și dreptul de a sublinia și ridiculiza prostiile. Așa că recomand principiul "Better to remain silent and be thought a fool than to speak out and remove all doubt.". Dacă am putea s-o "lăsăm așa" ar fi ceva, dar uite că subiecte "controversate" apar mereu, chiar dacă au mai fost discutate, cu aceeași inutilitate.

Link to comment
Share on other sites

Restul sper că sunt capabili să citească singuri. Și în context, cum trebuie.

 

PS: ați observat cum în orice domeniu cei care țin neapărat să-și justifice credința în lipsa dovezilor fac orice altceva în afara procurării respectivelor dovezi? Hai să atacăm contextul epistemic, hai să facem apel la autoritatea Bitălșilor, hai să facem atac ad hominem, hai să ne dăm butthurt, orice numai să nu măsurăm efectul, că Dumble ferește s-ar putea să nu avem dreptate.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Da, știu ce-am scris. Am probleme cu prostia, nu cu oamenii. Dacă unii oameni aleg să se identifice cu ea, treaba lor.

Am încercat să vorbesc frumos vro' șapte ani, dar tot la lac magic ați rămas. Când treceți de nivelul poveștilor de adormit copiii vom fi cei mai buni prieteni.

This is your damn curse : to do not be able to understand your own fucking ignorance .

De abia dupa acea iti poti pune problema sa discuti sau sa te preocupe , prostia oricui,..

Edited by ggg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai cinsapte, tu esti baiat bun, da' te-am cam stricat stiinta, te-a transformat intr-un robotel care nu vede decat zero si unu, orice altceva ce te-ar face cumva uman se pare ca nu exista. Iti recomand terapie cu cantat si mai lasa lacurile in pace ca sunt toxice, multi au ajuns in strada din cauza lor.

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bine, dragii, mei. Eu cer dovezi, voi vorbiți despre mine. Because straw Vulcan.

Deja îi urez țărână ușoară în Deșert acestui thread. Abia-l aștept pe următorul, să putem ajunge în același loc.

Esti o dovada vie, este normal sa vorbim despre tine. Initial te-am crezut un batran intelept, ma gandeam ca esti nascut in '57 :wee:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am zis ca ma retrag,dar trebuie sa spun totusi ca ma uimeste trollul cu numele 57

Omul care a deschis topicul,din start a mentionat ca vrea pareri de la cei care au probat ambele variante.

Si ca si in alte zeci de topicuri,profesorul 57 intra si face muci pe toata lumea,fara a aduce argumente legate de subiectul topicului,doar din pura si evidenta placere de a creea zanzanie si a-si etala inteligenta si vocabularul.Ostentativ.

Mie mi se pare ca ce face este trollism 100%.

Apoi,direct sau indirect,ne spune in fata ca suntem prosti,pe care el incearca sa ii educe deja de nu stiu cati ani.Si ca nu mai are rabdare cu prostia tuturor.

Parerea mea e ca mai bine ar sta la el acasa,ar lua o carte si ar citi despre modestie si regulile de purtare in societate.De ce naiba mai intra in discutie ca musca in lapte,daca si asa e satul de prostia noastra?

Administratorii chiar nu vad ce se intampla?

Probabil ca ma vor bana pentru offtopic.Dar pe 57 nu il vede nimeni.Mi se pare ciudat

Si nu stiu cum il mai suportati pe omul asta,sincer.

As fi curios daca cineva ar deschide un poll legat de expulzarea lui de pe forum,care ar fi procentele

In final,cu riscul banurilor,si a oricarei pedepse din partea administratorilor,din moment ce am fost facut indirect incult,si numit pe fata prost,am sa ii zic urmatoarele domnului 57:esti un cretin arogant.Du-te pe un forum filosofico lingvistico etc.Aici e un forum de chitara.Intra pe wikipedia si cauta cuvantul,poate ai inteles gresit definitia

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.