Rgb Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Buna ziua, As dori o parere despre inlocuirea dozelor de pe Vintage V100 cu Seymour Duncan JB/Jazz. Cam care ar fi diferentele de ton, etc. Se merita? Va multumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 daca in rest iti place chitara aia, "se" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 sfatul cu electronica e chiar f bun. mai ales niste pot-uri mai de doamne ajuta, de 500k. dar la partea cu "comparabila cu orice gibson" nu sunt de acord 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 ecranând cavitățile, și cheile Cum adica sa ecranezi cheile? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 "să schimbi complet și electronica (ecranând cavitățile) și cheile" Cât despre intenția în sine... "se merită" atâta timp cât dorești să sune ca o chitară cu JB și Jazz. E tautologic și are la fel de mult sens ca întrebarea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 (edited) pai ori schimbi electronica, ori ecranezi cavitatile. Daca ecranezi cavitatile nu schimbi niciun element al circuitului(adica "electronica"), ii adaugi un ecran pe care il legi la masa. Sa schimbi electronica = cabluri mai bine ecranate, alte valori de condensatori, alte potentiometre, alt switch...cam atat. Edited February 27, 2014 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 uite cam asa suna un V100 cu JB/Jazz P.S. Saptamana trecuta i-am schimbat si partial electronica (mai am pot-urile si poate condensatorii de schimbat). Se simte diferenta... 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheZKD Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Toata lumea are gusturi diferite , probabil sunt unii carora le plac acele doze stoc ( care chiar nu mi se par rele ) . Astea fiind spuse marea majoritate prefera setul mentionat de Seymour Duncan si ma numar si eu printre ei . Deci si verdictul meu este ca merita schimbate , si vei simti cu siguranta diferenta . 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 27, 2014 Share Posted February 27, 2014 Cel mai ieftin mod la V100 e sa scoti capacele metalice de la doze, tonul se deschide destul de frumos, nu sunt ca setul Seymour Duncan, dar diferenta este drastica. In felul asta poti sa salvezi ceva banuti pe care sa ii inverstesti in altceva. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Da da da, ideea cu dat jos capacul de pe doză merită cu siguranță încercată înainte de a lua decizia cu înlocuitul dozei ! Mai degrabă verifică întâi "instalația" electronică, cum au zis și colegii mai sus ... Nu fâșâie, nu clickăie, nu zumzăie, nu broomăie nimic, totul e ok acolo ? uite cam asa suna un V100 cu JB/Jazz Sună, bade, sună ! Mișto ! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rgb Posted February 28, 2014 Author Share Posted February 28, 2014 O sa incerc prima data sa dau capacele jos de pe doze si vedem ce si cum. @Alin Rosulescu - chiar suna foarte frumos. @ramurel - o sa dau capacele jos in prima faza dar ramin la ideea de a le schimba cu SD (in final). @Blackthorn - ok si cu banutii economisiti de la doze in ce sa-i investesc? astept idei. Multumesc tuturor Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 ok si cu banutii economisiti de la doze in ce sa-i investesc? astept idei. Tot în chitară, nu ? Păi, ai putea să îţi verifici tunerele şi wiringul complet la ea. La o socoteală pe fugă, dacă e cazul, un re-wiring + înlocuit de tunere echivalează în bani aproximativ cu un set de doze... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 O sa incerc prima data sa dau capacele jos de pe doze si vedem ce si cum. @Alin Rosulescu - chiar suna foarte frumos. @ramurel - o sa dau capacele jos in prima faza dar ramin la ideea de a le schimba cu SD (in final). @Blackthorn - ok si cu banutii economisiti de la doze in ce sa-i investesc? astept idei. Multumesc tuturor Ei asta era problema, in ce sa ii investesti, daca nu ai idei poti sa ii donezi la altii cu mai multa imaginatie Eu stiu ce sa fac cu ei 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rgb Posted February 28, 2014 Author Share Posted February 28, 2014 Ei asta era problema, in ce sa ii investesti, daca nu ai idei poti sa ii donezi la altii cu mai multa imaginatie Eu stiu ce sa fac cu ei Cred ca stiu in general in ce sa-mi investesc banii, mai mult sau mai putin, dar vorbeam despre proiectul din discutie. Au mai fost pareri despre schimbarea cheitelor, despre ecranarea cavitatilor, schimbarea potentiometrelor si a unui rewiring. .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 (edited) Tot în chitară, nu ? Păi, ai putea să îţi verifici tunerele şi wiringul complet la ea. La o socoteală pe fugă, dacă e cazul, un re-wiring + înlocuit de tunere echivalează în bani aproximativ cu un set de doze... . daca te pricepi sa faci lipituri si iti iei cablu ecranat, partea de re-wiring o faci DYI si economisesti o caruta de bani eu am experimentat pe V100-le alb (cel cu SD-uri) un 50's wiring cu volume independente, mi-a iesit mai mult de cat ok iar diferenta este enorma in calitatea sunetului. acum bag toata herghelia la "cosmetica". Edited February 28, 2014 by Alin Rosulescu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Au mai fost pareri despre schimbarea cheitelor, despre ecranarea cavitatilor, schimbarea potentiometrelor si a unui rewiring. .... Asa, şi ?!... Păi cam alea ar fi toate, alte idei nu prea mai au de unde răsări ... Tu te decizi acuma ce vrei sa faci ! Numa' ca tot o ocoleşti şi nu zici nimic de chitara ta : are defecte/probleme, n-are, la partea asta de wiring/poturi/ecranări ? Sfat colateral : nici nu investi f mult în ea ! E o chitara bună din zona med-low cost ! Nu-i pita lu' Dumnezo ! Dacă n-are alte probleme , dă jos capacele în prima fază, apoi, dacă tot vrei să schimbi dozele, schimbă-le , dupa care treci mai departe, la zona de amplificare ! daca te pricepi sa faci lipituri si iti iei cablu ecranat, partea de re-wiring o faci DYI si economisesti o o caruta de bani Io la lecţia cu modul Cositorian am cam tras chiulu' ! Dar eu sunt pentru diviziunea muncii în societate, aşa ca cine sa pricepe s-o facă, îi dau de lucru, n-o să-i iau io pita de la gură ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alin Rosulescu Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 Asa, şi ?!... Păi cam alea ar fi toate, alte idei nu prea mai au de unde răsări ... Tu te decizi acuma ce vrei sa faci ! Numa' ca tot o ocoleşti şi nu zici nimic de chitara ta : are defecte/probleme, n-are, la partea asta de wiring/poturi/ecranări ? Sfat colateral : nici nu investi f mult în ea ! E o chitara bună din zona med-low cost ! Nu-i pita lu' Dumnezo ! Dacă n-are alte probleme , dă jos capacele în prima fază, apoi, dacă tot vrei să schimbi dozele, schimbă-le , dupa care treci mai departe, la zona de amplificare ! Io la lecţia cu modul Cositorian am cam tras chiulu' ! Dar eu sunt pentru diviziunea muncii în societate, aşa ca cine sa pricepe s-o facă, îi dau de lucru, n-o să-i iau io pita de la gură ! Nici eu n-am fost un elev model, dar nevoia te mai invata . cand orice lucrare se traduce in multiplii de 100, mergem la meditatii si cositorim 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts