www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum Am Ajuns Sa Upgradez O Statie Line6


alinu_tau
 Share

Recommended Posts

Sa va povestesc ce-am ispravit cu o statie line6 flextone III 75w, un model mai vechi, nu se mai fabrica. Recent in urma unui schimb am ajuns in posesia unui head Marshall MG100FX si o boxa ce avea in ea un difuzor celestion de 12" 80W 8 ohm. Marshall-ul avand 2 iesiri, ma gandeam ca nu-i bine sa-i bag numai boxa aia, poate se strica ceva... Tot am cautat, am intrebat si aici pe forum... nimeni nimic. Ma gandesc sa intru intr-un magazin la noi in Cluj "Saimon Electronics" se numeste, are de toate pentru electronisti dar si ieftine ca-s chinezesti. Avea cateva rafturi pline de difuzoare, aleg unul care mi se parea de 12" si il intreb pe tip de caracteristici - 100 W, 8 Ohm. Cred ca-i bun, ma gandesc, il iau, tipul imi da si cutia de la el, marca "LTC" "made in china", :P nu-i scump 180 de lei. Ma duc acasa, il leg pe iesirea libera de la Marshall si-i dau drumul... fata d celalalt se auzea mai incet si numai pe medii, ciudat, nu mi-a placut, adica nu cred ca puteam face din astea 2 un cabinet 2x12 ca era dezechilibru total. Stau si ma gandesc... acuma sa il duc inapoi mi-e groaza, poate nu-l ia... ma tot uitam la statia line6. Oare ce difuzor are? Nu m-am uitat niciodata, am pus-o cu spatele la un perete si am cantata asa pe ea de vreun an :) Ma uit si... dif celestion 80 w 8 ohm 12". Zic, acuma si asa line6-ul asta nu-i cine stie ce, suna flat, eu am cantat pe ea doar cu procesor sau pedale, scot diful din ea si-l pun pe asta nou, chinezesc, cum o fi asa o las. Ma apuc, mesteresc, difuzorul nou se potriveste perfect, chiar si gaurile de la suruburi il montez pe ala in line6 si leg celestionul la Marshall.. merg perfect ambele, echilibrat. Dupa ce ma satur de zdranganit pe Marshall, ma gandesc sa vad cum suna si line6-ul. Il pornesc si... PFOAI!!! nu pot sa cred. Suna de nu-mi venea sa cred! Acuma suna a cabinet adevarat, are si joase, dar si inalte-medii ce-i dau sunetul specific de cab zici ca-i statie pe lampi... Iau cutia de la difuzor sa citesc mai atent 150 w nu 100 cat mi-a zis ala de la magazin. Da oricum, nu mai conteaza, cand am vazut ce bine se pupa cu line6, zic acolo moare cu ea, ca eu nu-l mai scot. Si asa am ajuns eu sa upgradez o statie line6 flextone III... acum trebuie sa le fac la cele 2 celestioane un cabinet si gata :)

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

zici ca-i statie pe lampi

 

Si reactia colegului Fiveseven la citirea articolului :

1798795_1417584551816123_53365863_n.jpg

 

Gluma la o parte, ma bucur ca ai reusit sa faci ceva frumos si cu bani putini. O sa te rog frumos totusi sa ne dai ceva mai multe amanunte despre difuzor, macar model #; eu sunt curios de caracteristicile sale tehnice si alti colegi care au acelasi amplificator poate doresc si ei sa faca aceeasi modificare. Asteptam cu interes si o inregistrare, daca se poate.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

O sa te rog frumos totusi sa ne dai ceva mai multe amanunte despre difuzor, macar model #; eu sunt curios de caracteristicile sale tehnice

De obicei e foarte greu să găsești informații despre astfel de produse chinezești. Oricum cu audiatul difuzoarelor nu prea ai cum să scapi de trial & error.

Link to comment
Share on other sites

L-am legat, de unul singur toate sunau bine, nu pot zice ca nu, dar nu stiu ce iesiri ciudate are head-ul asta, in sensul ca nu-i stereo si nu poti regla nici balansul nici volumul stanga-dreapta are un singur rand de butoane. Cand e legat un dif de 80W pe o iesire si pe cealalta de 150W, asta mai mare se aude mai incet si are alt ton, probail asa trebuie sa faca, ii trebuie 2 difuri identice. Oricum nu-mi mai bat capul, ala chinezesc in line6 moare :)

Nici nu prea inteleg, cele 2 iesiri scrie acolo min 4 ohm si atat. Head-ul are 100W, asta insemnand 2x100W/4ohmi, 2x50W/4ohmi, sau poate 2x100W/8ohmi? Eu o sa-i pun 2X80W/8 ohmi, mi-au zis cei de la mcmusic ca-i ajung.

Edited by alinu_tau
Link to comment
Share on other sites

Cele 2 iesiri sunt pentru 2 cabinete a caror impedanta totala sa fie peste 4 ohmi (sursa http://data.manualslib.com/pdf/10/993/99226-marshall_amplification/mg100fx.pdf?6a65a45e378f35ab5e12d846eb5b86c0 ). Problema e ca nu ne spun daca sunt in serie sau in paralel. Cautand pe forumul lor, am gasit ca sunt in paralel ( sursa http://www.marshallforum.com/marshall-amps/806-how-do-you-setup-full-stack-half-stack.html ATENTIE, NU E INFORMATIE SIGURA). Daca am nimerit totusi, o sa fie :

1 cabinet - 4 ohmi - 100W

- 8 ohmi - 50W

2 cabinete - 8 ohmi/cabinet - 50W/cabinet sau 100W/total

- 4 ohmi/cabinet - :nopityA:

- 16 ohmi/cabinet - 25W/cabinet sau 50W/total

Link to comment
Share on other sites

N-am cu ce sa inregistrez, decat o camera foto, dar nu a sunat asa inainte nici pe departe. Cant pe un POD HD500 la care m-am chinuit o saptamana sa scot ceva din el si din combo-ul asta si abia acum imi place cu adevarat.

 

http://www.youtube.com/watch?v=k4UCr36gBLk&feature=youtu.be

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

In paralel sunt montate cele 2 iesiri pentru cabinete separate. Asa se practica si la statiile HiFi....

Si eu am facut la fel cu niste difuzoare monacor .....ma bucur sa vad ca se renunta la conceptul de "sa fie de firma legenara" sau "daca nu e greenback nu suna bine".

Felicitari! :)

Edited by lefmir
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.