www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Parere Chitara


vladEeE
 Share

Recommended Posts

Salut, ma numesc Vlad si cant de putin timp la chitara( aproximativ 6-7 luni), dar am avansat cat de cat si as vrea sa imi inlocuiesc chitara cu ceva mai bun (Aria awn15).

Ma gandesc sa imi cumpar o electro acustica(am de gand sa cant mai mult pentru mine dar mi-ar placea sa o amplific, sa aud cum suna in moduri diferite).

Am gasit acest set http://www.mcmusic.ro/chitare/electro-acustice/ibanez-aeg5ejp-bkn-pachet-chitara-electro-acustica-acordor-incorporat-aeg5ejpu-bkn.html si as vrea sa imi spuneti ce parere aveti. Se merita?

 

O alta varianta ar fi asta http://www.mcmusic.ro/chitare/electro-acustice/ibanez-v205sece-chitara-electro-acustica-acordor-incorporat-v205sece.html

Link to comment
Share on other sites

Parerea mea este sa-ti iei de toti banii de care dispui o electro-acustica. La 800 de ron (chitara+amp+accesorii) nimic din set nu va fi de calitate, ba din contra, vezi ajunge in cel mai scurt timp sa regreti.

 

Ia-ti o chitara buna de toti banii si mai vezi tu dup-aia. Plus ca daca e electro-acustica te poti folosi si de calculator cu costuri minime si cu rezultate mai mult sau mai putin satisfacatoare. Oricum nu te astepta ca amplificatorul ala din pachet sa sune cum ai vazut tu 'in filme'.

 

Punctul doi, Ibanez nu exceleaza in chitare acustice. Incearca Takamine, Fender, Epiphone. Pe la 800 de ron, gasesti o electro-acustica decenta. Daca accepti varianta second-hand, cu aceeasi bani poti creste un pic calitatea.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Cel mai bine, iti iei banii in buzunar, si te duci la magazin sa vezi care-ti place mai mult. Din ce-ai aratat tu, n-am probat nici una, dar eu cred ca suna bine. Pana acum n-am vazut Ibanez prost. Ibanez sunt niste chitare decente la preturile lor. Bine, acum ai si varianta spusa mai sus, sa-ti iei ceva sh si poate mult mai bun. Dar si aici sfatul meu e sa probezi inainte.

Link to comment
Share on other sites

In banii de care dispui cum a spus si sam, nu te arunca si la amp-uri de 2 lei, ia doar o chitara electro-acustica si poti sa te orientezi catre ceva solid-top. Acea chitara Ibanez V205SECE e decenta, am avut ocazia sa o probez in magazin si chiar am recomandat-o unui prieten. Si chitarile Takamine au un raport calitate pret bun. De Epiphone nu stiu. Iti recomand oricum, daca nu vrei sh, sa te duci in magazin si sa probezi cate mai multe. S-ar putea sa ai surpriza ca o chitara pe care acum o ignori sa iti placa atunci cand pui mana pe ea (ca feeling, sunet etc). Singurul lucru din specificatii de care iti recomand sa tii cont este topul solid. Restul e destul de subiectiv.

Edited by tudorbog
Link to comment
Share on other sites

O chitara "normala" are topul (si restul cutiei de rezonanta) din lemn solid. Din motive de cost, chitarile ieftine sunt facute din placaj (in totalitate sau doar spatele si lateralele). Fata chitarii (topul) este partea cutiei care vibreaza cel mai mult. Cu cat este mai omogena (lemn solid) vibratia va fi mai ... sa zicem naturala, uniforma, echilibrata .... in principiu mai placuta.

Takamine cu top solid nu gasesti in banii aia decat SH (ia in considerare si asta), dar dintre chitarile cu fata din placaj (EG220C, EG320C) sunt printre cele mai bune (din punctul meu de vedere, ca sunet, din ce am apucat sa cant).

Totusi, nu lua ca batute in cuie toate informatiile adunate aici (sa fie firma X, si sa fie solid top etc). E loc de mult subiectivism. Ex: am cantat la cineva pe un Fender CD60, o chitara apreciata de multa lume (pentru incepatori) si nu mi-a placut absolut deloc, nici sunet, nici feel, nici nimic. In schimb am probat in magazin pentru un prieten un Ibanez SGT630E (cam acelasi pret ca cea Fender) si am fost placut impresionat.

Spor la probat!

Link to comment
Share on other sites

Eu nu stiu cum e cu omogenitatea, stiu ca sunetul este foarte greu de descris de aceea se recurge la epitete folosite de regula pentru calitatile altor fenomene fizice. Eu stiu doar ce imi place sa aud si o chitara cu top solid imi place mai mult cum suna fata de una cu top laminat. Si nu doar mie imi place, este o parere generala, ca o chitara ACUSTICA cu top solid suna mai bine dacat una cu top laminat, cu anumite exceptii desigur.

Hai sa nu incepem iarasi o noua teorie a chibritului.

Link to comment
Share on other sites

Fender CD-60 CE : http://guitarshop.ro/chitara-acustica-fender-cd-60ce-electro-acustica_p52.html .

 

Cumpar-o repede cat o mai prinzi la 750 ron, eu am luat-o la 900 ron. O folosesc de luni de zile, sunt super multumit... nu stiu ce sa zic, dar experienta mea de cantaret ( maxim 2 ani.. 1 an jumate cred ) imi spune ca alta chitara mai buna nu am cum sa gasesc si de ce sa cumpar.. nu simt nevoia.

 

Cumpara doar chitara electro-acustica.. o sa vezi ca vei fi foarte multumit de ea ( in comparatie cu vechea chitara ) si nu vei avea nevoie sa fi amplificat.. cand mai strangi bani.. daca vrei tu asa sa iti cumperi un amp.. nu e problema. Dar de aia 800-900 ron, i-ati doar chitara, cea mai mare greseala e sa iei si chitara si amp in banii astia.. ambele o sa fie slabute. Daca faci cum iti spunem noi macar te alegi cu o chitara buna. :D

Link to comment
Share on other sites

Dau o bere.....

Du-te și vezi câte cursuri de estetică sau acustică poți plăti cu o bere. Dar îți ofer rezumatul, gratuit: n-are nici o treabă cu sunetul, doar cu psihologia și sociologia.

 

Again, inevitabil, pentru că e foarte ușor să vorbești degeaba. Case in point: ca să "pierd puțin timpul" pentru a trage o concluzie consistentă, așa cum sugerează Eugen, ar trebui să cercetez:

  • Câți chitariști au avut experiențe comparabile în folosirea chitarelor cu top solid și stratificat. Că degeaba comparăm o chitară pe care ai cântat-o toată viața cu una pe care ai ascultat-o doar într-o înregistrare cu webcam-ul pe YouTube.
  • Câți dintre ei o preferă pe cea din lemn solid d.p.d.v. al sunetului. Și în ce condiții: trebuie să fie o alegere consistentă.
  • Dacă materialul top-ului a fost factorul principal al acestei judecăți. Un "detaliu" pe care mai toată lumea îl omite.
  • Cât de relevantă e preferința lor față de a altora, E.g. dacă sunt doar câțiva outliers complet obsedați de modelul X pe când consensul general e pentru modelul Y.

Desigur e mult mai simplu să repeți "se știe" decât să faci un astfel de efort investigativ. Problema e că rămâi doar cu iluzia certitudinii.

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.