www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

tudorbog

Active Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by tudorbog

  1. tudorbog

    4 Sau 5 Corzi

    2*) Acordezi in drop D adica DADG si faci modificarile necesare pe tab.
  2. Te inteleg perfect, ca nici mie nu-mi place sa fac galagie in casa, dar ori iti gasesti un loc unde sa te desfasori (scoala canto, in masina, pe camp, sala de repetitii ) ori agreezi cu vecinii niste ore. Altfel te infranezi la propriu. Mai poti cauta "speech level singing" pe google, ca abordare, dar nu sunt in masura sa iti spun daca e buna sau nu.
  3. Salut. Echipamentul nu te limiteaza in acest moment. Daca inveti putina prelucrare poti scoate niste demo-uri decente. In ceea ce priveste vocea, canti foarte jos ca intensitate, nu ai sustinere, mult "pe aer". E cel mai uzual mod de a canta si punctul din care cred ca pleaca multi. Nici piesa asta nu te ajuta (modul particular in care e cantata), dar m-am uitat si la Unforgiven III de pe canalul tau si la fel abordezi. Evident te-ar ajuta niste lectii de canto dar si internetul e plin de resurse. Ca nota stilistica subiectiva, cam abuzezi de vocal fry. On the plus side, pare ca ai ureche si nimeresti notele, doar ai nevoie de exercitiu. Keep going!
  4. Daca vrei doar sa experimentezi cu volumul si reglajele de ton, mai bine mergi la o sala de repetitii si te infigi cu chitara in sistemul PA si faci cat tambalau vrei decat sa iei un combo pe care il folosesti de cateva ori si pe urma iti dai seama ca nu e ce ai vrut.
  5. Chitara nu este on/off. Poti canta mai tare sau mai incet (controlarea dinamicii este un skill care se invata). Poti canta si in miezul noptii si sa nu deranjezi pe nimeni daca faci asta la volum mic sau poti deranja si la o ora rezonabila niste vecini mai sensibili daca dai in ea ca surdu'n clopot. Ia-ti linistit chitara si lasa bunul simti sa iti dicteze volumul la care canti. Spor!
  6. Ce ar trebui sa stie sa faca bajetii si fetele?
  7. @mariusmartocsan Cred ca poti incerca sa cauti in directia poezii/poeti. Notiunea de "textier" ma cam duce cu gandul la cineva care scoate versuri la foc automat, nu chiar ceea ce cauti tu.
  8. Salut. Problema şi nedumerirea ta sunt destul de comune şi au ca sursă lipsa înţelegerii lanţului "chitară->.....->difuzor". Eu îţi recomand sa parcurgi următorul topic: https://forums.rgc.ro/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/ Cred că îţi va răspunde cerinţelor.
  9. Dacă nu ai o sursă de curent acolo unde cânţi (şi bănuiesc că nu ai) atunci nu prea ai alte variantă decât pe baterii (sigur poţi folosi un generator pe benzină dar nu cred că e cazul). Microfonul de voce şi chitara acustică (de fapt electro-acustică) se pot conecta direct la sistemul PA. Dacă usecase-ul tău includea chitara electrică si voce atunci se schimba puţin setup-ul. Akai este într-adevăr o firmă cu tradiţie însă nu ştiu ce să zic de acea boxa de la Flanco. Dacă stai in Bucureşti poţi sa te duci sa vezi măcar câteva sisteme să îţi faci o idee. Un criteriu pe care ar trebui sa ti-l stabilesti ar fi dacă vrei sau nu şi ceva procesare/efecte. Eu am un mini sistem PA Behringer (vezi link) care mie îmi satisface mai multe necesităţi. Dacă nu îţi trebuie efecte ţi-l recomand. Mă poţi contacta dacă vrei să vezi cum e (nu îl vând, doar îţi ofer posibilitatea de a încerca) http://www.thomann.de/ro/behringer_mpa40bt_pro.htm
  10. Iulia, cred că pentru ce vrei tu ar trebui să te uiţi la categoria PA portabile (daca am înţeles bine şi vrei ceva pe baterii): http://www.thomann.de/ro/pa-uri_portabile.html
  11. Salut. Modelul este Fender CD 60 CE. Titlul topicului este puţin pe lângă. Legat de preţ ... o să îţi spună alţii. Spor la vânzare. Pur informativ: http://www.guitarshop.ro/chitara-acustica-fender-cd-60ce-electro-acustica_p52.html
  12. Salut. În primul rând, felicitări că te-ai hotărât să înveţi la chitară şi bine ai venit pe RGC. Îţi doresc să te ţii de instrument. Legat de chitara pe care ai ales-o, cunosc modelul, l-am întâlnit la mai multe cunoştiinţe, este o alegere destul de populară datorită pretului. Nu vreau să te dezumflu dar mie nu mi s-a părut o chitară reuşită. Principalul motiv este că gâtul are tendinţa de a se ridica în timp, se depărtează corzile de tastieră şi devine destul de incomod de cântat. Poate ai noroc şi nu ţi se întâmplă. Eu în locul tău aş ţine corzi cât mai subţiri pentru a preveni. Comentarii legate de finisaje, sunet etc nu sunt foarte relevante pentru o chitară destinată începătorilor. Alex ţi-a dat un sfat foarte bun, când cumperi o chitară (şi orice alt instrument), du-te şi probează în magazin. Dacă eşti începător, ia pe cineva cu tine. Dacă nu ştii pe nimeni care cântă, poţi apela la comunitate, sunt sigur că sunt destui pe aici dispuşi să ajute. Dacă nu, măcar documentează-te despre instrument in general şi cauta cateva review-uri despre modelul ales. Din păcate mulţi începători au abordarea.. mai întâi îmi iau chitara, nu contează cum e şi pe urmă mă informez ce şi cum. Pe viitor îţi sugerez să procedezi invers Spor la învăţat şi numai bine!
  13. Andrei, ţi s-a cam spus esentialul, vin doar cu 2 completări: 1) Dacă ţii neapărat la o chitară nouă, include în lista de încercat şi Kremona. E o firmă bulgărească nu prea cunoscută din ce am văzut dar mie personal mi-au plăcut şi mi-am şi luat una. Dacă ai drum în Bucureşti poţi să-mi dai un semn să vii să o încerci (nu e de vânzare). 2) Dacă loveşti corpul chitării (cu unghiile) sau cânti cu pana atunci ia în considerare o protecţie de plastic. Este specific chitărilor flamenco şi se numeşte "golpeador". Poţi să-ţi iei o chitară care are sau să te consulţi cu un lutier să îţi monteze unul. Nu ştiu care sunt efectele, sau mai relevant, cât de sesizabile, dar dacă ţii atât de mult la aspect e o soluţie.
  14. Nu te supăra, dar ai închiriat un elicopter până la Bucureşti, sau de unde diferenţa asta? Nici pe taxi-ul nu dădeai 1850 ron. În altă ordine de idei, topicul s-a cam aglomerat cu post-uri inutile, inclusiv acesta. Ai putea da un report, în loc să faci topic-uri noi, dar păstrează şi link-ul cu provenienţa, aşa pentru transparenţă. Îţi doresc sincer spor la vânzare, dar la fel de sincer îţi spun că nu o să dai chitara cu 3000, cel putin nu pe forumul ăsta.
  15. Nu cred că există vreo metodă magică prin care să înveţi notele pe chitară dar poate te ajută nişte chestii vizuale ca asta: http://www.google.com/imgres?imgurl=http://visualguitar.com/images/NotesAll-24smallcolor.gif&imgrefurl=http://visualguitar.com/allnotes.html&h=190&w=720&tbnid=e0s5DZj2S-KQUM:&zoom=1&docid=Za9CU_AaNo_gaM&ei=kG2JVdacIIrU7Ab7057oCw&tbm=isch&ved=0CEcQMyhDMEM4ZA
  16. Salut. Nu cred că ai ales locul potrivit pentru acest topic. Deşi poate fi considerat o cerere de recenzie, cel mai bine dă-ţi report şi roagă un moderator sa-ţi mute topicul sau întreabă dacă e ok plasat. Există un regulament special pentru această secţiune de recenzii. Ca să-ţi răspund la întrebarea principală, încearcă să iei legatura cu Felix Dumitrescu (userul cereal aici pe forum). El ştiu ca are o chtiară Furch şi părea destul de încântat. LE: cred că topicul se potriveşte mai bine aici: https://forums.rgc.ro/forum/1-despre-chitar%C4%83/
  17. Vă salut! Mi-ar face plăcere să mai cunosc din membrii comunităţii RGC. Anul trecut m-am cam ofticat că nu am participat la întâlnirea organizată de Sam.
  18. Salut, poţi încerca Alvarez. Mie mi-au plăcut.
  19. Salut. Eu văd 2 variante, pe care le-a cam sugerat şi karpi: 1) Înregistrezi chitara în PC, Zoom H4 (sau care e cea mai bună variantă pe care o ai). Când mergi la sală sau la o oră decentă pt vecini treci înregistrarea prin amp(+cab+dif) şi înregistrezi normal cu microfon. Practic nu te costă nimic să încerci. S-ar putea să ai totuşi nevoie de un adaptor de impedanţă între ieşirea de linie şi intrarea de instrument. 2) Poţi să pleci de la următoarele întrebări: Cât de tare trebuie să dau amplificatorul ca să obţin gama dinamică dorită? Câtă gălăgie suportă co-locatarii/ ce nivel de zgomot aş vrea să am? Cu un sonometru împrumutat şi puţină colaborare cu vecinii o să obţii măcar aproximativ nişte date de plecare. Vezi dacă poţi obţine atenuarea dorită artizanal (perne, plapumă etc, nu este elegant dar costă zero) sau cu materiale fonoabsorbante dedicate(geva de genul celor pe care le-ai menţionat). Faci o "cutie" în care bagi amplif-ul când înregistrezi. Eu aş încerca o soluţie în care pereţii "cutiei" să nu fie din lemn sau ceva ce poate rezona, ci mai degrabă ceva moale. Doar o părere. Dacă ai nevoie de materiale din Bucureşti dă-mi un semn şi te ajut cu transportul.
  20. tudorbog

    4 Sau 5 Corzi

    Deci care e răspunsul final? Dacă faci o statistică pe toţi basiştii, cam câţi cântă pe 4 corzi? E unul mă aştept la un procentaj apropiat. Coincidence? Şi de ce e relevant pe câte corzi cântă "cei mai tari basişti" pentru cineva care întreabă "ce aţi ales sau ce aţi vrea şi de ce?" ? Ca să răspund şi la subiect: nu sunt basist dar o sa vreau curând să-mi iau un bass. Înclin către 5 corzi pentru a avea access la un registru extins fără să schimb acordajul şi pentru a folosi coarda B ca punct de sprijin.
  21. Salut. Am avut o problemă similară cu o interfaţă M-Audio Fast Track când înregistram cu Pro Tools 6 LE (softul cu care venise). În Cubase nu am mai avut aceeaşi problemă. desi nu am schimbat nici o setare. Mai poţi încerca să măreşti dimensiunea bufferului de DMA cu menţiunea că îţi va creşte latenţa (later edit: ce ţi-a spus şi 24fret)
  22. Dacă îţi falsează şi coarda liberă şi fiecare notă de pe griff primul pas ar fi să acordezi cum trebuie instrumentul după care, dacă mai este cazul, să reglezi intonaţia aşa cum bine ţi-a sugerat Răzvan. Găseşti pe net destule tutoriale despre cum se reglează intonaţia, inclusiv pe youtube.
  23. Salut. Văd că multă lume recomandă Elixir. Eu unul am fost puţin dezamăgit pentru că au fost singurul set la care mi s-a rupt o coardă după aproximativ 3 săptămâni. Posibil să fi avut ghinion, nu se poate generaliza dar de atunci folosesc Martin (Phosphor Bronze sau Clapton) şi sunt mulţumit. Mi-au mai plăcut şi D-addario EXP. LE: văd că ţi-a recomandat deja cineva EXP.
  24. ) Sincronizarea. Soluţia ai ghicit-o.
  25. Dacă citeşti mai atent ce ţi-a scris @sam, ai să ajungi la concluzia că fix împământarea este problema. Mai exact lipsa ei.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.