www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

mihaim

Newcomers
  • Posts

    14
  • Joined

Profile Information

  • Location
    Romania

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

mihaim's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Va multumesc. Mi-au fost utile toate sfaturile. Inca n-am luat o decizie, incepand scoala... Vom vedea, fiindca, tot setand combo-ul existent, parca incepe a suna acceptabil. 😊 Desi nu pot face comparatii, sunt constient ca-i departe fata de un combo dedicat chitarei sau cel putin asa ar trebui. Partea buna ar fi ca m-a prins microbul chitarei, incepand, modest, sa zdranganesc pe clasica, invatand acorduri, batai, chiar ciupituri... 😊 Inca o data, multumiri.
  2. @tudorbog, in aceasta perioada este exclusa aceasta varianta. Mi-a trimis un coleg de forum o sugestie cu Ibanez T20, care poate fi luat cu cca.500 lei, iar sh, pana in 200 de euro, sunt si alte optiuni, numai ca trebuie sa citesc despre diferentele dintre ele, fiindca n-am idee daca un astfel de combo dedicat chitarei electroacustice are intrare si pentru microfon, prioritizare microfon, cum are combo-ul pe care-l avem. @kiske 13, rational este asa cum zici, dar am observat la baiat ca-i place sa umble la bas, volum, un volum amplificat il relaxeaza la ciupiri, obtinand volum, fiindca neamplificat apx600 nu exceleaza la rezonanta, fara pana(asa-i place, a fost invatat), asta stiind inaintea achizitiei. Plus ca-i voi cauta si-o electrica, sa vada diferentele, alegand in cunostinta de cauza. Electroacustica ii place mai mult decat clasica, clasica ramanandu-mi mie.😊 Deja m-am uitat in caietul lui sa vad care au fost primele acorduri, cantec pe care le-a invatat. Sper sa reusesc si eu, fiindca-mi place enorm muzica. Bine, cantata de catre altii. Tot asa, ca logica, n-ar fi avut nevoie de electroacustica, ca hobby, in casa fiind suficienta o acustica, superioara electroacusticei, in aceeasi bani. Cand este vorba de arta, muzica, n-ar trebui sa primeze logica, ci doar placerea proprie, nejustificata cuiva.
  3. Nu se pune problema de suparare, sunt constient ca sunt casti mai ieftine mult mai bune, iar cine se pricepe, are unde testa, poate obtine un raport calitate/pret, brici. Cu siguranta acelasi lucru se poate aplica si chitarelor, unde, probabil, o Hora bine aleasa poate suna mai bine decat una ,,de brand''. Pustanul a tot umblat la setarile chitarei, boxei, bine, basul fiind spre maxim 😊, si incepe sa-i placa cum suna. S-a acomodat si cu chitara, ii place fara pana, fiindca, in prima zi cam vibrau aiurea unele corzi... Acum ii place cum suna. Ah, ii vazusem pe youtube pe unii ascultand la casti de la electroacustica, d'aia. De la chitara la casti, nu m-am uitat, dar cred ca boxa are ceva iesiri. La modul profi, n-am idee cum se face. 😊 Da, cu siguranta ii voi lua si o electrica, vazand ca-i place basul.😊
  4. Tot rasfoind, vad ca, pentru un sunet bun, ar fi si varianta cu casti. Eu, auditia la casti, o vad net superioara celei din boxe@co. Bag sama ca pentru chitara, se preteaza anumite casti, cu anumite caracteristici? Care ar fi aceste casti? Avem casti Bose700 si Sony mx3, laudate in segmentul lor de... noice cancelling.
  5. @vektor, iti multumesc pentru raspunsurile prompte. Bine, vazandu-te administrator, presupunandu-te si ,,patronul'' site-ului, imi zic ca ai interes, adica ioc altruism. Glumesc.🙂 Chiar m-au ajutat comentariile tale, eu nerealizand intr-o prima faza ca Ibanezul este mai mare. M-ai pus la citit despre chitare...si-ti multumesc, fiindca ma tenteaza sa incerc ceva ,,zdranganeala'' pe clasica, plus ca-l mai pot intreba moca pe flacau, pe voi. 🙂 Sa ascult muzica, imi place enorm. @FiveseveN , @andydufresne , ca logica, aveti dreptate, dar, ,,artistic'', nu...vreau sa experimenteze si partea cu volumul, bass-ul...reglate cum are el chef. Daca va dori, pe viitor sa faca si pasul catre electrica. Eu ma bucur ca n-a renuntat la acest hobby, ca-i place. Bine, cei inraiti, probabil exerseaza zilnic, se duc catre licee de arta, conservator... Eu consider ca pentru suflet, muzica conteaza enorm, chiar ,,cel mai''. Am intrebat de combo, fiindca citisem pe undeva, ca pentru chitara este necesar un difuzor care sa aiba minim un anumit diametru, ca... Are sistem 5.1(n-am incercat pe el), casti bunicele Sony xm3, dar iarasi cred ca pentru chitara trebuie ceva dedicat, adica nu cred in all in one. Pentru a-si scoate sunetul in casti, din chitara, ce-ar trebui sa interpuna, minim? Voi urmari ceva dedicat pentru electroacustica, de firma, ,,ieftin si bun'', daca tot am intrat in hora. 🙂 Inca o data multumiri, sunteti o comunitate super, uitasem de sunetul forumurilor...
  6. Salut! Ma puteti ajuta cu ceva recomandari, sfaturi pentru achizitionarea unui combo pentru o chitara electroacustica(Yamaha apx600) pentru un pustan, ca hobby, fingerstyle, buget de pana in 700 lei, poate fi si sh. 1.Este combo special pentru chitara electroacustica, difera de cel pentru chitara electrica? A facut trecerea pe chitara electroacustica de pe o clasica, am conectat electroacustica la un combo Akai de 30w pe care-l avea si, desi are intrari pentru chitara, microfon, reglaje...nu suntem multumiti de sunet. Akai-ul este un all in one , karaoke, radio... neexceland la nimic. 2.Un combo dedicat chitarei, ar trebui sa sune mai bine? Multumiri anticipate!
  7. Magazinplay-Cluj, nesimtire totala la adresa clientilor. Desi le-am atras atentia ca nu este in regula sa lase pe site produse la care scrie ca sunt pe stoc, cu discount mare, dar nu le au in realitate, am ramas mirat vazand ca dupa cca.5 zile, acel produs inca exista pe site, in stoc, cu pretul cel mai mic din Romania. Ii doare-n struna, are balta peste... Magazinul Soundstudio, Sfantul Gheorghe. Profesionisti, au trimis produsul a doua zi, ambalat exemplar.
  8. La soundcreation o vad mai scumpa cu 100 de lei, deh, maruntis... De la soundstudio a fost cumparata, avand pe stoc neagra...asa isi dorea pustanul. Am primit-o a doua zi. Sper sa fie in regula tehnic, sa nu aiba buzz fret@co.... As fi vrut de la mcm, avand ,,pile'' acolo, dar n-o aveau pe stoc.
  9. Juniorul este incantat de ea. Cred ca ma voi apuca si eu de acorduri pe clasica lui. I-am pus si amplificare, sa vada diferenta. Va trebuie sa treaca nitel timp pentru acomodare, venind de pe clasica, la asta vazand spatii mai mici intre corzi, griful mai ingust, corzi metalice... Este incantat, asta contand...
  10. Eu nu ma pricep, am luat-o pentru ficior-miu, de 12 ani, are vreo 3-4 ani de chitara clasica la Palatul Copiilor, deci hobby. Din ceea ce-am citit, cica ar fi luat ce-i mai bun din apx500, o chitara electroacustica foarte vanduta la nivel mondial. Apx 600 este laudata, dar cam greu sa dai de review-uri nesponsorizate. I-am gasit neagra (asa a vrut), sigilata de Yamaha(adica nu pot da vina pe vanzator), asadar sper sa fie in regula, sa-i placa. In vreo doua zile ar trebui sa-mi vina. Cica arata foarte bine estetic, contand si partea asta, mai ales in cazul unui copil. Trebuie sa-i caut cutie de protectie, cablu pentru amplificator, amplificator avand. Deocamdata cica-i place, asta contand. Legat de pret...cand vad chitare la peste mia de euro, chiar multe mii, ce sa mai zicem. Doar cei care se pricep, realizeaza cat este calitate, si cat platim pentru brand, adaos comercial... De ce-ai alege tot APX?
  11. Va multumesc, i-am comandat Yamaha apx600, in principal datorita dimensiunii mai mici. Am vrut ,,mai ieftin',' si m-am pacalit cu o comanda la magazinplay.ro, venindu-mi confirmarea comenzii, dar neavand-o...deh, trucuri in ale negustoriei. Am gasit-o la altii, pe stoc, sigilata. Nu vreau sa se considere reclama, asadar nu dau nume, desi ar merita. Inca o data, multumiri!
  12. Salut! Cand auzi de Cluj, magazin de instrumente muzicale, ai ceva mai multe asteptari. Am comandat o chitara, Yamaha apx 600 pentru un copil. Era la reducere o anumita culoare, celelalte culori ale modelului, fiind la comanda. Am primit confirmarea automata a comenzii, adica trebuia sa astept coletul... I-am sunat, intrebandu-i de chitara. Nu o au, nu-mi pot spune concret cand ar putea-o aduce...dar,, poate vreau o alta chitara''. Deh, tehnici de agatat...adica, cat mai multe poze cu produse pe site, ca deh, conteaza la ,,imagine''si poate, poate... Scuza a fost ca n-au actualizat site-ul...
  13. Va multumesc amandurora. Am mai frunzarit si ceva forumuri din exterior si...aceeasi parere ca a voastra, Yamaha. Despre seria FG am citit ca-i mai mare decat apx-ul, asadar, deocamdata nu, marimea contand. Trebuie sa vad unde o gasesc mai ieftin. Ceva sugestii? Inca o data, va multumesc si, toate cele bune!
  14. Salut! Ma intereseaza o chitara electroacustica pentru un pustan, 12ani, care a invatat sa cante pe o chitara clasica la Palatul Copiilor, adica hobby. Lui i-ar surade electrica, dar mi-am zis ca...treptat, poate gresesc. :) 1. Yamaha apx600 sau Ibanez aw54opn? Deci, dintre cele doua chitare electroacustice, care ar fi mai buna, de ce, neavand posibilitatea sa le vedem fizic in realitate, ci doar din poze. 2. Takamine, Fender, la pret similar, se vor a fi peste cele doua marci de mai sus? Nu ma pricep si vad ca-i o intreaga industrie...cu ,,a mea este mai buna''. Deci, un raport bun calitate/pret ? N-am pus link cu cele doua chitare, fiindca n-am idee daca-i voie. Va multumesc anticipat.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.