Zippy Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Salut.Am si eu un bass si de ceva timp mi-a iesit cuiul de care se leaga strapul din lemn si nu stiu ce sa ii fac.Ma gandeam poate sa ii pun niste chit de lemn si sa bag cuiul la loc,dar nu vreau sa stric ceva la lemn sau mai stiu eu ce.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi?
Zippy Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 Wait, era prins în cui, nu în holzșurub? Holzsurub,cui,la mine tot un drac e ..
FiveseveN Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Da, diferența e semnificativă Ori îl înlocuiești cu un holzșurub mai lung și/sau puțin mai gros, ori îl folosești pe același dar umpli întâi gaura cu un chibrit sau o scobitoare, ideal mânjită în prealabil cu aracet.
sam Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 (edited) Se face un amestec de rumegus fin si aracet cu care se umple gaura. Se lasa sa se intareasca dupa care cum ti-a spus si FiveseveN se foloseste un surub mai gros si mai lung. Solutia se foloseste mai mult la tamplarie, la mobila, nu cred ca-i cea mai eleganta sau indicata in cazul asta, cu atat mai mult cu cat e un bass care presupun ca e destul de greu iar forta in surubul ala va fi desul de mare. Nu stiu exact ce ar face un lutier in situatia asta, dar cu siguranta iti vor spune colegii care se ocupa de reparat instrumente. Edited November 3, 2013 by sam
George M. Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Si daca n-are prealabil, poate sa manjeasca cu aracet si-ntr-un capac de plastic? 1
dgeekoo Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Lutierii fac asa: scobitoare (din cea rotunda nu plata) plus aracet.
EugenRo2001 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 (edited) Nu stiu cum ar face un lutier dar eu consider ca ideal se repara astfel: se largeste gaura, se umple cu o bucata cilindrica de lemn de acelasi soi cu cel al corpului. preferabil cu fibrele pe aceeasi directie cu cele a le corpului, lipita cu adeziv pentru lemn si apoi se gaureste din nou cu un burghiu cu diametrul egal cu cel al "axului" (masurat in fundul filetului) surubului. Edited November 4, 2013 by EugenRo2001 3
Recommended Posts