www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Tocmai asta e problema. Pe modelul acesta de chitara, sunt indicate corzile de .9 maxim .10. Corzile de .12 sunt prea mult pentru GRG170DX. Eu iti recomand sa le dai jos, si sa iti cumperi Ernie Ball Super Slinky de .9, si nu vei avea probleme! Asa am facut si eu :D

EXACT!!!!!!! sunt naiv, cred tot ce-ai zis!!!! Ibanez a scos seria grg170dx pe care sunt compatibile doar corzile de 9 sau 10 maxim!!!!!.

Asta are un model custom shop limited edition cu corzi de 0.12 asa-i?!!!

Edited by Deenman
  • Like 1
Posted

Salut,

vezi ca in spatele chitarii ai un capac de plastic, il dai jos si in interior ai reglajul de la bridge prin doua suruburi lungi.

Iei o surubelnita si strangi din ele un pic mai mult, dar nu exagerat.

Acordezi chitara, si vezi daca ti se ridica bridge-ul. Daca da, strangi iarasi suruburile, si acordezi din nou.

Dupa ce iti ramane acordajul fix si bridge-ul in pozitie, cu ochii pe tuner eliberezi treptat din suruburi, a.i. sa fie un echilibru intre tensiunea arcurilor si tensiunea corzilor.

Asta daca folosesti trem-ul si doresti sa fie cat mai lejer. Tremul cu mica atentie se poate regla si la jumatatea cursei a.i. sa poti face pull up si pull down, dar e mai dificil un pic si necesita un pic mai mult de reglat

Daca nu folosesti tremul, poti strange suruburile si nu-ti bati capul mai departe decat sa acordezi chitara cum o acordezi de-obicei.

Aceeasi modalitate de acordat este folosita si la floyd-uri, cu mici diferente care nu fac obiect threadului tau.

succes.

Posted

Ce zic colegii... toti.

Fireste ca daca treci la corzi mai groase tensiunea e mai mare si-ti ridica bridge-ul... Ce e de facut?

Intai, daca treci de la corzi de 9 sau 10 la 12, te cam paste un setup complet, mai ales daca nu schimbi acordajul. Truss, actiune, intonatie.

Doi, pe langa setup, o sa ai nevoie probabil si de largitul nutului, treaba care e cam ireversibila.

La unu si doi nu te baga daca nu stii ce faci.

Trei, ce zice Cryptopsy zice bine, doar ca intai slabesti corzile, dupa aia strangi de suruburi. Altfel posibil sa le rupi.

Posted (edited)

Din ce vad in poze ibanez grg170dx (gio) are nutul clasic din ceva sintetic (deci nu e locking nut cu santuri spatioase). In cazut asta trebuie sa fi foarte atent cand adancesti+largesti santurile si sa ai sculele potrivite pentru asa ceva.O mare parte din sunet vine si din zona nutului ( tipul de material din care e facut, unghiul la care sunt asezate corzile, cat de adanc sunt santurile pentru corzi ), chiar nu recomand sa te apuci sa maresti tu santurile la nut daca nu te pricepi.

Pentru a scoate tot untul dintr-un nut, corzile nu trebuie sa fie bagate sub nivelul acestuia, cu alte cuvinte si imagini (nu ma pricep asa bine la explicatii)

Asa trebuie sa arate corzile, nu ingropate in nut:

Guitar_nut.jpg

Edited by Deenman
Posted (edited)

nici nu trebuie sa modifici nutul, mi-am pus mai demult corzi de 54 pe un ibanez grg121, care are nut similar. Nu a fost necesar decat sa folosesc un pic de coarda taiata pe post de pila ca sa fac un pic mai mult loc, treaba de cateva secunde.

Nutul e din plastic si foarte usor "acomodeaza" alte corzi.

Edited by Cryptopsy
Posted

Eu i-am pus si arcul suplimentar (primit in pachet cu chitara) asa ca n-am avut niciodata floating bridge la chitara aia. Stiu ca se mai ridica bridge-ul cand faceam un bend mai mare dar s-a rezolvat dupa ce i-am pus si al 3-lea arc. Nu stiu daca vrei sa folosesti sistemul de tremolo. Din punctul meu de vedere e cam nefolositor pe modelul asta de chitara. Se dezacordeaza imediat daca incerci sa abuzezi de whammy.

Deci sfatul meu e sa abandonezi floating bridge-ul si sa iti iei gandul de la whammy bar. Ii pui al 3-lea arc si o folosesti ca o chitara cu bridge fix.

• Like 1
  • 3 weeks later...