www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfaturi pt doza de bridge!


AddRien
 Share

Recommended Posts

Salutare forumistilor...am nevoie de voi!

Vreau sa-mi iau o doza de bridge serioasa pe care s-o pun pe ibanezul meu. Sound-ul preferat de chitara este cel al lui Zack Wylde...Problema este ca... de fapt asta este problema: cum pot sa ma apropii de de el?!

Sigur vor sari multi sa-mi inchida gura cu urmatoarele afirmatii sau intrebari fulger:

 

1. "Cauta pe forum"...eventual+link

R: am cautat si am citit cam tot ce se putea pe forumul asta legat de doze, cel putin...nu vreau link

2. "Iti trebuie bani ca sa iti poti sa-ti iei gear-ul lui Zack sa-ti sune la fel"

Nu am bani, dar nici prin ruptul capului nu-mi trece sa renunt la ideea sau mai bine zis la sound-ul asta...

3. "Ce gear folosesti?"

R: Ibanez RG 350, corpul e din basswood, doze infinity H-S-H, copie floyd, un zoom g2 si un combo pe 2 canale, 2X15 W, destul de unknown, evident, fara lampi, dar care suna mult mai bine decat combo-urile astea cu un difuzor de 15 w fie ele marshall, peavey etc.

 

Acum problemele care ma rod pe mine :) :

 

- se pot adapta dozele active H-H pe schema H-S-H? trebuie sa renunt la doza single coil (nu ca m-ar deranja)?

- se merita sa imi iau un set de active cand pot sa-mi schimb eventual numai doza de bridge?

- daca imi iau pasiva pe bridge, ce ziceti de un SHR-1 Hot Rails sau SH-13 Dimebucker?

- unde pot gasi doze active de vanzare in Romania, preferabil EMG, cat mai ieftine?

- pana la urma SD-urile de la Grosmann sunt sau nu originale?eu cred ca sunt...dar astept comentarii de la cei care au cumparat astfel de doze de la Grosmann;

- are cineva de vanzare set EMG 81, 85...parc-am vazut ceva "miscare" pe forum mai demult. :)

Sper sa imi raspundeti!Contez pe voi :) !

Link to comment
Share on other sites

Un raspuns cat de cat simplu ... e bine ca ai corpul din basswood .. ca se apropie destul de mult de mahon ...

Zakk foloseste EMG 81-85 ... doze active .. care sunt niste doze high output. deci si tie ti-ar trebui tot niste doze high outpu ca sa iti iasa A.H.-urile alea dementiale.

La care doze te referi .. al alea care spune ca sunt nebrandate ?? daca da .. atunci e ca si cum ti-as oferi un gibson fara nici un elemnt de identificare pe el si ti-as spune ca nu au apucat aia sa isi puna numele pe ea si nici serie si nimik ..(evident poate fi valabila si inversa. .. iti dau un gibson replica fidela si iti zic ca e original).

 

Nu cred ca tebuie sa renunti la cea sc pentru a baga niste doze active in chitara.

Depinde daca folosesti sau nu alte doze decat cea de bridge .. daca raspunsul e nu .. evident ca nu are rost sa cumperi set.

Mai degraba un invader

Link to comment
Share on other sites

uita te in topicul :TONUL

 

acolo gasesti cate ceva despre ton , sper ca mai multi sa-si impartaseasca experienta .

 

am un sample postat(nu-i piesa doar oo scurta proba de ton) .Hohner Korea LP ..humbucker noname +GuitarFX Korg .Si este numai o singura setare si tonul 'colorat" cu pedala de expresie.

 

http://forums.rgc.ro/index.php?act=Attach&...st&id=15128

 

si se pot face milioane de timbre si tonuri , nu doza conteaza atat .!

 

daca ai totul si totusi nu suna atuncea poti sa incerci alta doza , prima data ati trebuie procesorul care formeaza tonul.Sau instalatia in general.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

nush de ce intra asa multi si vor sa sune exact ca metallica sau zakk wylde sau dimebag etc dai au numai jucarii de scule. fara suparare dar e greu de obtinut un sunet ca ala fara macar un procesor mai rasarit. sunt multe de luat in calcul. la zakk wylde conteaza f mult si mana. tonul lui este foarte murdar si are putin gain (cauta ca s-a mai discutat despre asta). mainile lui zakk nu ti le da nimeni asa degeaba poa sa-ti tranteasca el insusi chitara si instalatia in brate ca tot nu vei suna ca el. nu incerc sa va fac sa va simtiti prost insa mai degraba va documentati despre cum sa-ti formezi un sound bun de chitara (functie de ce vrei sa canti) si incerci sa iti creezi ceva al tau cat de cat (desi Cosu are in semnatura treaba aia cu fii original, exact ca restu). nu mai alergati dupa tonurile/timbrele altora

Link to comment
Share on other sites

Of, ce v-am spus de comentarii symbolice :) ? Symbolic stai jos, ai 2!

Cand am spus ca imi place sound-ul lui Zack, am specificat ca in nici un caz n-o sa pot sa-l am. Este doar un standard pentru mine...atat...au inteles mesajul Ildest si Karpi...Ildest, ma intereseaza numai doza de bridge, atat...sa imi iau un SD invader si sa renunt la active? Karpi, ai dreptate, e mult de lucru la "potrivirea" sunetului pe gusturile si sistemul fiecaruia...cat despre d-l symbolic, mai ai un 2 pentru "procesare" - prefer sa-mi iau pedale! Despre sunetul pe care trebuie sa si-l faca fiecare, normal ca sunt de acord!

Data viitoare incercati sa postati direct la "bridge", fara ocolisuri si sfaturi bine intentionate dar nu la subiect...cat despre curiosii din alte sectoare sa-si faca topic separat! :)

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa iei in calcul urmatoarele:

O doza pasiva cu output mare va avea un sunet mai inchis - este o chestie inerenta de constructie - multe spire inseamna frecventa de rezonanta mai mica

Dozele active, asa cum foloseste Zack Wylde, au output mare fara sa piarda din frecvente. Asta il ajuta sa aiba mult gain si sa poata avea si mult atac si inalte taioase.

 

Acum e optiunea ta ce alegi, eu zic ca daca tii neaparat sa te apropii de acel sound e important sa pornesti macar cu aceleasi doze, pina la urma ele sint cele care dau sunetul de baza.

Link to comment
Share on other sites

Guest MrJackson

Acuma as veni si eu cu sfatu ala clasic: "Nu vrei mai degraba sa fii original? De ce trebe tot timpu sa ii copiezi pe altii". Dar presimt ca o sa se supere sefu si pe mine si mai bine tac :)

Link to comment
Share on other sites

ca sa va dau un exemplu concret... shreder de pe forum a cantat multi ani pe o copie de tsrat cu un procesor destul de vechi. va asigur ca suna de mureai ce canta el. daca nu ai mana degeaba ai super scule si degeaba ai instalatia cuiva. de-aia nici nu se misca mare lucru la noi. daca de la inceput vrem sa sunam ca x sau y normal ca "muzica" pe care o facem aduce a (ca sa nu zic e copiata) x sau y.

mai e de luat in calcul ceva. banuiesc io ca esti oarecum incepator sau foarte multi ani nu ai in spate. esti sigur ca numai zakk wylde ai in cap si numai metal vrei sa canti? mi-e ca te trezesti peste 1 an sau 2 si ai bagat bani intr-un set-up care suna doar intr-un anumit fel si parca ai vrea sa scoti si alte tonuri.

si sa fiu mai ontopic: ia-ti emg 81 ca suna de mori. invaderul e bun dar oarecum limitat. avantajul lui in cazul de fata e ca tonul e un pic murdar

Link to comment
Share on other sites

a-mi place Zack Wilde la rythm , macina super , dar macina ca lumea numai in trupa la Ozzy , cu trupa lui e jalnic , am ramas inmarmurit ce prost poate sa cante cand e de capul lui , dae asta , e treaba lui .

 

e bine sa ai cate un model de urmat dar sa nu devii fanatic si sa nu mai vezi altceva caci te plafonezi..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

E foarte amuzanta discutia asta...doar eram sigur ca mai multe moase o sa-l ameteasca pe bietul copil, dar nu-i nimic, principalul e sa-l scoatem la lumina B) . Da, sunt copil (pentru ca vreau "tonul"lui Zack), dar nu atat de copil incat sa nu stiu ce zic. Symbolicule, dupa cum tragi concluziile, tu esti cel fara experienta. N-ai inteles ce am spus. Nu m-am exprimat corect si cred ca de aici si confuzia. Mea culpa. Oricum, mai intai de toate va multumesc pentru ca ma ajutati, si sa stiti ca este de ajutor o astfel de discutie, sper eu pentru toti cei implicati. Despre ce era vorba...aaa, da...despre ce vreau eu (iar ma comport ca un copil rasfatat ;) ): vreau ca TONUL chitarei mele (si numai el), sa fie asemanator, cat de departe ar fi el, ca forta, atac, cu tonul specific pe care il are Zack. Repet, TONUL, si nu mai bat moneda pe"sound", care a fost asociat de voi cu maniera de interpretare specifica marelui chitarist. Symbolicule, fii atent o clipa si baga la cutiuta: ceea ce spui tu despre sunet, despre maniera de cantat este perfect adevarat! Asta ti-as fi spus si eu chiar daca m-ai fi intrebat inainte sa apara topicul asta: sunetul original este cel mai important, pentru ca el te distinge de masa amorfa de chitaristi, te face original...e buletinul tau de acces la scena. Daca ai ti-a "suflat" cineva concluzia (ceea banuiesc eu, daca ar fi sa fac la randu-mi o replica symbolista :) ) sau daca ai ajuns singur la ea, e foarte bine. Asta este solutia ideala pe care trebuie sa o caute orice chitarist. DAR (da, e scris cu majuscule), nu mai faceti afirmatii de genul - nu ii inteleg pe unii cum de alearga dupa marii chitaristi si vor sa-i imite! ;) Adica vrei sa spui ca tu ai inceput sa canti la chitara direct din burta mamei (mai stii, ai vorbit cu doctorul-moasa?Poate iti spune c-a taiat o coarda nu ombilicul :o )!? Daca nu "treci" prin marii chitaristi e ca si cum n-ai invata alfabetul, e ca si cum n-ai lua in calcul informatiile condensate pa care ti le da mura-n gura evolutia societatii. Iar alfabetul asta nu ai cum sa il inveti decat aplicat - incercand prin imitatie sa faci, sa reproduci ceea ce canta vedeta. E vorba de o simpla imitatie, de "pastişă", de "o forma fara fond?! Eu nu cred... Fiecare dintre noi "recreeaza" in propria interpretare ceea ce aude de la maestri. De aici si pana la propria versiune, la stilul propriu nu e decat...un acord gresit, o chitara dezacordata, o statie pe integrate etc! Tu crezi ca Zack e complet original? Ia studiaza-l un pic pe Randy! Ce zici de Steve Vai influentat profund si pe veci de profesorul sau? Asta inseamana ca omul nu este original? De ce ar fi depasit sa-mi sune chitara si ca ton si ca flexiune melodica ca cea a lui Dimebag, de ce sa nu imi sune? Pentru ca deja s-a experimentat, pentru ca nu mai este original?! Nici sa fii clonat si tot nu ai suna ca Dimebag...si in fond si la urma urmei ma indoiesc ca cel care cauta un anumit ton, o anumita tehnica, si care sa zicem, teoretic, le poate si dobandi in timp, sub nici o forma nu va calca pe aceleasi urme, oricat de babatorite ar fi ele, si poate ca nici nu-si doreste. Revenind la problema mea: eu caut TONUL lui Zack, ma impresioneaza forta si supletea sunetului chitarei sale. Atat. Nu vreau sa fiu ca el. Ii vreau TONUL:

- ALO, ZACK? Nu vreau sa te copii tata, si nici n-am cum, dar spune-mi si mie, chitara asta a ta de ce suna in "halul" asta! Am si e un nevoie de un sfat - zici ca e important procesorul, amplificatorul...buun, adica imi iau o matura, ii pun corzi si procesata bine, pe un amp pe lampi, suna de rupe. Pai asta ma intereseaza, sa sune? Ma intereseaza nuanta in tonul meu, condimentul, CHITARA fratilor, LEMNUL si DOZA! Lemn am, basswood ii zice, dar doza? Sa fie chiar asa de lipsita de importanta? Jacksonman, ironia salveaza romania, da ia spune-mi matale de ce folosesti doza SD la bridge? Cum se aude? Da-mi un sample, daca poti, clean si "gone crazy"! Symbolic, argumenteaza de ce suna bine e 81, la fel, trimite-mi un sample daca poti, daca vrei! Ethan, thanks!Este o adevarata provocare sa cauti si sa incerci sa reproduci tonul altuia dispunand de alte resurse, mult mai sarace...am nevoie de sfaturi la obiect...la obiectul doza. :)

P.S. :(

Opiniile din acest post sunt cu totul pe un ton binevoitor, amical si fara ofensa la adresa altor personaje, oricum fictive (ca nume), de pe acest forum... :)

Karpy: RESPECT!

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

macar m-ai facut sa zambesc. karpi avea un post pe undeva unde spunea de preamplificaorul din dozele active (gen emg81) si de ce suna asa clar etc etc. eu n-am emg 81 pe chitara dar sunt destui care folosesc doza asta. ite si raspunsulo pe care il vroiai de la inceput si care era cat se poate de evident: vrei doza de bridge, cu care sa te apropii de soundul lui zakk wylde. doar cu doza aia nu poti. insa poti avea una identica. happy now? :)

Link to comment
Share on other sites

AddRien ai probleme serioase de atitudine.

 

Ma mir ca Symbolic nu ti-a dat peste bot la ce marlan ai fost cu el, mai ales ca n-a facut decat sa-ti dea niste sfaturi foarte corecte si bine intentionate pe care le si cerusei, de vreme ce ai facut threadul asta.

 

subscriu... de fapt nu e singura data cand addrien e.. "in acea perioada a lunii" lolzz

Link to comment
Share on other sites

AddRien ai probleme serioase de atitudine.

 

Ma mir ca Symbolic nu ti-a dat peste bot la ce marlan ai fost cu el, mai ales ca n-a facut decat sa-ti dea niste sfaturi foarte corecte si bine intentionate pe care le si cerusei, de vreme ce ai facut threadul asta.

 

Daca s-a simtit jignit Symbolic, s-ar fi aparat si singur, de fapt poate s-o faca in continuare. Eu am vrut doar sfaturi pentru doza. Oricum, eu am vorbit in termeni civilizati si pentru romani. Vocabularul pe care il folosesti si gramatica demonstreaza inca o data lipsa de cultura a unora. Invata sa vorbesti si sa scrii romaneste corect, si-apoi poti sa-ti dai cu parerea...la obiect, nu jignind! :) E valabil de altfel pentru multi de pe forum...Si orice caz eu mi-am cerut scuze prin posturi, chiar daca unora li s-au parut mai acide.

Revenind la subiect, a mai aparut o problema: pot folosi doze active si pasive in acelasi timp, in conditiile in care am numai doua potentiometre - de volum si treble - pentru toate dozele (precum am mai spus am 2 humbuckere si un single coil)? Pe mine ma intereseaza mai mult doza de bridge si nu prea as vrea sa schimb toate dozele. :)

Edited by AddRien
Link to comment
Share on other sites

De fapt, stiti ceva? Imi cer scuze OFICIAL la toata lumea! Inclusiv voua, mickeyg si iulian... recunosc ca am lipici la limba, insa recunosc ca mult mai folositoare mi-ar fi sfaturile voastre! :)

Asa ca...HELP! In semn de acceptare a scuzelor, puteti sa postati ce stiti voi despre doza de bridge si care m-ar putea ajuta, ok?

Link to comment
Share on other sites

Maestre, esti un idiot :) Du-te si impusca-te ! :):( Pardon, dut-e si impu-scate ca asa poate intelegi B)

 

Alt exemplu de om grabit, adica tanar ;) ...fratilor, mi-am cerut scuze...chiar nu te inteleg gheorghele...ce te bagi ma rog?! Pui tu mana in foc ca a scris corect?! Daca imi gasesti greseala din textul lui mickeyg, iti dau o bere! :)

Daca citeai cu atentie ce-am scris mai sus, ai fi postat la subiect si nu te-ai mai fi pierdut in explicatii...

Link to comment
Share on other sites

uite ca symbolic nu s-a simtit jignit dar incep sa cred ca-ti place sa continui discutia. incearca sa citesti tot ce ti-am scris eu si karpi si altii. raspunsul ti l-am dat si mai sus. EMG 81. exact aia o foloseste el. nush ce confuzie poate sa mai existe. intrebare simpla, raspuns simplu. despre set-up-ul lui se poate vb destul de mult si am dezvoltat un pic subiectul. de la cantitatea mica de distors pe care o foloseste etc. dar incearca sa intelegi ca doza aia nu te va ajuta cu f mare lucru. gandeste-te ca aceeasi doza o foloseste de exemplu hammet si tonurile sunt complet diferite. doza respectiva are anumite caracteristici si de aceea este aleasa de unii chitaristi. are claritate mare, compresie etc (detalii mai multe iti poate da karpi, care iti explica nhiste lucruri pe care pe mine ma depasesc). restul set-up-ului contyeaza enorm, precum si mana chitaristului. ti-am dat si exemplul cu hammet ca sa vezi ca doi insi folosesc aceeasi doza si suna diferit. dar doza poate fi un prim pas catre soundul lui wylde, cine stie?:)

Link to comment
Share on other sites

Daca s-a simtit jignit Symbolic, s-ar fi aparat si singur, de fapt poate s-o faca in continuare. Eu am vrut doar sfaturi pentru doza. Oricum, eu am vorbit in termeni civilizati si pentru romani. Vocabularul pe care il folosesti si gramatica demonstreaza inca o data lipsa de cultura a unora. Invata sa vorbesti si sa scrii romaneste corect, si-apoi poti sa-ti dai cu parerea...la obiect, nu jignind! :)

 

HAHahhahahahhahahahha.

Link to comment
Share on other sites

Guest dau.bine

Salut !

Man , sfatul meu e ca n-ai sa te scoti cu doza sau ,ma rog, numai cu doza . Ai sa faci o investitie relatv scumpa si ai sa constati ca va trebui sa faci inca multe alte investitii ca sa obtii ceea ce doresti. Si din pacate , unele din ele nu tin numai de bani. Dar, din fericire exista si solutii relativ facile de a obtine un anume ton pina la un anumit nivel de pretentii. Traiasca tehnologia digitalaaa !

Am auzit recent , la un amic care foloseste numai chestii d-astea, un procesor de la Korg cu preseturi de jurai ca-i Gibsonul lui Zakk si asta pe un ciuruc chinezesc de vreo 3-4 mil . Da', in fine , ar fi putut fi orice fel de chitara , tot la fel ar fi sunat... Daca vrei am sa ma interesez de model, s-ar putea sa-ti fie suficient.

Numai Bine !

 

PS: cam offtopic , nu ? Trebuia sa dezbatem despre doza sau cum sa-l facem fericit pe AddRien ? :)

Si sa nu uit Rien : Zakk tata , nu Zack (sau o fi si asta vreo greseala in text...?)

Edited by dau.bine
Link to comment
Share on other sites

Desi sunetul pleaca de la doza ... tu nu ai exact setupul lui zakk ca sa poti scoate ce scoate el .. pedale,ampuri etc ... asa ca cel mai bine iti iei un procesor (nu de alta dar nu te vad luand un amp marshall si o pedala de boost cum are zakk). eu am reusit cu korgul meu (Care apropo e de vanzare .. vezi la mica publicitate) sa scot niste sunete de la niste ceva chitaristi ... e acuma nu iti imagina ca sunt identice dar trebuie sa fi foarte bun ptr a face diferenta, si nici macar nu am avut rabdare sa ma joc cu el prea mult.

Edited by Ildest
Link to comment
Share on other sites

Mutumesc tuturor pentru sfaturi. Symbolic :) Singura problema care imi ramane de clarificat este urmatoare: sa zic ca imi iau un EMG 81 si inlocuiesc doza pasiva actuala, ce fac cu celalalte doze? Schema de pe chitara e humbucker-single-humbucker, iar potentiometre am doar doua pentru toate dozele (volum si treble)...cum sa procedez in conditiile in care imi pun doza activa la bridge? :)

Una din solutii ar fi sa mai astept sa imi iau un set de active 81-85 si sa imi suspend doza single de la mijloc.

 

 

Dau.bine...detaliaza depre "ciucucul" chinezesc :) ...

Link to comment
Share on other sites

Guest dau.bine

Mutumesc tuturor pentru sfaturi. Symbolic :) Singura problema care imi ramane de clarificat este urmatoare: sa zic ca imi iau un EMG 81 si inlocuiesc doza pasiva actuala, ce fac cu celalalte doze? Schema de pe chitara e humbucker-single-humbucker, iar potentiometre am doar doua pentru toate dozele (volum si treble)...cum sa procedez in conditiile in care imi pun doza activa la bridge? :)

Una din solutii ar fi sa mai astept sa imi iau un set de active 81-85 si sa imi suspend doza single de la mijloc.

Dau.bine...detaliaza depre "ciucucul" chinezesc :) ...

Sall

Cam ce-ai vrea sa stii ?

Link to comment
Share on other sites

ca sa nu mai lungim destul de inutil aces topic .. uite aci un site (cel oficial ) in care iti explica exact totul despre dozele lui zakk http://www.emginc.com/displayproducts.asp?...amp;catalogid=3 .

split coil nu poti face cu dozele astea .. decat daca le modifici tu ...

zakk are gibson .. deci are un buton de volum si unul de ton pentru fiecare doza ... tu avans ibanez va trebui sa pui buton de volum si de ton comun ptr amandoua.

cat despre sc-ul ala ... nu cred ca o sa il mai folosesti .. dar lasa-l acolo

 

 

ps cand ziceam sa nu lungim inutil .. nu ma refeream la intrebarile celui ce a initiat acest topic .. ci la toate comentariile inutile care se fac pe marginea tonului ... si un comentariu personal .. poti sa il ai aci pe zakk in persoana .. daca il pui pe un iris sau squire si ii dai un 505 o sa se lase si el de muzica ... si nu va luati dupa ce vedeti(faza cu ce scoate unu pe net din zoom ... 505 ... )

Edited by Ildest
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.