Guest alexp2012 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 E vreo problema daca dau jos corzile (le-am pus acum o ora pe chitara) si incerc sa le infasor mai mult in tuning pegs? Sunt infasurate o singura data acum m(_ _)m fiindca am incercat metoda celor de la Martin insa, din neatentie nu am mai format nodul acela cum trebuie. Deci e ok? Multumesc.
mike_KidLazy Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Da, le poti da jos si infasura din nou, teoretic n-ar trebui sa fie probleme. Numai sa mai fie suficient de lunga coarda, sa mai ai ce infasura .
Deenman Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Da, raspuns final le poti arunca, in momentu cand le pui inca odata , o sa crape cel mai probabil alea subtiri prin zona unde a fost indoita anterior. Din greseli se invata.
'mnezău Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Deci e ok? La chitară nu prea. O să-ţi meargă figura la corzile groase, dar pe alea subţiri n-o să prea le mai poţi aranja ca lumea. Lasă-le aşa cum le-ai pus, dacă-ţi ţin coarda întinsă, nu-i bai, încerci metoda aia la următorul schimb.
Guest alexp2012 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) Dupa cum zicea unul... ,,Arata ca dracu', urat ca dracu' '' Am reusit sa strang mai bine nodul pentru coarda Re. La alea subtiri nu ma bag. EDIT: Profan aici, have mercy. Edited May 30, 2013 by alexp2012
Crypto Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 (edited) stai linistit, le poti desface doar sa nu le indoi prea tare din nou, si acum am o pereche de corzi care a fost montata pe 4 chitari in teste, nu s-a rupt nimic, treaba e sa fii delicat cand le dai jos si invers. Dar ma gandesc la felul cum le-ai innodat, e mai grava situatia. Edited May 30, 2013 by Cryptopsy 1
Guest alexp2012 Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 Dar ma gandesc la felul cum le-ai innodat, e mai grava situatia. Pe primele doua le-am lasat asa (sunt infasurate de aproape doua ori si mai bine nu ma risc). In schimb, am reusit sa le corectez pe urmatoarele 2 (G si D) si arata mult mai bine. Greseala mea a fost ca nu am strans destul astfel incat coarda sa ramana in nod si apoi sa trec la acordat; asa coarda s-a lasat si a iesit ce a iesit. Probabil o sa trebuiasca sa pun alt set, oricum, daca nu gasesc la bucata (greu de crezut ca o sa gasesc ). G-ul pare usor fisurat/rupt la iesirea din gaura pentru pin deci ma astept la orice. Am acordat-o si se comporta ok. So far so good Multumesc tuturor pentru sfaturi si opinii!
Airhead Posted May 30, 2013 Posted May 30, 2013 este o problema normala de incepator, dupa 3-4 schimburi devii maestru. nu te stresa prea tare. costa mai mult la inceput schimbatul corzilor (deoarece folosesti 2 seturi), dar macar acumulezi experienta. ceva stafuri practice gasesti si aici: http://forums.rgc.ro/topic/1981-cum-sa-string-uiesti-chitara/
Recommended Posts