www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Am Dat Drumul La Un Material Nou. Enjoy!


Shimmy
 Share

Recommended Posts

Felicitari! Suna foarte bine. Tema piesei nu este chiar preferata mea, dar melodia suna foarte bine. Mi se pare "rupta" din peisajul anilor 80' - inceputul anilor 90'. Totusi, ca un mic detaliu, mi se pare ca la solo chitara ar putea sa sune putin (foarte putin) mai tare (tonul mi se pare foarte bun). Nu iese in evidenta, chiar, cum imi place mie.

Oricum este o melodie foarte reusita! O apreciez mai mult avand in vedere ca la noi mult prea multe trupe suna lafel. Toti canta "alternativ" (nu am nimic cu genul, dar ma streseaza valul asta de pseudo muzicieni, care nu au pic de originalitate).

P.S. La inceput imi amintea de Queensrycheul vechi. (anii 80')

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

La soundul si vocea care o aveti,nu puteti face si voi ceva mai original?:)aceleasi formule de riffuri obosite ala compact,iris etc.?

 

Este una din cele 14 piese Pandora. Te invit pe pagina Youtube, SoundCloud sau PandoraRock pe facebook. Asa suna piesa asta. Si ca sa fac referire la ce sa spus mai sus: asta incercam, ceva "old" '80-'90. Prea putin ma intereseaza ce se canta acum in 2013. Daca asta simt, asta fac. Din experienta mea si nu numai, e foarte greu sa croiesti ceva nou. Sau mai bine spus sa vi cu ceva nou in zilele astea. Personal consider ca ce a fost de spus in rock in general si in heavy in special, sa cam spus de mult. Trupele tinere, ca si noi de altfel, facem si refacem variatiuni pe aceeasi tema.

Am inregistrat cateva piese si m-am gandit ca ar fi ok sa le impart si aici pana iese albumul.

Posteaza ceva inregistrare de a ta, profi, ca sa vad cam ce ti-ar place sa asculti si promit ca o sa tin cont de asta. Si te asigur ca piesele Pandora nu sunt copiate de nici unde. Este munca noastra, ideile noastre.

Am mai spus, este foarte clar ca parerile sunt impartite. E si normal ca cineva care gusta alte genuri sau subgenuri de rock sa nu fie pe frecventa cu "batraneturi-le" astea. Asteptam, cred, "e bun sau nu e bun" nicidecum "imi place sau nu-mi place"

Singura treaba care-mi trece prin cap acum e: de ce am pus piesa aici?

pandorarocktm@yahoo.com Trimite-mi te rog o inregistrare de a ta.

Iar ca exprimare, eu de exemplu nu gust anumite genuri de rock si totusi cand vorbesc cu cineva care canta acel gen ii spun: "nu este pe gustul meu dar e ok sau nu e ok dupa caz pt ca...." Concret.

Multzam. (Insist sa-mi trimiti ceva al tau)

:respect:

https://soundcloud.com/pandorarock

http://www.youtube.com/user/AShShimmy

https://www.facebook.com/pages/PandoraRock/206530026055541

Edited by Shimmy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Imi cer scuze,sunt la virsta la care ma simt suprasaturat de sabloane, tipare,strofa -refren,si observ cu dezamagire ca nu i nimic nou sub soare,caut\vreau ceva deosebit,un fusion cu de toate,o explozie complexa de ritm si sunet si sunt cum am spus,dezamagit.Este parerea de ascultator,nu de instrumentist si din pacate nu am ce inregistrari sa iti trimit pentru ca deocamdata nu inregistrez decit idei disparate in speranta ca mai vin citiva sa le lege:)Asa cum am spus,soundul si vocea sunt super,dar la capitolul compozitie..... parca cineva a taiat conducta cu inspiratie,mai ales in ro.Tot ce se cinta....seamana cu ceva.Nu vreau sa te simti jignit si imi cer inca odata scuze,sunt convins ca munciti din greu la cea ce faceti si sper sa aveti audienta pe masura.

Link to comment
Share on other sites

La soundul si vocea care o aveti,nu puteti face si voi ceva mai original?:)aceleasi formule de riffuri obosite ala compact,iris etc.?

 

Hai sa fim mai seriosi ....sau macar mai logici ...

 

In primul si in primul rand si Iris si Compact si celelalte trupe au preluat stilul din acelasi loc de la sursa ...odata ce un gen muzical are sound , rifuri atmosfera caracteristica in care trebuie sa te inscrii daca vrei sa canti acel stil mare originalitate nu poti avea ..odat ace te leaga niste reguli de respectat.

 

Experiente se pot face dar nu este cazul .

 

PANDORA nu fac muzica experimentala .

 

 

Deci ..alt exemplu mai pe intelesul tuturor :

 

daca trebuie sa compui si sa canti TANGO Argentinian ( ca asa i-ti cere imprehurarea ...muzica de film ..de reclama ..sau o compozitie cu tema ..etc ) trebuie sa pastrezi caracteristicile genului /stilului sa te inscrii pe "lini de Tango ..." nu ai incotro .

 

Daca sa vrei sa canti TEXAS BLUES te aliniezi ...daca trebuie sa canti Mississippi Delta Blues la fel ..si tot asa poate fi compozitia ta text-ul tau mesajul diferit dar forma , stilul , sonoritatea ..etc ( alte caracteristici ) trebuie sa le pastrezi .

 

Nu am auzit ca PANDORA sa se fi declarat trupa de muzica EXPERIMENTALA .( o sa-i intreb can ii intalnesc ...pe la talcioc ..hehe _)

 

Trupa compune si canta in cadrul "curentului " .Probabil dupa un timp vor mai schimba ,vor cauta si alte "drumuri " ca si multe alte trupe ..dar asta este treaba lor .

 

Cu "conducta inspiratiei" ai acces la robinet ? daca ai posteaza si tu piese .ca sa dai exemplu ,idei , sursa de inspiratie ptr altii.

 

Pe de alta parte PANDORA este bine sa compuna cat mai multe piese sa le posteze ici -colo si sa vada reactia ..asa vor trage concluzii si vor sti ei ce sa schimbe ..cum sa impace capra cu varza .

 

Ca sa nu mai zic ca sunt printre cele cateva trupe care promit mult si care mai activeaza si lucreaza in "peisajul" acesta muzical tot mai "apocaliptic".

 

PANDORA ...nu va lasati ..macar ptr muzica .

 

Cand se deschide CUTIA PANDOREI ?

Edited by karpi
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Multzam Arpi.

Mai e putin de lucrat la "balamalele" cutiei. Eu sper cat mai curand sa fie gata materialul, apoi productia etc.

@Adipablo sa stii ca nu ma simt deloc jignit. In momentul in care "iesi" sa zic asa, iti asumi si bune si rele :) Am si eu o varsta si ... asta vreau sa cant. E una din piese. Poate celelalte o sa-ti placa sau nu. Multumesc de aprecieri si da, se munceste mult, costa mult... Cand am pornit Pandora sa stii ca nu mi-am propus sa fac ceva nou. Probabil tocmai din cauza sau datorita varstei nu inteleg foarte bine ce se canta in 2013. Am crescut cu Compact cu Iris cu Kripton cu Judas sau Helloween. Eu mai activez asa just for fun intr-un proiect death metal (sport extrem care-mi face bine la mana) si am ramas surprins ca la prestatiile live si cu Stellar Soul si cu Pandora, am avut audienta destul de comuna. Acuma vezi tu? Nimeni nu poate garanta nimanui ca o sa "plezneasca" Pandora.

Vedem.

 

Arpi. Ai lipsit ultimele 2 duminici de la talcioc. :)))

Si ca sa-ti raspund la inca o treaba: asta e prima si ultima piesa pe care personal o postez aici. :rock:

Link to comment
Share on other sites

...pana la urma, fiind vorba de un hobby-ma gandesc ca nu vreti sa izbiti topurile internationale-conteaza sa va simtiti bine si sa va duceti cu placere la repetitii si la eventuale cantari. Daca e mai mult decat un hobby, atunci firesc e sa creasca si pretentiile. Spor si distractie faina!

 

Iti dai seama ca pretentiile noastre sunt mari :) ca la oricine. Accept orice fel de critica constructiva. In felul asta stim ce avem de facut. Piesele merg cat se poate de des (2-3 ori pe zi) la radiouri de specialitate in US si Germania. Acum stii cum e... pasarea malai viseaza. Iar ca si frecventa la cantari, tinand cont ca in 27 Mai (la toti ne place sa avem o zi de nastere) avem 2 ani de activitate (adica nu am luat instrumentele in mana cum 2 ani) ca o medie pot sa spun ca sunt cam 25 de live-uri pe an. La insistente sau solicitari.

Si n-ai vrea sa stii ce hartist ma visez eu :))))))) desi am trecut de mult de varsta la care sa mai visez. Stii cum e, te bucuri ca moshii de orice partz pe care-l faci. :wee:

Edited by Shimmy
Link to comment
Share on other sites

Ce nu e nimic NOU sub soare?ACEEASI ROMANIE!Omul a depus o munca,a mers in studio,a facut un material cum mai rar auzi,majoritatea cantecelor facute astazi fiind inregistrate de mantuiala sau un beat care se repeta pe niste versuri retardate despre sex...Decat un ***** original,mai bine sa ne incadram intr-un stil gata descoperit(Cu aceasta mentalitate de a copia lucrurile bune,gata descoperite am reusit in perioada interbelica sa ne sincronizam pe planul literaturii cu toata Europa!!!Deci nu tot ce NU E ORIGINAL E RAU )

Dar,bineinteles,romanul in loc sa respecte faptul ca nu suna a manea,ca inca mai sunt oameni care apreciaza(si produc) muzica buna, vine si critica.Se agata de fiecare chichita(care ar trece neobservata) pentru a te demonta si a-ti arata cat de superior fata de tine este si cat de inutila este munca ta.Se plange ca noile band-uri de metal sunt "gay",insa ii blameaza pe cei care readuc sunetul "old school" in era noastra.

Parerea mea:Sunetul e perfect.Singurul lucru care(doar dupa gusturile mele) ar putea fi mai juicy este refrenul,care ar putea fi un pic mai melodic si catchy.

Nu va lasati,intotdeauna selectati atent criticile constructive de cele rautacioase/invidioase/imbecile!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Asa ,,,

Tu sa postezi si aici link la piese sa asculte chitaristii batrani sau in devenire .Asa mai auzi cate o critica "de breasla " la sau pe langa obiect dar te ajuta sa te mai orientezi .Mai multi au auzit experimentat mai multe ...mai multe pareri ,care la urma tot conteaza chiar daca la inceput nu convin conceptiei ...si iaca asa se mai schimba incet si conceptia.

 

Ce nu inteleg unii colegi prieteni care nu au cantat mult in concerte turnee este ca daca canti mult ptr promovare sau chiar ptr bani NU mai ai timp sa faci si pe compozitorul ca sa si schimbi fata muzicii pe pamant ..esti ocupat ...blocat .

 

Dupa doar doi ani de munca ati facut foarte mult ...poate chiar din cauza ca exista un @Shimmy care totusi are ceva experienta atat cu cantatul cu stilul si cu adunarea unei gasti care sa deveni trupa buna .

 

La asa ceva trebuie in afara de toate cele si foarte mult ..TIMP !!!

 

Degeaba se supara unii cand tot spun ca trebuie 10 ani de cantat pana ajungi sa i-ti gasesti calea ...PANDORA a economisit cativa ani buni prin @Shimmy .!!!

 

Mai mult cu bani foarte putini in timp atat de scurt si muzicanti talentati dar foarte tineri nu prea se poate face .

 

Daca vezi cate o trupa , cantaret ,,ce ajunge in TOP brusc ,(,prin WEST .._)..de obicei are o singura piesa ..!!! cea cu care a ajuns in TOP ..acestia au o industrie intreaga in spate , bani foarte multi ca sa promoveze si sa-i mentina pozitia in TOP-uri .

Cine nu intelege nu are decat sa se uite la toate videourile cu XFactor si toate cu " XYZ Got Talent " ...vezi artisti fantastici de talie mondiala care nu au fost bagati in seama care probabil se produc si ei pe plan local ..fara promovare si multi bani nu ajung conoscuti .( din pacate ) ..

 

Asa ca pe langa serviciul zilnic din care i-si platesc facturile dupa doi ani sa ajungi sa ai 14 piese ce si suna ( cea ce inseamna tot timp pe langa multa munca ) precum si pe langa "autopromovarea " la cat mai multe cantari in conditii stim noi care ...este o realizare de laudat .!

 

Cum nu vad sa apara un birou de "manageriat " care sa se ocupe de partea organizatorica , promovare contracte , etc ...problema ramane pare-se una vesnica .

 

Ce pot sa spun personal as schimba otzara genul stilul de compozitii in asa fel ca sa folosesc vocea exceptionala .as vedea alt fel de compozitii ..fara sa parasesca zona in care sunteti ....dar asta probabil cere timp ..nimeni nu se schimba la comanda mai ales cand canta din suflet ...

 

Dar inca nici nu am ascultata toate piesele ...deci ...hehe ..asa se intampla cu criticile ....La un matrerial este important si aranjarea ordinii pieselor pe disc ..ce schimba perceptia atmosfera fata de ascultat doar o singura piesa ..Un disc este o lucrare un tot .De pe un disc nu ajung toate piesele Hit-uri dar acestea fara celelalte piese poate nu au acelasi efect ..

 

Nu va lasati ...!!! "Minivacanta" a trecut deci ..LA Munca !!!!

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.