www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Zoom G3... Problema La Stereo Output

Guest zoom

Recommended Posts

Salut!

Am un procesor Zoom G3 pe care-l folosesc cu mare placere pentru ceea ce ofera, de vreo 1 an jumate. Recent a aparut insa o problema: procesorul are o iesire xlr si doua iesiri "normale" de chitara , right si left, unde pe cea left scrie mono/headphones. practic cea de stanga este mono,dar devine stereo daca conectezi castile. Eu foloseam in setupul meu iesirea din stanga (dar practic si cea din dreapta este tot mono dar eu o foloseam pe cea din stanga unde scrie chiar mono in dreptul ei), insa acum ,cand conectez un cablu mono de chitara nu se mai aude nimic.Daca conectez cablul la iesirea din dreapta ,se aude ok. Daca pun castile la iesirea din stanga, cea dedicata ptr casti si care o foloseam in mod normal si pentru chitara, acum in casca se aude doar mono. Nu prea inteleg ce s-a intamplat.

Deci pe scurt: -iesire dreapta e ok pentru chitara

- Iesirea stanga: inainte mono chitara sau stereo cu casti ok, acum mono cu chitara nu se mai aude nimic si la casti se aude doar mono. Practic iesirea din stanga este utilizabila acum doar pentru casti pe un canal,dar conectand un cablu mono,de chitara, nu am semnal deloc.

Stie cineva sa-mi dea un tip ce anume s-ar fi intamplat sii cum se poate remedia,daca se poate? Procesorul e in garantie ,dar fiind luat din Germania si daca doar e chestie de o lipitura sau ceva prefer sa pierd garantia decat sa platesc transportul,asta daca se poate rezolva simplu.

Multumesc pentru orice sfat.

dar in meniu nu ai balans? vezi poate l-ai setat maxim stanga sau maxim dreapta de undeva si acuma pe una din mufe nu se mai aude nimic si cand sunt conectate ambele se aude mono. de stricat nu are ce sa se strice ca in general toate efectele au intrare si iesire prin condensatori, deci nici daca bagai curent acolo nu se putea intampla nimic.

Edited by alinu_tau

dar in meniu nu ai balans? vezi poate l-ai setat maxim stanga sau maxim dreapta de undeva si acuma pe una din mufe nu se mai aude nimic si cand sunt conectate ambele se aude mono. de stricat nu are ce sa se strice ca in general toate efectele au intrare si iesire prin condensatori, deci nici daca bagai curent acolo nu se putea intampla nimic.

optiune de balans nu are procesorul,deci nu aveam cum sa-l setez din greseala maxim stanga sau dreapta.pur si simplu peste noapte ca sa spun asa optiunea de stereo pe casti nu mai functioneaza,iar pe mono la chitara nu mai iese semnal..am reinstalat firmware-ul,crezand ca poate e ceva din soft, dar la fel.Singura schimbare fata de cum foloseam de obicei proces

orul in ultimul an este ca am folosit,din greseala mai mult, un alt incarcator care se tot intrerupea din cand in cand si poate asta ar fi cauzat cumva aceasta problema.

In fine, daca totusi mai are cineva o idee... multumesc

nimeni, nimic? :huh: ....

m-am gandit ca poate s-a intamplat ceva la contactele mufei, s-a dezlipit/murdarit/oxidat ceva acolo si nu mai face contact cum trebuie,dar atunci de ce totusi in casti primesc semnal( ce-i drept doar pe un canal) dar cu jack mono conectat..nimic?

Edited by zoom

Scrie la Zoom...Japan ...ai adresa de contact prin manual ...

Intrebi ce si cum ..i-ti dai seama ca ei trebbuie sa cunoasca mai mult edecat noi ..poate te pot ajuta ei ...

Eu de cate ori am scris am primit raspuns ..

Chiar acu 4 zile am primit un SDCard cu tobele ptr ZoomR8 cu tutoriale , manual , si ceva drivere ..( ce eu le-am sters din gresala formatand SD cardul inainte de a salva softurile si tobele de pe acesta )

• 1 year later...

din ce descriere ai facut problemei... tare mi-e teama ca ai o problema cu mufa respectiva ! este foarte posibil sa fie un defect la una dintre "tijele" acelea care exista intr-un jack stereo MAMA...

la un JACK STEREO TATA, partile lui se numesc: TIP - RING - SLEEVE - cauta pe internet o schema si o sa intelegi la ce ma refer !

pe pagina asta de exemplu - http://robrobinette.com/BalancedCable.htm- primele 2 poze de pe pagina !!!

in mod normal, la un JACK STEREO de tip MAMA, daca bagi in el un JACK STEREO de tip TATA, una dintre tijele jack-ului MAMA face contact cu varful JACK-ului TATA(TIP), iar cealalta tija face contact cu inelul de pe mijlocul JACK-ului TATA(RING)... restul partii metale a JACK-ului TATA(cea care este cea mai aproape de corpul de plastic/metal al jack-ului) face contact cu partea cilindrica a JACK-ului MAMA(SLEEVE), care este de obicei filetata si la care se leaga de obicei MASA APARATULUI(case ground).

posibil ca tija care facea initial contact cu varful(TIP) jack-ului de chitara(TATA) sa aiba o problema... posibil ca si-a pierdut elasticitatea si a ramas intr-o pozitie in care nu mai vine in contact cu varful jack-ului tata de la cablul de chitara...

de aceea auzi in casti doar pe un canal... ;)

o situatie nasoala... dar uneori se mai intampla asemenea aiureli... daca e in garantie... vezi ce poti face ! bafta