www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare -N00B Here,please Be Patient- Ajutor


Guest LyXz0r
 Share

Recommended Posts

Salut/Buna/Ciuss

Ma numesc Razvan,si da..mi s-a "sculat" dintr-o data ca vreau sa cant la chitara electrica.Da,posibil din cauza prietenilor mei care (subliniez aici) au chitara acustica/clasica si ma innebunesc toata ziua.Probabil din cauza lor am ajuns sa imi doresc sa cant,pentru ca e neplacut sa stau pe dinafara,si nu numai asta,am avut mereu o pasiune in mine,dar nu am vrut sa recunosc vreodata.

Despre chitari electrice, NU STIU ABSOLUT NIMIC,doar ca..trebuie chitara si aplificator..ca sa zicem..sa se auda ceva.Deci,daca e cineva destul de rabdator,bun,dragut,gentil sa stea si sa-mi explice si mie cum sta treaba aici,as fi recunoscator.

Ma pot incadra in..sa zicem 1000 Ron,nu mai mult.

Nu stiu daca o sa-mi spuneti "lasa-te/dute si si apucate de altceva" dar asi prefera sa va pastrati parerile negativiste pentru voi,eu cand imi pun ceva in minte,nu mai scap,si,nu e o ambitie prosteasca,dar vreau sa fac ceva din ambitia asta(o trupa),pentru ca am niste prieteni care canta si la tobe,vioara,clape si prietena mea canta si chitara acustica si vocal..deci,probabil sunt inconjurat numai de cantareti,desi eu nu practic nimic,si ma simt pe dinafara.

Ma prind repede,si nu sunt incapatanat(probabil) deci,daca m-ati putea ajuta si pe mine,cu niste link-uri pentru instrumente,link-uri pentru tutoriale,ce marca de chitara sau ma rog intelegeti voi..cu ce se mananca chitara electrica,ce e cu ea..mentionez ca vreau sa practic acasa unde am laptop(nu am probleme cu instrumentele si cu banii)..

Multumesc mult,aa,si sunt stangaci,oare e nasol pentru mine,din cate am inteles,trebuie sa imi iau chitara pe stanga,am vre-o sansa?

Edited by LyXz0r
Link to comment
Share on other sites

Din moment ce nu stii inca sa canti la chitara, nu conteaza ca esti stangaci - tot doua maini stangi vei fi la chitara :). Deci se poate invata atat pe chitara left-hand, cat si pe chitara "normala".

 

Daca vrei cursuri de chitara, incearca pe www.justinguitar.com, sau poti sa te mai uiti si pe cursul lui Steven Krentz, "Learn And Master Guitar". Nu sunt astea singurele si nu zic ca-s neaparat cele mai cele, dar din punctul meu de vedere sunt ok, cel putin pentru inceput.

 

Daca vrei sa canti la electrica, n-as zice ca e neaparat nevoie sa ai amplificator din prima, poti pentru inceput sa-ti folosesti calculatorul pentru efecte si alte chestii de genul. In legatura cu marcile de chitara - incepator fiind, poti sa iti iei ce chitara iti place tie si se incadreaza in bugetul tau (insa la momentul achizitiei vezi daca poti sa iei cu tine pe cineva care se pricepe la chitare, sa o "examineze" un pic, sa n-aiba defecte).

 

Multa bafta!

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult,aa,si sunt stangaci,oare e nasol pentru mine,din cate am inteles,trebuie sa imi iau chitara pe stanga,am vre-o sansa?

 

La treaba asta chiar nu ştiu. Ia şi tu o chitară normală de la prieteni şi vezi dacă ţi se pare foarte ciudat. Am auzit cazuri de stângaci care s-au obişnuit să cânte de la început pe chitare normale, de dreapta. Ar fi bine cel dacă ai putea să cânţi la chitară normală. E cam greu circuitul chitarelor pentru stângaci "în natură". Găseşti greu să cumperi, eşti limitat la câteva modele, pe urmă o vinzi greu...

 

Cât despre recomandări... Fă-ţi tu o listă de priorităţi. Având în vedere experienţa, primul criteriul va fi aspectul. Aici ai multe alegeri. Ţi-o plăcea forma LP, ţi-o plăcea Stratocaster sau chiar formele mai ciudate (V, warlock, etc.). La ce instrumente se găsesc în zilele noastre, cu bani puţin, cu 1000 de lei îţi iei o chitară bună şi un amplificator pentru repetat. La amplificator uită-te la cele digitale, cu efecte. Fender Mustang, Vox DAxx, Vox VTxx.

 

Nu-ţi lua set pentru că sunt cam prăpădite amplificatoarele din seturi. Poate doar Squier Affinity + Fender Mustang I. Dar şi în cazul ăsta, eu le-aş lua separat.

Uită-te pe la Mica Publicitate sunt multe oferte interesante. Cu toate că eşti din Paşcani, caută vânzători cu feedback pozitiv, astfel ai o siguranţă că descrierea este conformă cu realitatea. Multe chitare se dau la preturi mai mici cu 40-50% faţă de valoarea din magazin. Astfel îţi poţi lua scule în valoare reală de 1600 de lei în loc de 1000.

Link to comment
Share on other sites

Pai nu stiu, as putea sa-ti recomand, sa zic, un Squier Bullet Strat HSS (http://www.guitarsho...dus.php?pid=833). Mi se pare o chitara ok pentru inceput, eu am asa ceva de un an de zile (e prima mea chitara electrica) si sunt multumita de ea. Dar oricum, chestia asta cu recomandarea unei anume chitare e foarte relativa, ce imi place mie s-ar putea sa nu-ti placa tie...

 

Eu, ca sa fiu sincera, am ales-o pe asta pentru ca mi-a placut cum arata (cred ca asta e criteriul principal dupa care isi alege chitara cineva care n-a pus in viata lui mana pe o electrica - si nici eu n-am facut exceptie) si citisem pe net cum ca ar fi buna pentru rock alternativ (in timp, am descoperit ca de fapt, e buna la mai multe, inclusiv la metal :)). Am luat chitara asta FARA sa fi avut habar de electrice, m-am ghidat numai dupa aspect.

 

Cum zicea si 'mnezau, ia ce-ti place si da-i drumul, nu mai sta pe ganduri! :)

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Bine,am inteles ca nu trebuie amplificator din prima,dar din ce am mai citit eu se aude destul de nasol fara un amplificator.

Vreau sa cant melodii de la Linkin Park,Three Days Grace,Green Days,Maximum The Hormone etc.

Edited by LyXz0r
Link to comment
Share on other sites

Pai din cate vad n-ai facut niciun dublu post...

 

Pai na, de exemplu, eu cant melodii de la Linkin Park (poti sa vezi linkul din semnatura, unde am inregistrarile mele, ca sa-ti faci o idee) cu Squierul din link, plus un Fender Mustang I, dar cu preseturi customizate si cu ceva egalizare in plus in DAW... dar ma rog, aici intru in detalii inutile deja.

 

Oricum, asta NU inseamna ca Squier Bullet Strat HSS + Fender Mustang I este singura combinatie cu care se poate canta LP :).

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Poţi cânta şi fără amplificator, cu ajutorul laptop-ului. Ai avea nevoie de o interfaţă audio. Nasol nu se aude, în nici un caz. Se aude mult mai bine decât cu orice amplificator ieftin. Trebuie însă puţină muncă în înţelegerea efectelor, trebuie să încerci mai multe soft-uri, să le suceşti, să le reglezi, până obţii rezultatele cele mai bune.

Amplificatorul, pe de altă parte, e mult mai simplu de folosit. Cel puţin la început, te împinge să te axezi pe cântatul la chitară şi nu pe setările efectelor si încercarea VST-urilor câte 3 ore pe zi. Cel puţin aşa văd eu problema. Unii o pot vedea altfel. O soluţie la mijloc ar mai fi şi procesorul de efecte. Mai ales astea morderne, pe care le poţi folosi şi ca interfaţă audio.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pai,cand am cautat si eu un model de chitara,majoritatea site-urilor recomandau aceasta chitara http://www.soundcreation.ro/chitare-electrice-de-tip-st-stratocaster-cid488_2651/fender-squier-bullet-strat-hss-id6876.html care spre uimirea mea e aceeasi pe care mi-a recomandat-o si mike.Deci pe chitara m-am axat.Cred ca asta o s-o si cumpar.Dar,sa spunem ca o sa-mi fie mai greu la inceput,in cat timp ma "dezghet" sa spunem asa?

Link to comment
Share on other sites

Depinde de cat timp, rabdare si pasiune ai sa investesti in asta. Va fi greu la inceput, dar daca iti doresti cu adevarat sa canti, o sa-ti iasa. Ideea e sa nu te lasi descurajat cand nu-ti iese ceva, ci sa-ti pastrezi calmul si sa sa exersezi in continuare ceea ce nu iti iese.

 

Nu exista o "perioada fixa" de timp in care sa te "acomodezi" la chitara - la unii se intampla intr-o saptamana-doua, la altii intr-o luna, sau intr-un an, sau poate deloc :lol:.

 

Tu nu te gandi la asta, pune-te pe cantat si daca iti place, progresul va veni de la sine :).

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru sugestii,inca sunt deschis la sfaturi de la oricine are experiente,eventuale piese ce asi putea la se incerc,probleme pe care le-as putea intalni,orice :D

Link to comment
Share on other sites

Canta ce piese iti plac tie - tu singur ai numit cateva trupa ale caror piese ai vrea sa le canti. Daca eu ti-as propune sa canti niste piese care nu-ti plac, unde ar mai fi placerea cantatului la chitara?

 

Poti cauta pe net acordurile pentru piesele pe care iti doresti sa le canti (asta ma rog, dupa ce inveti si un pic de teorie si chestii din astea - gasesti, daca vrei, in cursul lui Krentz cate ceva pe tema asta) - n-ai sa poti canta de la bun inceput piese, just like that. Mai intai va trebui sa te acomodezi cu griful, si sa iti intaresti buricele degetelor de la mana stanga (presupunand ca vei lua o chitara right-hand) - si apropo, sa-ti formezi si independenta degetelor. O sa doara putin la inceput, dar... arta cere sacrificii.

Link to comment
Share on other sites

Pentru inceput....15-20 de minute daca iti petreci pe zi cu chitara este excelent :)....

Exercitii pentru pana si de digitatie..

Iar in cazul chitarii si amplificatorului....iti poti lua chitara acuma....iar mai tarziu dupa ce ai studiat si te-ai invatat cat de cat cu chitara...poti trece pe amp...eu prima data am cantat pe o statie....si studiam pe chitara rece :))...deci nu e panica in domeniul echipamentului

Link to comment
Share on other sites

Mai e un factor, zic eu, important. Daca vrei sa inveti "serios" sa canti, s-ar putea sa fie o idee mai buna sa incepi pe o chitara acustica. Chestia este in felul urmator: daca incepi pe electrica e posibil sa te pierzi in detalii inutile si nici nu are sens sa canti numai power chords (practic sunt niste acorduri foarte simplificate). Cantatul la acustica te ajuta sa canti "ce trebuie" la inceput, fara tehnici pentru electrica, te ajuta sa poti face note clare, daca incepi pe o chitara western cu corzi de metal te obisnuiesti cu o tensiune a corzilor mai mare (mai dureros la inceput, dar bine pe termen lung).

 

Eu am cantat 4 luni pe acustica si dupa am trecut pe electrica. Totusi, depinde foarte mult de evolutia ta cat, de mult timp vei petrece cu acustica si cand vei fi gata sa faci un pas inainte spre electrica. De fiecare data cand invatam o melodie clasica, simteam cum imi creste considerabil viteza. La mine evolutia a fost cam asa: acustica(4 luni) -> electrica (1 an jumate) -> clasica (3-4 luni) -> mai mult electrica. Perioada de clasica m-a ajutat enorm la solistica si la dezvoltarea vitezei. Clasica nu prea o mai cant acuma ca i-am lasat-o fratelui mai mic, dar de fiecare data cand am ocazia, o cant. Si, sincer, nu exista un ton mai frumos decat cel de clasica :).

 

Un alt sfat important: nu te axa foarte mult pe "vreau sa invat toata melodia x" pentru ca nu are sens. Artistic vorbind, daca o sa ajungi vreodata sa canti bine, nu vei mai avea astfel de aspiratii. Toata chestia cu cover-urile e doar pentru a invata melodii si pentru a evolua pana la punctul in care esti suficient de matur sa creezi ceva propriu. Invata riff-uri din melodiile preferate, parti, nu te gandi sa faci solo-uri rapide ca asta este cel mai ridicol lucru. Poti sa le studiezi eventual si sa inveti tehnicile folosite acolo si sa le reproduci in stilul tau, patrand totusi aceasi tema. Dar deja deviez de la subiect ca mai ai pana acolo destul.

 

Una peste alta, gandeste-te foarte bine la ce vrei. Pe termen lung, iti iei o acustica decenta de 300-500 de lei, inveti toate notiunile de baza pe ea si o ti si peste ani (cantari prin parc sau la munte). Pui ban pe ban si iti iei o chitara electrica cat mai ok, mai si inveti cate ceva si incepi sa iti dai seama si ce tip de chitara ti se potriveste (mergi si probezi dupa ce ai un pic de experienta!). Faza cu hai sa imi trag trupa nu cred ca are sens prea repede. Sa zicem ca dupa un an de experienta, poti, dar eu zic sa nu te grabesti. Nu ti-am vazut varsta pe profil, dar o sa presupun ca esti tanar si ca ai timp si peste 3 ani cand ai deja piese proprii poti sa te gandesti serios la o trupa si sa faceti ceva cu adevarat frumos :).

 

Toate cele bune :respect:

Link to comment
Share on other sites

Daca vrea "hardcore", poate eventual sa-si ia o clasica - are griful lat, e ceva mai incomoda din punctul asta de vedere decat o acustica western sau o electrica (sau ma rog, cel putin la degetele mele scurte).

 

Intr-adevar, lumea recomanda cel mai mult sa se inceapa pe acustica, dar eu cred ca de inceput, se poate incepe pe absolut orice tip de chitara. Important e sa ii placa si ce face sa vrea sa mearga mai departe cu cantatul la chitara.

Edited by mike KidLazy
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei sa inveti "serios" sa canti, s-ar putea sa fie o idee mai buna sa incepi pe o chitara acustica.

 

Sau poate sa isi cumpere electrica...sa ii puna corzi foarte groase si departate de grif...

 

Nu vreţi voi să puneţi pe hârtie tot ce vă vine în minte să facem un topic cu toate? Mai râdem şi noi.

Înţeleg că greşesc grav dacă mie chiar îmi place să cânt la chitară şi nu văd hobby-ul ăsta ca pe un chin îngrozitor... :death:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu primele 4 luni de chitara cantam pe o chitara clasica.. dupa ce am trecut de pe chitara clasica pe chitara acustica zici ca era asa de usor.. Dupa ce m-am obisnuit pe chitara acustica am trecut pe electrica.. Zici ca nici nu mai trebuia sa apas , parca era totul asa usor.. Si dupa o vreme dispare acea senzatie dar nu conteaza cu ce incepi.. Conteaza cum incepi si cu ce continui !

Link to comment
Share on other sites

Nu vreţi voi să puneţi pe hârtie tot ce vă vine în minte să facem un topic cu toate? Mai râdem şi noi.

Înţeleg că greşesc grav dacă mie chiar îmi place să cânt la chitară şi nu văd hobby-ul ăsta ca pe un chin îngrozitor... :death:

 

Haha :)). Da, si pe mine m-a amuzat postul lui Andrei. In aceasi masura, puteam sa zic sa iti pui sarma ghimpata in loc de corzi si sa iti faci degete de barbat adevarat =)).

 

Dar serios, nu asta era idea. Era vorba despre a scoate note clare, fara complicatii de genul muting. Sa inveti game majore, minore, pentatonica, sa inveti acorduri, lucruri simple pentru care nu trebuie sa cheltui 1000 de lei. Chitara mea clasica Fender are corzi de nylon si este mai "usor" de cantat decat electrica, deci nu asta era idea postarii mele (chiar ti-o recomand cu cea mai mare caldura, chitara este extraordinara).

 

Eu am vrut sa aduc acustica(atentie, atat western, cat si clasica, ca ambele sunt acustice) in discutie pentru ca m-am mirat ca nimeni nu a luat in considerare aceasta posibilitate. Mi se pare mai rentabila pentru un incepator (si nu numai, pentru ca aceasta chitara iti va ramane!). Am fost si eu incepator (nu ca acuma nu as mai fi :death: ) si una din cele mai mari placeri era sa scot chitara in parc si sa ma dau mare cu ultima melodie invatata si sa cant cu prietenii :)

Edited by Riccardo
Link to comment
Share on other sites

Aşa putem aduce în discuţie şi pianul, vioara, acordeonul, fluierul. Pe toate înveţi game, acorduri. Ba chiar pianul mi se pare cel mai logic din punctul ăsta de vedere. Aşa că pe logica asta, aş putea să-l sfătuiesc pe iniţiator să-şi caute o clapă funcţională la 100 de lei. Se găsesc. Face economia de care vorbeai şi învaţă mai uşor.

Link to comment
Share on other sites

Nu vreţi voi să puneţi pe hârtie tot ce vă vine în minte să facem un topic cu toate? Mai râdem şi noi.

Înţeleg că greşesc grav dacă mie chiar îmi place să cânt la chitară şi nu văd hobby-ul ăsta ca pe un chin îngrozitor... :death:

 

Nu este un chin ingrozitor...

Era o optiune in loc sa se mai complice cu acustica....

Link to comment
Share on other sites

eu sunt lefty si cant normal la chitara... personal iti recomand, daca ai placa de sunet buna sa iti iei o chitara entry level sau sa rogi pe cineva care stie, sa te ajute la gasirea unui hot deal la o chitara sh... si un procesor... Sau daca vrei sa ai efecte din calculator sa-ti iei guitar rig... da e cam scump...Eu zic ca daca strangi undeva intre 800-1000 ron poti sa-ti iei ceva de entry-medium care sa te si tina...

 

Daca vrei sa se auda si heavy adica ceva distors acolo, nu stiu cat te vei tine de cantat la chitara daca nu-ti iei si ceva efecte... fie prin intermediul calculatorului... al procesorului sau amplificatorului....

 

De asemenea nu recomand un ultim jaf de chitara ieftina ... aia nu e entry level... aia e fuck this shit, I'm done with music level... entry level nu inseamna sa lovesti 1 coarda 2 sau sa faci un acord... entry level inseamna sa incepi sa inveti sa canti... iar pe o dracenie care nu sta in tune mai mult de 15 minute nu ai cum sa inveti la fel de usor si corect fata de o chitara decenta... plus ai sa te si enervezi...chitara tre sa iti placa nu sa te frustreze...

 

Iar chestia cu durata in care evoluezi si cam cat dureaza e relativa... poti sa te chinui 10 ani si tot sa falsezi sau poti sa canti cat de cat ok dupa primele ... hai 6 luni... aici tre sa ai doar chestia aia care face diferenta... si cu ea ori te nasti... ori degeaba te omori... alright... God bless!

Link to comment
Share on other sites

Multumesc foarte mult de pareri.Deci,pana la urma,din ce am citit,chitara electrica + acorduri + efecte + amplificator..galagie de bani.Mi-ati mai sugerat sa incep intai cu acustica,un prieten are o chitara clasica,pe care am cantat,si nu mi-am prins urechile in cele 2 saptamani cat am stat pe ea (ma chinuiam la gama do -.- ) .Sincer,vreau sa incep (desi dupa munca) sa cant rock/hard rock si melodii de un rock..cum sa spun..sentimental..blues..sau nu stiu cum se cheama :-??

Astept sugestii,o chitara BUNA care sa ma tina ceva + niste efecte pana in 1000 RON,daca sunteti amabili :D

Link to comment
Share on other sites

Coane Lyxzor, faci bine ca intrebi, insa as zice ca apuci problema de coltul mai alunecos.

 

Ai primit niste recomandari bune, o sa adaug o povestioara.

 

Am inceput pe-o clona second hand de Stratocaster SSS facuta aiurea prin Asia si c-un amp care nou a fost vreo 80E. Dupa o vreme nu mi-a mai placut cum se auzea, distorsul ampului, samd. Am inceput sa bag bani... intai multiefect, alta chitara, alt amp, dupa aia pedalboard, alte dracii, etc, etc.

 

A inceput sa sune. In paralel cu banii am bagat si ceva timp, efort, exercitiu, studiu.

 

Ei, acum sunt uimit de cat de bine suna draciile initiale cu care am plecat. Stratul ala parca plange, distorsul pe tranzistori al ampului nu mai e nici pe departe asa jalnic, ceva uimitor. Fireste, sculele nu s-au schimbat, am mai invatat eu cat de cat sa tin pana, sa dau un acord, sa ma invart pe-o gama, sa aud sunetul si tonul si sa umblu la ele. Da, se aude (ceva) mai bine cu sculele bune si e si mult mai comod, insa merge foarte bine si cu cele initiale daca e cazul.

 

Calea asta e calea gresita (si scumpa!). Recomandarea mea e sa apuci problema invers: gaseste pe cineva care sa te invete. Ia cateva lectii pe scule de imprumut. Lamureste-te aproximativ cam pe ce directie mergi. Alege o clasa de chitari si amplificatoare. Dupa care baga shopping, preferabil mana a doua: bune si ieftine si neaparat pe incercate.

 

Recomandarile pe care le-ai primit sunt foarte bune si versatile: Strat HSS, amp cu efecte incorporate (daca gasesti si cu footswitch, e genial). O sa te ajute imens daca poti baga sunet in el (cum ar fi un backing track) si daca poti scoate (inregistrare, sa te auzi cum canti). Iar mare ajutor daca stie sa-ti dea o linie de baterie sau macar un click de metronom. Nu iti TREBUIE musai toate astea, le poti pacali si dintr-un computer, insa e mult mai comod: bagi in priza o singura dracie si gata.

 

Idei finale: 1. daca stii sa-ti faci sunetul, te descurci aproximativ cu orice; 2. inveti mult mai repede de la cineva care stie si stie si sa te invete :)

 

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Multumesc foarte mult de pareri.M-am mai lamurit cum vine treaba cu chitara si cu tot ce trebuie.Dar,sa pun mana pe o chitara..cam greu,locuiesc intr-un municipiu,de fapt orasel...in care treaba nu prea merge,smecherasi de oras peste tot,aici daca nu ai gadget(telefoane,tableta) nu existi,nu prea am de la cine face rost de chitara,nici macar la clubul de muzica nu are chitara electrica...o sa ma gandesc.Inca astept pareri :D

Link to comment
Share on other sites

Aşa putem aduce în discuţie şi pianul, vioara, acordeonul, fluierul. Pe toate înveţi game, acorduri. Ba chiar pianul mi se pare cel mai logic din punctul ăsta de vedere. Aşa că pe logica asta, aş putea să-l sfătuiesc pe iniţiator să-şi caute o clapă funcţională la 100 de lei. Se găsesc. Face economia de care vorbeai şi învaţă mai uşor.

 

Eh, hai omule ca deja ne contrazicem aiurea. Sti foarte bine la ce ma refer. Asa puteam zice ca invata teorie din cartea de muzica si aia e, dar eu i-am recomandat o chitara acustica western pentru ca este foarte versatila, ieftina si inveti tot ce iti trebuie si iti dezvolti memoria muschilor pe langa teoria in sine (care, spre deosebire de o clapa, se aplica la orice tip de chitara). Nu stiu ce iti veni cu comparatia aia :death:

 

Lyxzor, vezi chitara pe care o am eu, ti-am pus in postul de mai sus, mi se pare o super chitara. O acustica western buna de inceput ar fi un Fender CD60.

 

Daca ti sa mergi pe electrica, probabil cel mai bine ar fi sa incepi pe ce ti s-a sugerat deja, Fender Bullet HSS cu ampul Fender Mustang I. Dar, gandeste-te si daca vrei portabilitate, daca vrei sa iti iei chitara dupa tine la o cantare prin parc, pe munte, etc, probabil ti-ar trebui o acustica pentru asa ceva. Oricum, considerand ce vrei tu sa canti, poti sa iti iei linistit chitara electrica si sa inveti pe ea.

 

Toate cele bune :respect: .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.