www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Harley Benton To Dean


Guest xTm
 Share

Recommended Posts

De cateva saptamani, tot ma gandesc sa imi modific chitara, sa o transform dintr'o simpla bucata de lemn, intr'o chitara de suflet.

 

Doresc sa modific un Harley Benton 1-033-033640-Harley-Benton-HBR450BK.jpg, intr'un Dean Stealth: STH.jpgcaruia sa ii adaug un Floyd Tremolo gasit pe ebay, si, periodic 2 humbuckere low price, pe care o sa le inlocuiesc in timp cu dozele folosite de Dimebag.

 

Ideea este ca, nu stiu de unde sa achizitionez lemnul pentru a face un nou body, m'am uitat pe net, si nu imi permit sa dau 100 euro pe un blank de chitara. Asa ca intentionez sa decupez partea centrala a chitarei, si sa vin peste cu un adaos de lemn din care sa sculptez noua chitara.

 

Si, tot din cauza lipsei banilor, si a lipsei de experienta, doresc sa modific neck'ul chitarii, de la 21 la 24 freturi, cu un nou fretboard. Nu stiu sigur inca daca, un fretboard luat de pe ebay, de 24 freturi se va potrivi peste neck'ul chitarii.

 

Doresc sa aud idei, ceva mai bun si mai convenabil fata de ce am "copt" eu pana acum.

Link to comment
Share on other sites

Si rezultatul va fi mai slab chiar si decat cel mai ieftin Dean in lipsa sculelor necesare,poate chiar si sub calitatea chitarei de la care pornesti.

Fara a intentiona sa te descurajez dar am avut destule tentative cand eram mai mic sa fac chestii d-astea si o sa vezi cand te apuci de treba ca in lipsa experientei ce ai in cap o sa difere mult fata de ce iese..

Edited by radu_guitar96
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ce zici tu de schimbatul tastierei e total deplasat. O tastiera cu 24 de taste este mai lunga decat o tastiera de 21 de taste pentru aceiasi scala. Inteleg ca vrei sa-ti tatuezi pe mana o mana mai mare.

O alta aberatie e ce zici tu despre decuparea corpului de strat si adaugarea de "extensii". Un corp de chitara nu este reprezentat doar de cateva scanduri lipite intr-o forma anume. Sunt foarte importante tipurile de lemn folosite, densitatile lor, realizarea imbinarilor si directia fibrei.

Stiu ca nu-ti convine deloc parerea mea, dar avand in vedere ce spui, cu siguranta nu ai cunostiintele, experienta si indemnarea necesare pentru a face asemenea modificare. Nu e cazul sa te superi: ai cerut opinii, iar eu am prezentat-o pe a mea.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Deci, pana nu fac rost de lemn sa fac un body, sa imi iau gandul de la modificatul HBu'lui.

O sa ma duc maine pe la obor/Practiker sa vad ce pot gasi.

 

De pret nu este problema, am gasit piese relativ ok la bani putini. Ex: Floyr Rose pe ebay la 15 $, Free Shipping. 2 Humbukere la 7$ bucata (pe care o sa le tin pana fac rost de doze calumea), si restul de piese lafel.

 

Multumesc de pareri. O sa revin cu informatii legate de proiect.

Link to comment
Share on other sites

Crede-ma, daca nu poti strange bani macar pentru asa ceva, e imposibil sa strangi pentru piese/scule si alte chestii care iti trebuiesc pentru o modificare atat de nebuneasca. De fapt, sunt sigur, nici un lutier priceput cu un atelier dotat nu va putea face o lucrare de calitate in felul asta.

Piesele par ieftine la bucata, dar cand le aduni... Sa nu mai spun ca n-ai baza. Ca sa montezi un floyd pe corpul ala, trebuie sa faci niste modificari cu scule speciale, cu o precizie destul de mare. Aceeasi treaba si in cazul unui nou neck. Ce-ti va iesi tie pana la urma e imposibil sa semene cu ceea ce iti doresti, sunt chitare total diferite ca si constructie.

Rezultatul va fi urmatorul, dai niste bani aiurea, te trezesti peste o luna ca nu iti iese "proiectul" si o sa incerci sa vinzi panarama rezultata pe la Mica Publicitate cu 100 de lei.

 

Eu doar incerc sa te scutesc de o cheltuiala. Decizia iti apartine.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu inteleg de ce te mai chinui, sansele sa iti iasa chitara sunt foarte mici, daca nu ai indemanarea, experienta, si conditiile pentru un asemenea proiect este imposibil...

Asta e ceva de gen vreau sa fac din Dacia Mercedes, tot masina e si Dacia, tot cu motor tot cu roti, da e o mare diferenta...

Si sa iei lemn din obor?! Pai daca ma duc sa tai acum un copac crezi ca pot sa-mi fac o chitara, lemnu il iei de la un lutier sau asa ceva, pentru ca trebuie sa fie cat se poate de uscat...

In orice caz, si daca ti-ar iesi tot NU O SA SUNE, pe tine te intereseaza sa arate chitara ca a lu Dimebad, sau sa suni ca Dimebag, inteleg ca esti fan da nu in forma chitarei sta succesul.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.