MSL Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Salut. Am o mare problema: lacasul in care bagi cheita inbus la truss-rod s-a .... "rotunjit". Si acum griffull meu este indoit, am o distanta foarte mare intre corzi si griff, si nu o pot indrepta... Are cineva vreo idee cum pot repara problema?
EugenRo2001 Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Incearca cu o cheie sau surubelnita Torx de marime apropiata. Colturile acesteia sunt f putin mai mari decat hexagonul imbusului si astfel s-ar putea sa reusesti sa desfaci piulita si sa o inlocuiesti.
MSL Posted May 30, 2012 Author Posted May 30, 2012 Incearca cu o cheie sau surubelnita Torx de marime apropiata. Colturile acesteia sunt f putin mai mari decat hexagonul imbusului si astfel s-ar putea sa reusesti sa desfaci piulita si sa o inlocuiesti. Ma scuzati totusi, dar unde as putea gasi sa-nlocuiesc toata treaba? Ca din cate stiu, piulita vine in tot grifful, si imi e cam greu sa-mi imaginez cum as putea sa o inlocuiesc.
FiveseveN Posted May 30, 2012 Posted May 30, 2012 Nu, piulița e doar în capăt și se poate schimba dacă găsești înlocuitor. Dacă n-o poți scoate singur poate poți trece pe aici să ne uităm mai atent. 1
EugenRo2001 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 mai intai incearca s ao deztepenesti pe cea existenta.
alinu_tau Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 In general nu exista piulita la grifurile unde reglajul se face dinspre headstock. Acolo-i capatul tijei care e prevazut cu un cap inbus. Daca-l desfiletezi complet, s-ar putea sa iasa tija cu totul afara... Daca ai noroc, poate reusesti sa-l mai relgezi cu surubelnita asa cum e, dar incearca sa il si incovoi in acelasi timp in directia dorita, pentru ca sa se invarta mai usor.
EugenRo2001 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Eu zic sa mai studiezi..... Ia uite aici: http://www.stewmac.c...tml?tab=Details
alinu_tau Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 ce-mi arati tu pe stewmac e un kit de reparat truss, care se aplica in capul tijei... n-are rost ca ne certam pe tema asta, am desfacut si eu destule grifuri la viata mea ca sa vad ce si cum...
EugenRo2001 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Ce iti arat eu pe Stew Mac este desenul cu capatul truss-rod-ului, a fost cel mai la indemana pe care l-am avut. Nu ne certam dar nu am vazut pana acum truss-rod la care sa invarti tija si nu piulita. Toate au o piulita, fie ca piulita are gaura hexagonala fie ca are hexagon exterior sau sloturi pentru surubelnita sau gauri ca la piulitele folosite de Reghin-urile vechi.
nothing_ro Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Probabil Eugen vroia sa-ti atraga atentia asupra acestei imagini: din care se vede clar ca "obiectul" care se desfileteaza e o piulita. Lucru care se poate vedea si in imaginile urmatoare: 1
EugenRo2001 Posted May 31, 2012 Posted May 31, 2012 Uite aici poza facute de mine acum 5min la un grif de Strat la care lucrez: https://picasaweb.go...feat=directlink
MSL Posted June 1, 2012 Author Posted June 1, 2012 (edited) Ah. Inteleg. Cel mai probabil o sa iau la smirghel un inbus cu o marime mai mare pana ce o sa fie incapator, asta dupa ce incerc cu Torx. Daca nu reusesc asa, ma pun pe cautat acea piulita. Oricum ar fi, trebuie sa desfac piulita. Nu, piulița e doar în capăt și se poate schimba dacă găsești înlocuitor. Dacă n-o poți scoate singur poate poți trece pe aici să ne uităm mai atent. Sunt nou... Pe aici unde? Edited June 1, 2012 by MSL
EugenRo2001 Posted June 1, 2012 Posted June 1, 2012 Nu ai cum sa iei la smirghel dintr-o cheie imbus, e metalul prea tare, poate la polizor dar trebuie sa ai mana buna, nu e simplu sa faci hexagon la polizor. Incearca cum ti-am spus, cu Torx, va trebui sa o bati putin sa intre in piulita. 1
EugenRo2001 Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 @ alinu_tau - am mai cautat pe net, doar la dual action truss-rod se invarte tija, piulita e sudata de tija.
George M. Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 Ah. Inteleg. Cel mai probabil o sa iau la smirghel un inbus cu o marime mai mare pana ce o sa fie incapator, asta dupa ce incerc cu Torx. Daca nu reusesc asa, ma pun pe cautat acea piulita. Oricum ar fi, trebuie sa desfac piulita. Sunt nou... Pe aici unde? Adica, s-a oferit sa te ajute. Unde? In Iasi... locul il stabiliti voi cand vorbiti.
Recommended Posts