www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Atât una cât și cealaltă pot însemna mai multe lucruri:

  1. Ieșire de linie/căști post-preamp sau chiar post-poweramp fără cabsim. În primul caz e aproximativ echivalent cu FX Send.
  2. Ieșire de linie/căști post-preamp cu cabsim. Se folosește deseori pentru a "repeta în liniște" dar se poate folosi și la înregistrare sau alte configurații.
  3. Ieșire de linie sau de instrument (de obicei buffered) înainte de preamp sau alte efecte. De multe ori se numește "Tuner Out".

Așa că pot fi sinonime dar nu necesar. Depinde ce i-a tunat producătorului. Mai multe detalii găsești în manual sau la cerere, direct de la producător.

În lipsa standardizării domnește ambiguitatea.

  • Like 3
Posted

"Se folosește deseori pentru a "repeta în liniște" dar se poate folosi și la înregistrare sau alte configurații." sa inteleg ca se poate conecta si la un mixer,nu? pe mine asta ma intereseaza mai mult, cam am vazut la un amplificator scria in descriere ca are direct out, iar in poza, unde se baga jackul scria line out....

Posted

"Se folosește deseori pentru a "repeta în liniște" dar se poate folosi și la înregistrare sau alte configurații." sa inteleg ca se poate conecta si la un mixer,nu? pe mine asta ma intereseaza mai mult, cam am vazut la un amplificator scria in descriere ca are direct out, iar in poza, unde se baga jackul scria line out....

 

Ar fi mai ok, zic eu, sa precizezi ce scule ai in configuratia ta sau ce anume urmaresti ( vrei sa cumperi un amplificator anume sau ceva ? Unde anume vrei sa folosesti configuratia ta ?) ca sa fii mai clar lamurit...

 

 

.

Posted (edited)

Line Out este o iesire de semnal audio "standard " de obicei pe 600 Ohm , 0dB VU 0,7V (2Vpp) .

In principiu semnal direct standardizat nealterat utilizabil ptr splitare semnal /preluare ,inregistrare ..etc ,

 

 

La efecte /pedale

Direct Out pe langa calitatea de line out (ca si impedanta si marimea semnalului ) ar trebui sa aiba unele reglaje de adaptare "inbunatatite " ale efectelor (dist ,overdrive ,,, EQ . Chorus, ,,etc) ca sa fie OK ptr PA .

 

Reglajele pentru monitorizarea in Casti sau in difuzorul /boxa acestor scule i difera mult de reglajul "liniar" cerut de mixerist ca sa-ti poate face soundul in PA sau ptr inregistrare .

 

Si unele procesoare /multiefecte au iesire "direct aout " exact din aceleasi considerente ,,,una auzi in casti , una auzi in instalatia de monitorizare acasa sau in studio si alta pe statie de pe scena ,Ptr aceste cazuri ai un anume reglaj , iar ptr PA trebuie alt reglaj ...( electro -acustica)

 

Adica o iesire de dupa reglaje /efecte dar optimizat ptr a fi OK ptr PA sau integistrare .

Edited by karpi
Posted

sa inteleg ca se poate conecta si la un mixer,nu?

Dacă are cabsim, da.

Altfel sunt slabe șanse să faci acel semnal să sune ca un stack de chitară autentic. Deși nu-i imposibil, cu suficient mixer-fu. Dar acestea sunt excepții de la regulă.

Citește thread-ul "Amplificatoare pentru începători" pentru mai multe detalii despre funcțiunile amplificatoarelor, ce este și la ce ajută un cabsim ș.a.m.d.

 

Mai trebuie observat ceva: spuneam că ieșirea pt. căști (cu cabsim) e în principiu gândită pentru a asculta fără a-i deranja pe cei din jur. Asta înseamnă că sunetul spre difuzor(oare) este întrerupt în momentul în care conectezi ceva la o astfel de ieșire. Din nou, de cele mai multe ori. Unele sunt configurabile. Dacă acesta e comportamentul amplificatorului în discuție se poate modifica fără mare bătaie de cap.

Dar, repet, vorbesc teoretic. Puteai foarte bine să spui din start care-i modelul și puteam răspunde la obiect.

Posted (edited)

Pagina 7 din manual:

If you want to practice with headphones, connect your headphones to the LINE OUT/PHONES jack. The built-in loudspeaker will be muted automatically.

Deci exact cum spuneam, dacă vrei să te monitorizezi prin combo ȘI să trimiți semnal cu cabsim (care este oferit) spre mixer va trebui modificat nițel. Altfel ai ori una ori cealaltă.

Te poți monitoriza și prin altceva (e.g. wedge) pe scenă și să-l folosești ca combo acasă/la sală/în localuri mai mici.

Edited by FiveseveN
Posted

va intreb aceste lucruri pentru ca vreau sa-mi iau un amplificator si pe asta l-am gasit mai convenabil mie. am de gand sa-mi fac o formatie, de fapt, membri am gasit, doar ca imi mai trebuie obiectul munci. acum nu imi permit sa imi iau un amp cu o putere mai mare si de aia toate astea :)

Posted

Vei avea probleme daca vei fi nevoit sa schimbi efectele in timpul melodiei... In acest caz mai bine iti iei un procesor. Acasa repeti cu casti si pe scena il folosesti exact cum doresti sa folosesti acel amp.

 

Daca iti iei procesor si locul in care repetati nu este dotat cu amp, iar ai o problema.

Posted

behringeru' gtx 30 are si procesor

 

Problema era "în timpul melodiei". Frate-său de 60 W are și footswitch cu care poți activa/dezactiva efectele/tunerul și selecta canalele de la distanță. La acesta trebuie să te duci până la el, ceea ce poate fi sau nu o problemă. Un procesor tip floorboard (sau unul de rack/desktop cu footswitch) oferă incomparabil mai multă flexibilitate dar ăsta e alt subiect.

  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.