St. Anger Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Am si eu o dilema. Cum se poate canta o piesa cu metronom care are schimbari de tempo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dgeekoo Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Am si eu o dilema. Cum se poate canta o piesa cu metronom care are schimbari de tempo? Cu opriri, pe fragmente,... sau cu un metronom midi si un sequencer pe care-l programezi in prealabil sa faca schimbarile de ritm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 Eu ma plictisesc ingrozitor sa fac exercitii pe metronom, ce sa mai zic de cintat... Mai bine cinti pe backing track, dude (ala are si schimbarile de tempo, lol). Link to comment Share on other sites More sharing options...
St. Anger Posted December 12, 2011 Author Share Posted December 12, 2011 Era vorba ca ma certam cu chitaristul celalalt ca nu putem canta o compozitie cu metronom ca are schimbari de ritm. Eh, si eu i-am dat exemplu ca la Fade to black, pe final, cand vine partea cu "No one but me, can save myself..." tempoul creste si din cate stiu ei canta cu metronom. Oricum, presupun ca iti trebuie ceva mai inteligent decat un metronom banal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 http://guitarshop.ro/produs.php?pid=1393 Loop Play function for calling up memory settings and playing the rhythm patterns for any number of times Asta vad ca are asa ceva. In orice caz, nu cred ca sunt foarte multe trupe care canta live cu metronom. Asta e cel mai util cand inregistrezi. Live, chiar daca ai o bataie cu 10 ms mai in urma, nu-i asa mare dezastru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted December 12, 2011 Share Posted December 12, 2011 (edited) Cu rhythm machine programabil , cu Loop Machine ....ai si "tap buton" ca sa schimbi tempoul cum vrei tu din mers . Loop machine ..tragi toate partile ...INTRO....Verse ...Chorus...Solo /improv....bridge ....Vers 2..Chorus1..Chorus2 ...Outro . Fiecare parte cu tempoul dorit ...exersezi si vei putea face schimbarea de tempou in sincron cu loop-urile. Ce as vrea aeu sa am o pedala cu potmetru ( de volum) ca sa pot regla tempoul fin si cursiv din mers...presupun ca ar trebui sa existe asemenea masinarie . Odata ce pot regla "tempoul" ecoului cursiv din pedale de "expresie" ...de ce nu ar avea unele efecte ritmul reglabul cursiv .. Cu "tap tempo" nu faci din mers trebuie sa te opresti din cantat la instrument /voce si sa te ocupi de schimbarea tempoului si sa continui dupa stabilizarea noului tempo . Daca ai avea o pedala ce are limitele de reglaj presetate in prealabil intre de ex la ..90 BPM la minim si 100BPM la maxim , poti trece de la una la alte cu viteza de schimbare al tempoului dorit ...o poti face de la o patrime la o masura foarte usor ....etc In DAW-uri sequencer-e este usor de presetat schimbarea tempoul ...atat cursiv cat si cel "brusc". Cu acestea poti face LOOP-uri . Edited December 12, 2011 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Si eu am o intrebare.. As avea nevoie de un metronom portabil programabil.. Cateodata colegul de la tobe se cam agita pe scena si ne da ritmul prea rapid. Mi-ar trebui un metronom unde sa pot programa BPM urile melodiilor pe care le cantam(in jur de 16melodii/concert) sa nu mai fie probleme de astea. Nu am nevoie sa-mi mearga metronomul toata melodia doar sa-i dea ritmul tobarului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Septi Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 Si intrebarea unde e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 As dori o recomandare ce tip sau model de metronom stie toate astea Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 (edited) . Edited July 4, 2013 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex212 Posted July 4, 2013 Share Posted July 4, 2013 As dori o recomandare ce tip sau model de metronom stie toate astea Vezi asta: http://www.mcmusic.ro/accesorii/tunere-si-metronoame/tama-rhythm-watch-rw105-metronom-rw105.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 DA asta am gasit si eu.. insa m-ar interesa ceva ma ieftin... Link to comment Share on other sites More sharing options...
iulian Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 (edited) laptop + cubase = metronom programabil cum vrea muschii tai Edited July 5, 2013 by iulian 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
the_resident Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 io am luat un track in Guitar Pro, am lasat tobele si basu si m-am inteles tare bine cu celalat chitarist Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts