www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intrebare De Incepator...


Guest XeqtR

Recommended Posts

Buna ziua, am cautat si pe internet si nu prea am gasit mare lucru referitor la ceea ce doresc sa aflu...

 

Intrebarea mea este: Care este diferenta dintre o chitara Stratocaster si una heavy?

 

Nu am un buget foarte mare, mai precis 350 de lei, si am gasit o oferta de Harley Benton stratocaster la pretul de 400 de lei. nu e problema de 50 de lei.

 

Mie imi place foarte mult muzica rock si trupa mea preferata este Children of Bodom. Daca achizitionez acea chitara specificata mai sus, pot sa scot sunete asemanatoare cu ale lor?

 

Video cu sunetul la care ma refer:

 

Astept un raspuns de la voi. Danke.

Edited by XeqtR
Link to comment
Share on other sites

Salut! Eu nu iti recomand deloc chitarele harley benton...raport calitate pret - prost, materiale folosite - proaste, eu zic ca sunt facute la misto...iti recomand sa mai strangi niste bani si sa iti iei: http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=38 , http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=833 , sau ce as prefera eu: http://www.senia.ro/eg112u-bl-chitara-electrica-yamaha-25236-3 .

 

Bafta,

Alex

Link to comment
Share on other sites

Ca sa scoti un anume sound, este vorba de mai mult decat chitara: pedale, amp, etc. Nici eu nu am auzit lucruri bune despre Harley Benton, desi nu am atins niciuna. Tie iti trebuie ceva cu 2 humbuckere, oricum - stratocaster cu single coils nu e ceea ce trb pt asa ceva.

Link to comment
Share on other sites

Chitara conteaza destul de putin in ecuatie. Cel mai bine ar fi sa gasesti una cu o configuratie care sa contina cel putin un humbucker. Yamaha sau Squire Bullet HSS prezentate mai sus sunt ok. Chitara in sine nu va suna fara ceva care sa amplifice sunetul, eventual sa-l modeleze. Cei de la Children of Bodom folosesc amplificatoare de cateva mii de euro. Insa, deoarece producatorii de echipamente s-au gandit si la utilizatorul care zdrangane in dormitor si nu are prea multi bani, ai la dispozitie mai multe alternative:

1) Amplificator - un solid state cu diferite efecte. E o investitie mai maricica. Ideea este ca infigi chitara in el si canti. Pretul lor este de pe la 3-400 de lei in sus.

2) Un procesor de efecte pe care il poti conecta la computer sau la alt echipament care poate reda sunetul (combina muzicala, casetofon, etc.). Asta ar fi varianta cea mai buna tinand cont suma de bani de care dispui. Vei avea cateva tipuri de distorsiuni, si alte efecte pe care le poti folosi sau nu. Oricum, iti vei face o idee vizavi de sunetul pe care il cauti. Gasesti procesoare de pe la 200 de lei in sus.

3) O pedala de distorsie sau overdrive cu preamp la care poti conecta chitara, iar mai apoi in line in-ul calculatorului sau combinei - asta ar fi cam cea mai proasta solutie, ai avea disponibila o gama foarte mica de efecte.

 

Cel mai bine e sa te uiti pe la mica publicitate, pretul instrumentelor SH scade chiar si pana la 50% din valoarea produsului nou. Oricum, daca te tii de chitara si iti va placea, peste un an iti vei dori alta. Lucrul asta e valabil si in cazul amplificatorului, procesorului, etc.

Link to comment
Share on other sites

il poti conecta la computer sau la alt echipament care poate reda sunetul (combina muzicala, casetofon, etc.)

Computerul nu "redã sunet", decât dacã vrei sã incluzi beeper-ul și eventual zgomotul ventilatoarelor și discurilor în aceastã categorie. Și nici casetofonul. Boombox sau microsistem da. Lucruri diferite.

 

asta ar fi cam cea mai proasta solutie, ai avea disponibila o gama foarte mica de efecte.

1. http://www.harmonycentral.com/servlet/JiveServlet/showImage/102-1246-5-7390/AllModules.jpg (asta era doar versiunea 3. Cea nouã are 12 ampsim-uri, 27 cabsim-uri și 54 efecte!)

2. http://www.kvraudio.com/allpluginsononepage.php (numãrã-le dacã te plictisești!)

Link to comment
Share on other sites

Imagineaza-ti ca ai un tren ce poate merge lejer cu 1000km/h, dar tu il pui pe o sina care cedeaza la 500km/h. Trenul tau nu va putea rula la viteza maxima deoarece este limitat de sine, asa ca viteza maxima cu care va putea merge va fi de 500km/h.

Asa e si cu chitarele electrice. Poti s-o ai chiar si pe a lu' Alexi Laiho, daca n-ai "sina" pentru ea o ai degeaba. Deci amplificatorul e primul lucru la care trebuie sa te gindesti cind vine vorba de "ton de metal", stii tu, shitloads of gain and shit.

 

Hora Iris Solo + Mesa Boogie > ESP Alexi + Vox AD30VT.

 

Concluzia? Orice ti-ai lua de acei 350 de lei, vei fi la fel de departe de sunetul dupa care tinjesti.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru pareri si raspunsuri. amplificator fac rost de la un muzicant mai precis un amplificator de 15w Fender...

 

Thanks 4 all ^^.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.