www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vulgar_display_of_Alex

Veteran
  • Posts

    388
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Giurgiu

Other Information

  • Band
    Electric Fence

Recent Profile Visitors

8769 profile views

Vulgar_display_of_Alex's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

18

Reputation

  1. Da, si mie mi se par GHS destul de moi. Si Ernie Ball de asemeni.
  2. Foarte bine! Cred ca mi-ar fi placut sa fie piesa mai jos ca volum, pentru ca in majoritatea timpului te confuzi cu originalul si nu se mai stie care e chitara ta(pe distors ma refer; ai grija ca e o coarda nitel mai sus decat trebuie; se aude in special pe ultima parte la distors). Mi s-a parut ca e interpretata bine:) De asemeni, imi place ca nu e o atmosfera statica, ci pui energie in cantat. Buna treaba.
  3. Misto si eu folsoescmouse-ul pentru a compune xD Nu ma asteptam sa fie chiar si chitara un vst, torusi ) Suna binisor, chiar si asa; nu am inteles de ce ai lasat "multul reverb", daca erai constient ca e mult...
  4. Da, pai ceea ce faci tu e cel mai normal si asa se face pe orice inregistrare de pe planeta. Cum a zis karpi e de genul "delay"; in plus, cred ca ce a zis el se poate folosi si live, daca exista posibilitatea, in cazul in care trupa are un singur chitarist; cred ca am mai auzit uneori ceva de genul.
  5. Nu prea era nimic normal; pentru ca se exporta un fisier .wav la un anume bpm si nu se pastra bpm-ul. Am tot vazut probleme de genul, apropo, de-asta nu mi se pare bine sa lucram in mai multe programe, cu export-uri si chestii de genul; e bine sa ai un DAW bun si puternic, gen Cubase si sa lucrezi doar in el; eventual sa faci un rewire cu un alt program, dar sa fie tot un program specializat pentru productie muzicala, nu scriere de partituri(cred ca Reason ar fi bun pentru rewire). Am vazut multi oameni facand asta. Oricum, inteleg ca se pierde niste bpm la conversia catre un fisier .mp3, dar sa fie .wav si sa nu stea sincronizat... e chiar foarte anormal.
  6. Mie mi se pare ca piesa e gandita incat sa fie o voce in ea; simt si eu lipsa unei voci, dar presupun ca va urma cu siguranta la un moment dat. Suna binisor si are un groove misto:) Lasa mult mai jos(ca volum) Room Mic-ul ala din Ezdrummer(sau orice ar fi) ca murdareste prea mult;de fapt, ca sa ii gasesti volumul optim, lasa-l la minim si ridica fader-ul doar pana cand simti ca incalzeste toba putin. Sunt curios ce bass ai tras si cum anume l-ai tras; poate ne zici asta. Suna bine. E ceva distorsionat pe acolo si cred ca mai mergea mixat putin, dar, e destul de frumos; keep it up!
  7. Intradevar, Trilian are niste cerinte foarte pretentioase, dar mi-a spus un baiat care a lucrat cu el, ca dupa ce isi programa basul, folosea o functie a programului, de genul "load only played" si programul incarca doar notele care erau scrise in piano roll. Asta mai scuteste PC-ul de multa munca si cred ca era mult mai ok.
  8. Cred ca faza cu tastatura merge doar in Cubase 5, sau ceva de genu. Eu am soft-uri mai vechi, chiar daca nu suna bine, pentru ca nu ma duce PC-ul. Cred ca am incercat odata cu tastatura, dar si cu ASIO4all bagat, tot aveam latenta incat era aproape imposibil de scris asa. Cred ca depinde foarte mul tsi PC-ul... Pana la urma am scris toba manual si am mai batut cu palmele in birou ca sa ma asigur ca se poate bate efectiv:))
  9. Da, si eu la fel ) Poate intr-o zi am sa imi iau o clapa MIDI, oricum as avea nevoie; nu cred ca ar fi asa imposibil de scris basul cu o clapa MIDI, pentru ca sunt doar note individuale, nu e ca si cum ar trebui sa canti la pian. Si scrisul tobei prin clapa MIDI, chiar nu prea are treaba cu cantatul la pian; trebuie sa ai ritm, groove si toate cele din degete - bine ca exista quantizarea )
  10. Multumesc! Ma bucur ca iti plac! Incerc sa evoluez pe mai mutle planuri; inca nu am facut armonie in anul 1 la facultate; cred ca ar fi sunat mai bine si piesa a doua, cu orchestra, daca as fi avut cunostinte despre regulile armoniei tonale. Oricum, mai lucrez la sound si sper ca in viitor sa vin cu un sound mai bun:)
  11. Nice stuff. Eu am vazut un vsti de bass de la Native Instruments: "Scarbee pre-bass" si e bazat pe un P-bass Fender. Suna foarte bine dupa parerea mea, si aveai posibilitatea sa faci benduri, slide-uri, etc. Trebuie sa le programezi bine sau sa canti cu o clapa MIDI toate cele.
  12. Nu cred ca am sa mai comentez despre sound, chiar daca nu e bun sound-ul, pentru ca intr-un post anterior de-al tau, desi nu am zis nimic ce nu isi avea locul, am fost criticat ca vorbesc fara sa am habar si am fost lasat in aer asa. Altceva este ca ti-am tot scris despre panoramare si mai demult, dar nu vad sa incerci absolut nimic din ce iti zic. Probabil te intereseaza mai mult muzica, dar nu se poate separa muzica de calitatea sunetului, niciodata. SI ai grija: chitara din spate trebuie cantata mai precis si cred ca e putin dezacordata o coarda. Si la solo-uri sa lucrezi mai mult desi aici nu prea am ce comenta, pentru ca eu nu-s cu solo-urile. Si cand cineva zice cum a zis karpi "Pare un intro la o piesa , ar fi OK dar ,cand urmeza piesa ? deci tema .vers .chorus .intermezzo ..vers ..chorus ..etc.....si outro /coda ..." nu cred ca se refera ca nu a inteles structura piesei tale ci, probabil, ca nu ai o piesa bine structurata. Daca nu e bine e zic, astept sa fiu corectat, dar eu asa vad lucrurile. De fapt, pe ascultator nu il intereseaza ce structura are o piesa; pentru el trebuie sa sune bine si gata. Sunt niste idei bune acolo si imi place cel mai mult riff-ul simplu de la 4:22. Spor!
  13. In primul rand, te invit sa ne vezi si sa ne asculti live. Melodiile care le facem, le facem cumva mai "linistite" ca sa mai putem ajunge pe la un radio si chestii de genul. Chiar si asa, e multa munca acolo. Scuze daca am deranjat, dar nu mi se pare ca am zis ceva care nu isi avea locul. Oricum, am si niste compzitii personale mai spre rock/ metal, poate ii dati o ascultare ca sa nu para ca vorbesc aiurea sau ca sunt paralel: http://forums.rgc.ro...__1#entry680594 http://forums.rgc.ro...__1#entry304674 Nu sunt cele mai reusite, dar sunt mai vechi si pe vremea aia ma pricepeam mai rau decat astazi si am echipament cam nasol; dar oricum, de idee. @dragoscolce, poate dai o asucltare pe aici: am scris si niste chestii despre sunet; cam slabe, dar poate te ajuta. Bafta tuturor!
  14. Si eu am luat autograf in seara aia! Tot respectul! Ma leaga doar ca acum cant cu vocalista din "Raza", dar in fine:)); super!
  15. SI eu am o forma a mainii cu care nu ma pot intelege; chiar studiam mult o anume piesa incat sa nu gresesc si incerc tot timpul sa cant curat, orice piesa as canta, cat de usoara ar fi DAR pur si simplu pe unele chitare, nu prea imi incape mana cum trebuie. Si daca pentru cineva cu mana mica o anume chitara e comoda, nu mi se pare normal ca eu sa trebuiasca sa ma chinui pe chitara aia (fie ea de dimensiune standard); mai bine pun mana pe o chitara cu griful mai lat; chiar daca sunt oarecum mai rare sau nu prea le vezi printre chitarele mai ieftine. Sigur, daca esti mai la inceput, studieaza si pozitia si cantatul efectiv, o sa vina cu timpul si tehnica. radu_guitar96 are un double-six la care a lasat doar 6 corzi; e cea mai comoda acustica pe care am cantat:)
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.