www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

tavisays

Active Members
 • Content Count

  115
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

2 Neutral

About tavisays

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Dr.Tr.Severin

Other Information

 • Gear
  chitara bass, chitara acustica

Recent Profile Visitors

4951 profile views
 1. Nu e același bass, al meu e o variantă mai ieftină, din seria Affinity. E primul meu bass, chiar dacă e mai ieftin.. are valoare sentimentala. Suspectezi că aceeași problema e și la acest bass? Nu cred că ar fi așa rău dacă ar fi doar la piuliță problema, ar fi mult mai rău să fie și la filetul trussrodului.. fiindcă nu cunosc niciun lutier. Ai ajuns la concluzia asta pe baza orificiului din centrul piuliței? Eu speram sa nu fie nimic totuși..
 2. E un Squier Precision. Da, e in forma de hexagon. Și am observat că se potrivește un imbus de 5 mm. Însă tot are un mic joc atunci când încerc să-l rotesc și mi-e teamă că poate stric mai rău forma hexagonala.. Aș încerca cu unu de 6 mm, dar nu știu dacă o să meargă. Sau poate cu o șurubelniță in acel orificiu.. Eu mă gândeam că poate exista modele de piulițe cu acel orificiu in interior și nu știam dacă e normal sau nu și încă nu știu.. M-am uitat din nou azi și pare piulița puțin mai adâncită in interior și nu știu cat de ușor poate fi scoasă de acolo.
 3. Se observă în mijlocul nutului sau a șurubului un orificiu, iar eu întrebam dacă e normal sa fie așa, fiindcă eu nu am văzut niciunul cu acel orificiu in mijloc din câte am căutat pe net. Scuze, dar nu am reușit să fac poze mai clare de atât. Și dacă nu e normal, atunci înseamnă că e spart. Revin cu o poză de pe net, unu asemănător cu al meu, cu acel orificiu in centru, parcă un pic mai mic..
 4. Se observă în mijlocul nutului sau a șurubului un orificiu, iar eu întrebam dacă e normal sa fie așa, fiindcă eu nu am văzut niciunul cu acel orificiu in mijloc din câte am căutat pe net. Scuze, dar nu am reușit să fac poze mai clare de atât. Și dacă nu e normal, atunci înseamnă că e spart.
 5. Înțeleg.. deci nu e ok sa fie acel orificiu in mijlocul nutului? Probabil din cauza asta nu prea se rotește. Și nu cunosc niciun lutier pe aici.. sau poate aș reuși singur să îl repar.. încă nu știu ce să fac. L-aș lăsa așa momentan, dar nu știu cat de ok e sa cant pe un bass cu aceasta problemă.. Acțiunea e un pic mai mare, deși șaua de sub uultima coardă e destul de lăsată, aproape la maxim..
 6. Te referi la nut când spui piuliță?
 7. Din păcate nu cunosc niciun lutier prin zona.. mai degrabă aș schimba tot gâtul sau aș cumpăra alt bass. Însă eu cred că e posibil sa fie doar nutul de vina.. de ce sa schimb tot Truss rodul?
 8. Am făcut două poze cat de clare am reușit și le-am accentuat mai bine nuanța. Pe langa acel orificiu din capul nutului.. mi se pare că parcă s-ar adâncit un pic mai mult în interior. Am înțeles de pe net că asta se întâmplă atunci când lași deoparte prea mult instrumentul acordat. Însă acel orificiu e cam ciudat.
 9. O sa încerc să fac mâine o poza la lumina naturală, poate așa o să se vadă mai bine.. Și cred că e și un pic uzat, adică nu mai are acea formă exacta după cheie.. are un mic joc și am înțeles de pe net că nu e ok să aibă acel joc deloc, iar eu fiind începător, am forțat deși nu prea era ok. Oricum, încă prinde la cheie. Însă ce mi se pare ciudat.. e acel spațiu în nut. O sa revin mâine cu o poză.
 10. Salutare! Vin și eu cu o posibilă problemă. Am un bass second hand cumpărat de aproape 10 ani. Și în tot acest timp am incercat să îl reglez singur, dar mereu am avut o problemă la Truss rod. Put și simplu mi se pare foarte greu de mișcat de pe loc. Și l-am cam forțat, l-am și încălzit (deși nu trebuia, fiindcă am ars un pic lemnul), am dat și cu ulei și tot nu am prea reușit să îl mișc. In ultima vreme nu prea am mai umblat la el, dar mi-a sărit în ochi o chestie pe care am ignorat-o multa vreme. In capul Truss rodului, acolo unde se introduce cheița există un spațiu.. ca și cum ar fi spart. Multă vreme am crezut că așa e normal, fiindcă eram începător. Am introdus un ac acolo ca să văd cât e de adanc și am aproximat că are cam 1 cm adâncime. E normal așa ceva sau nutul din capul Truss rodului e spart?
 11. Eu am gasit la 15 lei si la 20 lei, dar era putin mai groasa. Chiar conteaza grosimea? Iar de masurat n prea am cu ce, ar trebui sa iau si un multimetru atunci. M-am gandit sa-l inlocuiesc cu un circuit electric facut cu un bec si o baterie, dar nu stiu daca e o idee buna. As pune folie de aluminiu de bucatarie, sa nu ma mai complic.
 12. Aia e mai scumpa si nici nu prea am unde sa o gasesc, decat pe net cred. Stiu ca folia e mai greu de aplicat, dar sunt dispus sa fac acest efort cu folia. Vopseaua isi pierde propietatile cu timpul, asa am auzit.
 13. Am gasit si eu folie autoadeziva in Brico, mai groasa, dar nu am luat fiindca nu stiu daca adezivul e conductor si atunci cand lipesc marginile una peste alta poate nu face contact, iar cei de acolo nici ei nu stiu ce fel de adeziv e pe folie. Am folie de aluminiu de bucatarie, dar e mai subtire si nu stiu cat e de buna. Iar ca sa aplic doua straturi de folie imi trebuie adeziv conductor, altfel e ca si cum as pune doar o folie nu?
 14. Pe youtube am vazut ca se ecraneaza si cu folie de aluminiu, am citit ca nu e mare diferenta intre ele. Chiar bassul meu are in zona potentiometrelor pe pickguard putina folie de aluminiu. Si ma gandeam sa folosesc folie de aceea de bucatarie dintr-o singura bucata pentru continuitate si in acest fel nu mai am nevoie de adeziv conductor. Iar pentru a verifica apoi continuitatea sa folosesc un circuit simplu cu un bec si o baterie, deoarce nu am un multimetru. M-am gandit sa iau si banda autoadeziva de aluminiu fiindca e mai groasa, dar nu stiu daca adezivul de pe spatele ei e conductor, ca nu scria si ma gandesc ca nu conteaza prea mult grosimea.
 15. Salut! Sper ca am postat unde trebuia.. Am si eu un bass precision, fara ecranare, are dosr o folie de aluminiu pe pickguard in zona potentiometrelor si un fir negru care duce spre bridge, dar mai are un fir ca o sarmuliţa si nu prea inteleg circuitul asa bine. As vrea sa stiu sigur care linia masei.. si apoi sa izolez cavitatea dozelor si a potentiometrelor, poate si cea de la bridge cu folie de aluminiu, insa si aici am niste indoieli. Daca ma poate ajuta cineva care a mai facut asta as aprecia. Revin cu poze ca sa se inteleaga despre ce este vorba. Nu am mai facut niciodata o ecranare si cred ca nu e atat de greu.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.