www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Corzi ?

Alex967

Recommended Posts

Salut ! Am si eu o intrebare destul de simpla . Ce corzi sa-mi iau ? Momentan m-am gandit la Ernie Ball 10-52 , dar in acelasi timp ma si gandesc daca n-o sa incapa la nut si va trebui sa-l slefuiesc..? Am un Epiphone Les Paul Special II , deci , daca mai are cineva , poate ma ajuta si pe mine . Orice parere conteaza.

As vrea sa cant ceva Guns N'Roses , Metallica , Iron Maiden si ceva Judas.:) . astept pareri . mersi !:)

Guest OratioMentis

Ernie Ball par ok, dupa majoritatea parerilor de pe aici, ma rog, asta lasandu-le deoparte pe cele care vorbesc despre Ernie Ball false.

In ceea ce ma priveste, la 10-52 sunt de parere ca deja discutam de corzi de blues, sau eu asa le consider. Pe ceea ce vrei tu as spune ca mai degraba merg niste 9-46, dar din nou...asta este doar parerea mea :)

Guest OratioMentis

Corzi de blues? :lol: Avem chitare de blues, amplificatoare, efecte și acum corzi de blues?!

In other news, se pare cã domnii Hammett, Hudson și Murray folosesc corzi Ernie Ball (10—52, 11—48 etc.), so... there's that.

Poate m-am exprimat gresit, dar ceea ce trebuia sa se inteleaga este ca 10-52 m-au ajutat mult mai bine la blues, asta este tot. Nu, nu exista chitara "de ceva", corzi "de ceva", amplificatoare "de ceva" sau efecte "de ceva". Exista preferintele fiecaruia, de aia am si spus ca este vorba despre mine. Atat. In rest, e bine, romanii sunt romani, reactioneaza inainte de a reusi sa gandeasca ce a spus interlocutorul. Sunt satul de atitudinea asta, cum sunt satul de tot ce inseamna Romania.

Asadar, sa fiu scuzat. Era vorba de lucrurile pentru care mi s-au parut mie mai adecvate corzile. Multumesc, my bad.

Guest OratioMentis

Știu dar conceptul e tot ridicol. În rest, dacă ai buletin poți pleca cu încredere din România.

Te asigur ca fac tot posibilul pentru asta, aruncand o flegma peste pamantul romanesc, la check-in, dedicata tuturor celor care se cred mai mult decat ceea ce vor fi vreodata.

Jenant. Ce am spus eu si unde s-a ajuns. Romanii au talent, nene. Talentul de a nu rationa. Hai, baga negativ, ca asta este tot ce se poate face pe aici, din postura de ofuscat feroce :)

PS - Apropo, ti-am dat un plus. Il meriti...

Edited by OratioMentis

Iti putem recomanda un miliard de tipuri de corzi....tot tu trebuie sa fii ala care sa incerci mai multe variante, mai multe firme, mai multe tipuri, sa le simti la mana, sa le auzi pe chitara, in diferite acordaje, ipostaze, etc...

Pana la urma, totu tine de gust...parerile noastre, in materie de asa ceva, sunt si vor fi subiective pana la capat...

Dupa umilul meu gust, iti recomand Earnie Ball Skinny Top Heavy Bottom, sau o alternativa mai ieftina (nu stiu daca chiar mai buna, cu toate ca fata de corzile earnie ball mi se pare ca dureaza mai mult in timp si mentin tonu corzilor, si nu se oxideaza atat de repede) : Rotosound Light Top Heavy Bottom :)

Numai bine,

Adrian

Sunt foarte bune Ernie Ball Hybrid Slinky .10 - .52. Ca marcă alternativă, îți recomand corzile Dunlop.

Iti putem recomanda un miliard de tipuri de corzi....tot tu trebuie sa fii ala care sa incerci mai multe variante, mai multe firme, mai multe tipuri, sa le simti la mana, sa le auzi pe chitara, in diferite acordaje, ipostaze, etc...

Pana la urma, totu tine de gust...parerile noastre, in materie de asa ceva, sunt si vor fi subiective pana la capat...

Dupa umilul meu gust, iti recomand Earnie Ball Skinny Top Heavy Bottom, sau o alternativa mai ieftina (nu stiu daca chiar mai buna, cu toate ca fata de corzile earnie ball mi se pare ca dureaza mai mult in timp si mentin tonu corzilor, si nu se oxideaza atat de repede) : Rotosound Light Top Heavy Bottom :)

Numai bine,

Adrian

Mai sunt cateva topice despre corzi.

In functie de ce corzi ai acum pe chitara, trecerea la 10-52 e posibil sa tensioneze un pic mai mult gatul. Dupa cateva zile ar fi bine sa-i masori curbura.

Nu cred ca o sa fie nevoie sa largesti santurile din pragus.

@Baumwolle - Hybrid Slinky sunt 9-46.

@Neo - Corect. Skinny Top Heavy Bottom sunt 10-52. Si da, alegerea corzilor tine de gust si corzile se testeaza inainte.

@all - Mie nu-mi plac Dunlop. Prea multe inalte. :P

Edited by Doctor X

Guest Baumwolle

Domnu' Pietrar, mă scuzați. N-am mai văzut de mult timp un pachet de corzi .9. :)

Edited by Baumwolle

Guest OratioMentis

Domnu' Pietrar, mã scuzați. N-am mai vãzut de mult timp un pachet de corzi .9. :)

Nasol.

Exista pe piata.

De cand nu ati mai iesit din casa, stimate domn?

Guest OratioMentis

Offtopic: Nu-i nevoie sa fii sarcastic doar pentru ca te calca unii pe bataturi. ;) Cred c-ai inteles foarte bine ce vroia Bumbacu sa spuna.

Sarcastic? O, Doamne, cat drum mai este pana acolo...

Da, am inteles ce dorea sa spuna. Nu ca si altii ar fi inteles ce doream eu sa spun...

Si nu sunt chiar genul care sa intorc obrazul :)

Guest futurecomposer

Te asigur ca fac tot posibilul pentru asta, aruncand o flegma peste pamantul romanesc, la check-in, dedicata tuturor celor care se cred mai mult decat ceea ce vor fi vreodata.

Jenant. Ce am spus eu si unde s-a ajuns. Romanii au talent, nene. Talentul de a nu rationa. Hai, baga negativ, ca asta este tot ce se poate face pe aici, din postura de ofuscat feroce

PS - Apropo, ti-am dat un plus. Il meriti...

Nu pe pamantul romanesc. Istoria a dovedit ca acest pamant a avut multe bogatii si inca mai are. Pe romanii care au o gena defecta poti. Sunt de acord si cu tine si cu fiveseven pana la un punct. peace

Ei bine, ma bag si eu.. am o chitara stagg acustica si vreau sa ii schimb corzile nu mai ca nu stiu ce corzi sa ii pun, sunt atatea tipuri:), ce imi recomandati?

cum de la o simpla intrebare a unuia care nu dorea nimic mai mult decat putin ajutor s-a ajuns la ditamai telenovela intre useri....urat :(

incep sa cred ca nu prea mai exista respect reciproc pe acest forum... si imi pare rau, vazand asta :(

Are dreptate Neo . Inca astept si alte pareri legat de ce corzi sa-mi iau.:) Saptamana viitoare ma duc sa-mi iau , deci , mai am timp sa ma gandesc.

Are dreptate Neo . Inca astept si alte pareri legat de ce corzi sa-mi iau.:) Saptamana viitoare ma duc sa-mi iau , deci , mai am timp sa ma gandesc.

Mai aºtepți pãreri ? Nu cumva eºti "snuff"-er, nu te supãra, sau îți place scandalul ?

ªtii aºa de bine sa cânți la chitarã, încât ai ajuns la finețuri despre mãrimi de corzi ?

Ia-ți aceeaºi mãrime de corzi cu ce-ai pe chitarã, dintr-unul din modelele propuse ( asta ca sã nu "freci" rgc-ul cu "pilirea nutului" ), asta dacã îți sunt uzate actualele ºi "keep going kid" !

Hint : O pereche de corzi costã în jur de 25-30 de lei...

Baftã !

Sincer sa fiu , asteptam mai multe pareri despre ce corzi sa-mi iau , din experientele voastre . Ai fi putut sa taci, sa nu mai faci offtopic. Ce-ti spune tie " PENTRU INCEPATORI" ? Daca n-ai de gand sa vii cu o parere buna , ai putea sa taci macar . Merci celor ce m-au ajutat :) .O sa-mi iau Ernie.

Edited by Alex967

Guest OratioMentis

Sincer sa fiu , asteptam mai multe pareri despre ce corzi sa-mi iau , din experientele voastre . Ai fi putut sa taci, sa nu mai faci offtopic. Ce-ti spune tie " PENTRU INCEPATORI" ? Daca n-ai de gand sa vii cu o parere buna , ai putea sa taci macar . Merci celor ce m-au ajutat :) .O sa-mi iau Ernie.

Eu unul nu mai am curaj sa spun nimic. Dupa ce am spus care sunt preferintele mele si la ce le folosesc, m-am umplut de negative. Asa ca este mai bine sa tac, si asa mai gandesc si altii de pe aici. Asta este :)

Spor, bafta, absolut tot ce vrei si na, sa vina vremea in care sa te auzim cantand...

Edited by OratioMentis

si cum se face ca, de fiecare data cand am dreptate, se intampla sa-mi iau negative la post? :D lumea e din ce in ce mai ciudata....

mie unul imi pare rau de ce se intampla pe topicul tau....as dori si eu sa stiu, althought, de care earnie vrei sa-ti iei :D

si cum se face ca, de fiecare data cand am dreptate, se intampla sa-mi iau negative la post? :D lumea e din ce in ce mai ciudata....

mie unul imi pare rau de ce se intampla pe topicul tau....as dori si eu sa stiu, althought, de care earnie vrei sa-ti iei :D

S-ar putea sa-mi iau Skinny top heavy bottom deoarece am vazut la un prieten si mi-a placut cum suna . Merci de sfat .

Se duce incepatorul la magazin , acolo gasete vanzatorii care se pricep la corzi si la instrumente .Intreaba frumos si asteapta ca vanzatorul sa-i ofere mai multe tipuri si explicatii in legatura cu ele.Daca vede ca vanzatorul in acel moment vinde un pian mai asteapta cu rabdare pana vine la rand.

Dupa cateva seturi diferite cumparate in timp ... se stabileste la un brand /tip care pare cel mai OK.Dupa un timp poate se mai achimba cerintele fata de corzi siincepe totul de la inceput cu testarile,

Este bine sa alegi din corzile ce se importa in magazin ca sa ai sursa pe termen lung ..

In rest fiecare mai citeste discuta cu prietenii pana isi face o parere /convingere personala si va cunoste exact de ce are nevoie .