Guest john64 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 vreau sa trec de pe acustica pe electrica ce chitara mi-ati recomanda cam la ~700 R0N ?? as vrea sa cant genuri ca astea: etc.. eu m-as fi orientat catre un squier, yamaha, yamaha, jackson sau vreun ibanez.. aria (poate) alte sfaturi/recomandari ?
Sto Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Is 1000 de threaduri deja pe tema asta. Te-ai gandit sa dai un search? Cort M200.
Guest Baumwolle Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 La banii astia, cele mai bune alegeri sunt cele cu bridge fix.
Riccardo Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 La banii astia, cele mai bune alegeri sunt cele cu bridge fix. Pana ajungi sa canti Santana, oricum nu o sa ai nevoie de tremolo. Bridge fix all the way pana esti bogatan si iti permiti ce chitara vrei
Guest Razzvy Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Eu am un Squier Telecaster si suna binisor pe Santana. Ar suna mult mai bine probabil, daca as avea si un amplificator mai bun, sau un procesor ceva. Am un Cube 15x, care na, are doar 4 efecte: overdrive, distortion, metal si metal stack. Am incercat toate combinatiile posibile si nu pot decat sa ma apropii putin de sunetul lui Santana. Dar cum spuneam, conteaza si sculele. Ce sa mai zic, la 700 ron cat ii dai pe chitara asta, se merita dupa parerea mea. E confortabila pentru mana stanga si suna decent. Eu ti-o recomand.
Guest jus_fly2sky Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 am gasit site-ul asta thomann.de cu niste chitari bunicele cam cat m-ar costa transportul?
alexyz Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 Mai bine iti iei de aici. Macar o vezi inainte. Eu am luat chestii de la ei,accesorii, piese...dar nu instrumente.
Guest jus_fly2sky Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 pff.,, destul de mult inca o intrebare: care-i diferenta intre sound-ul unei semi-acustice si a unei electrice in afara de faptul ca cea electrica nu se aude la rece??
lefmir Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 pff.,, destul de mult inca o intrebare: care-i diferenta intre sound-ul unei semi-acustice si a unei electrice in afara de faptul ca cea electrica nu se aude la rece?? ba se aude la rece... nu la fel de tare precum o acustica sau clasica, dar se aude. De obicei semi-acusticele sau hollowbody sunt folosite in jazz si in rock 'n' roll. Au un sunet mai cald, plin, dar n-au prea mult sustain. Depinde ce vrei tu sa canti... Daca-ti plac metalele...mergi pe les paul(sau chiar SG). Daca-ti place bluzu, rocku' clasic sau funk mergi pe un stratocaster sau un telecaster. parerea mea!
gadjo Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=2407 Santana a cantat si pe SG la un moment dat.. Yamaha cu humbucker in neck si corp de basswood pare iar ok. Ar fi misto sa le poti incerca undeva pana sa dai banii. Bafta multa!
FiveseveN Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 Au un sunet mai cald, plin, dar n-au prea mult sustain Ce înseamnã aceste epitete și în baza cãrei experiențe le emiți?
Guest JunkMAN25 Posted July 7, 2010 Posted July 7, 2010 pentru melodii gen europa merg : Epiphone Les Paul Special II Epiphone SG Special Cort G290 Cort M600 Schecter California Vintage Epiphone-urile le gasesti pe guitarshop.ro la 725 RON
John Petrecce Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 pentru melodii gen europa merg :Epiphone Les Paul Special II Epiphone SG Special Cort G290 Cort M600 Schecter California Vintage Epiphone-urile le gasesti pe guitarshop.ro la 725 RON atunci zi'ne ce merge si pentru melodii gen America de/nord/sud/centrala;Africa;Antarctica,etc..
SfantuJimmy Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 atunci zi'ne ce merge si pentru melodii gen America de/nord/sud/centrala;Africa;Antarctica,etc.. se refera la piesa Europa de la Santana... trebuia sa vina unu sa faca misto ...
John Petrecce Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 se refera la piesa Europa de la Santana... trebuia sa vina unu sa faca misto ... Nu te'nerva ca faci riduri prea devreme Acuma tu chiar crezi ca piesa aia se poate canta numai cu chitarile recomandate?
eduard.alexandru Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 In al doilea link nu e cumva Razvan S ? Felicitari, am ramas uimit. Cat despre chitara... daca vrei neaparat cu tremolo, ia-ti Squier Affinity Stratocaster. In orice caz as sta departe de Epiphone special II.
alexyz Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Am avut special 2 si era foarte slaba. Sunetul pe doza de bridge cel putin era slab de tot, eu i-am inlocuit-o. Cheitele nu erau grozave, gatul mi se parea prea subtire si incomod. Mult mai incantat am fost de squier standard stratocaster si telecaster.
Recommended Posts