Guest crazy_wookie Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 (edited) un prieten de'al meu si'a cumparat o chitara hora double'six.. si m'a intrebat pe mine cum se acordeaza.. si eu.. pauza ok.. intrebarea e in felul urmator: care este ordinea corzilor la o chitara double'six si cum o acordez? multumesc foarte frumos, si in cazul in care domnul moderator o sa observe ca a mai fost topicul asta sa ma ierte, eu unul nu l'am gasit Edited April 8, 2006 by crazy_wookie
Faust Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 E B G se acordeaza la fel D A E se acordeaza cu o octava mai sus
Cosu Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Le luam cate 2 incepand cu cele mai subtiri 1 - E E 2 - B B 3 - G G (cu o octava mai sus - suna la fel ca tasta 3 coarda 1) 4 - D D (cu o octava mai sus - suna la fel ca tasta 3 coarda 2) 5 - A A (cu o octava mai sus - suna la fel ca tasta 2 coarda 3) 6 - E E (cu o octava mai sus - suna la fel ca tasta 2 coarda 4)
Guest crazy_wookie Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 multumesc foarte frumos pt raspunsuri.. problema e ca nu prea am inteles nimica adica din cate am obs eu.. corzile nu sunt identice.. adica intr'o pereche de 2 corzi nu sunt ambele la fel.. asta la corzile groase.. asa am vazut eu ca erau puse corzile pe chitara.. mai exact asa a fost cumparata din magazin.. cosu inca o chestie nu am inteles eu din ce ai explicat tu.. de ex. la e gros.. amandoua corzile din pereche se acordeaza cu o octava mai sus sau numai una inca o data multumesc frumos, crazy_wookie
Faust Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 (edited) Pai corzile normale se acordeaza normal deci: e: ai doua corzi, se acordeaza la fel amandoua B: la fel amandoua G: coarda groasa normal, coarda subtire o octava mai sus D: coarda groasa normal, coarda subtire o octava mai sus A: coarda groasa normal, coarda subtire o octava mai sus E: coarda groasa normal, coarda subtire o octava mai sus Sper ca acum e clar Edited April 8, 2006 by Faust
Guest crazy_wookie Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 foarte clar.. dar mai am inca o mica nelamurire. cum adica o octava mai sus?
Guest crazy_wookie Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 ok.. am inteles.. si ultima intrebare (promit ) pt corzile E A D G care sunt perechile?
Guest fluffyone Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Mi subtire este cu o octava mai sus decat Mi gros. Puteam sa jur ca Doua.
malex Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 (edited) Puteam sa jur ca Doua. Hehe... nu mah, ca perechea Mi-ului gros nu este de 0.09 cum ai crede Ete mai jos variante de perechi: 010 013 020 026 036 046 010 013 009 011 015 024 011 014 020 030 040 048 011 014 009 012 016 026 Daca tu reusesti sa duci un 0.24 / 0.26 in Mi (doua octave mai sus) jos palaria Edited April 8, 2006 by malex
Guest fluffyone Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Perdona-me. Am inteles eu altceva si vroiam sa fac misto dar n-a tinut figura.
Guest crazy_wookie Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 deci in principiu cred ca o sa ii spun respectivului prieten sa'si lase double'sixul cu 6 corzi si gata.. nu de alta dar pana la urma eu tot nu am priceput nimica.. oricum multumesc tuturor care s'au indurat de mine.. fluffyone.. daca imi aduc eu bine aminte.. cred ca noi ne cunoastem.. am venit odata la voi la repetitii cu sebi (basistul) - apropo ce mai face sebi, mai traieste? .. asta ca sa vezi dom'le ce mica e lumea!!
Cosu Posted April 8, 2006 Posted April 8, 2006 Fluffyone sa creste-ti-ar corzile de la bas ca ai dreptate .Aproape ca m-ai prins. Intr-adevar la chitara cu 6 corzi Mi gros = Mi2 , Mi subtire = Mi4. 2 octave mari si late. Octava reprezinta distanta de 12 semitonuri(d-aia ai 12 taste la chitara).
Faust Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Perdona-me. Am inteles eu altceva si vroiam sa fac misto dar n-a tinut figura. Faza e ca si eu intelesesem tot ca tine
Guest fluffyone Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 Cosu, acolo bateam si eu cu apropourile. Imi aduc aminte ca parca mai e un topic cu acordajul double sixurilor. Crazy_wookie, traieste sebi, ba chiar ii merge foarte bine. Toate bune si succes!
Cosu Posted April 9, 2006 Posted April 9, 2006 corect: http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2124&hl=
karpi Posted April 10, 2006 Posted April 10, 2006 Mi subtire este cu o octava mai sus decat Mi gros. intre E coarda 6 si E coarda 1 ( pozitia coarda libera ) sunt doua octave. Octava lui E6 liber se gaseste pe pozitia 12 pe E6 . pozitia 7 pe coarda A5 , si pozitia 2 pe coarda D4 Deci ca sa "tragi la octava" este cel mai indicata o coarda D4. ( se intinde in plus doar un ton) Sa intinzi la octava un E6 nu merge, A5 s-ar putea DAR?....cine stie daca rezista chitara si nu se poate canta ,este prea tensionata nu se poate apasa. Cu o octava mai sus , se intelege ca NU pui doua corzi " groase" la fel , E6 ,sau A5 , sau D4 si le intinzi la aceiasi inaltime deoarece se indoaie chitara , si nici nu poti sa apesi ca sa canti !! Asa ca de exemplu E6 se acordeaza normal si "langa" se acordeaza in E cu octava mai susu o coarda D4. Cu coarda A5 la fel si se pune langa un G3 acurdat cu un ton mai sus in A. Cu coarda D4 la fel si se pune langa o coarda B acordata in D . langa coarda G e bine sa pui o coarda B si o "dezacordezi in G la aceiasi inaltime cu G. langa coarda B e bine sa pui un E1 pe care al dezacordezi in B langa E1 mai gros poti sa pui un E1 mai subtire .( in asa fel atacul al vei avea de la coarda mai tensionata si efectul de "double" al da a doua coarda) Cred ca se gasesc si garnituri de corzi de fabrica cu corzile pentru octava si dublura alese in asa fel ca sa nu fie prea tensionate. Adica dublurile ar fi bine sa fie corzi din garnituri mai "subtiri" ca sa nu fie prea greu de cantat.
Guest Andrei Pavel Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ok am si eu o intrebare de incepator. Care coarda o pun prima ? pe cea acordata standard sau pe cea cu o octava mai sus ?
EugenRo2001 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Ok am si eu o intrebare de incepator. Care coarda o pun prima ? pe cea acordata standard sau pe cea cu o octava mai sus ? Cea cu octava mai sus se pune in partea de sus
Recommended Posts