ciorap Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 pe e antena 3 o stire care cica e mare descoperire http://videonews.ro/action/viewvideo/45002...rat-din-Turcia/ in conditile in care pe wikipedia zice ca din secolu 7 se stie de locatia aia http://en.wikipedia.org/wiki/Searches_for_Noah's_Ark e cineva de pe forum care pune botu la povestea cu arca lu noe? cu totii stim ca noe nu avea avion sau chestii de genu deci ar fi trebuit sa mearga pe jos in toate colturile lumii sa aduca cate 2 animale din fiecare specie cum a ajuns in australia? america? polu nord? desert? i-ar fi luat fara avion foarte mult timp sa ajunga peste tot prin lume sa aduca animalele si trebuia sa le hraneasca pe totate cu ce mancau ele de obicei i se pare cuiva realista povestea? in plus, dupa potop ar fi trebuit sa le duca pe toate inapoi de unde au venit sa nu moara si sa se inmulteasca iar acolo, asta in conditile in care nu au murit in aceeasi arca, o camila si un urs polar nu cred ca pot indura amandoi aceeasi temperatura Link to comment Share on other sites More sharing options...
ciorap Posted April 28, 2010 Author Share Posted April 28, 2010 in plus #2, stiinta are toate dovezile impotriva unei inundatii globale http://en.wikipedia.org/wiki/Flood_geology..._a_global_flood Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cycler Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Mnah, acuma gandeste-te si tu .. daca peste un omulet din vremea aia, pe nume Noe, ar fi dat o inundatie masiva - ceva cat sa acopere terenul pana la orizont si un pic mai incolo, ce concluzie ar fi tras ? Ca toata lumea e inundata, fireste Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Se poate discuta mult pe tema asta. Dar pânã la urmã rãmâne un lucru ce ține de credințã. Eu cred în potopul biblic. De ce? - din timpuri strãvechi povestea/legenda/mitul potopului e foarte rãspânditã pe întregul pãmânt - animalele moarte în apele potopului sunt fosilele de azi, vegetația de atunci a creat depozitele de carbonifere - ºi azi o mare parte din pãmânt e acoperitã de ape ---- - animalele au venit singure în corabie în timp ce oamenii rãi se uitau gurã-casã fãrã sã intre, a fost o minune. - înainte de potop relieful era altul, nu existau munții foarte înalți de azi. Astfel apele au putut acoperi întregul pãmânt. - ºi clima era diferitã înainte de potop (nu a pluat niciodatã înainte de Potop, 1656 de ani) - Existau ºi ape subterane care au izbucnit atunci. Nu numai ploaia a umplut pãmântul de ape. Am fãcut o carte de colorat despre Potop... dacã vreți sã citiți ce spune Biblia despre Potop puteți aici: http://desenegratuite.blogspot.com/2010/03...i-carte-de.html (Dați click pe fiecare "episod")... Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 in plus #2, stiinta are toate dovezile impotriva unei inundatii globale http://en.wikipedia.org/wiki/Flood_geology..._a_global_flood Noah's Ark Found - AGAIN? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 (edited) Noah's Ark Found - AGAIN? ? Nu mã încântã ºtiri de genul ãsta. A mai fost ºi Fernand Navara care a zis cã a gãsit-o. A adus ºi un lemn din ea, l-au testat ºi aparatele oamenilor de ºtiințã au zis cã da... ar putea fi. Mai târziu, însã, omul nostru a recunoscut cã a fost o farsã. Edited April 28, 2010 by Ghita B Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Legion Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ghita - si eu cred in spiridusi invizibili. Care e mai tare ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ghițã, te rog nu încerca sã aduci argumente (pseudo)ºtiințifice în sprijinul spiriduºilor tãi pentru cã devii repede ridicol. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GhitaB Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Legion, problema ta. Eºti off-topic. Am spus deja ce am avut de spus, FiveseveN. Nu cred cã e cazul sã spun mai multe în favoarea relatãrii biblice, având în vedere cã suntem un popor creºtin de 2000 de ani, deci implicit credem ce a spus Iisus Hristos: „Dacã nu ascultã pe Moise ºi pe prooroci, nu vor crede nici chiar dacã ar învia cineva din morți.” (Luca 16:31) De observat cã Moise a scris povestirea Potopului în Geneza. Deci rãmân, numai douã variante: -1. creºtin => crezi ce a spus Isus => crezi ce a scris Moise => crezi ce a scris despre Potop -2. altceva - crezi ce îți convine La mine în comunã sunt vreo 50 care cred ce spune Biblia despre Potop. Aici nu mai e nimeni? (... Promit cã nu mai scriu în topicul ãsta. Dacã e ceva existã PM.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Legion Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ghita- ori esti tare de cap, ori te faci. In primul rand, cine e acest "noi" care e "crestin de 2000 de ani" ??? Eu nu ma simt. In al doilea rand, argumentul "popularitatii" e o eroare logica - deci are valoare fix ZERO. Ti s-a mai zis, dar iti intra greu in cap - scuteste-ne cu religia ta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quetzalcoatl Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 @ghita B: sunt foarte curios ce parere ai despre 2012. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metabog Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Eu nu prea as pune botul la nimic scris in Noul sau Vechiul Testament. Sorry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 cate animale baga Noe pe arca? care stie raspunsul la intrebarea asta are de la mine 3 straturi fender azi... si mai ales care era cel mai mic animal de pe arca. ca doar le-a luat pe toate nu ?)))) lol altfel spus era Noe extraterestru sau era un baiat care scria povesti? sau erau altii care scriau povesti cu personaje? sau erau povesti care scriau realitati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 (edited) Religia a devenit un "subiect sensibil" pentru cã se confundã libertatea de expresie cu libertatea de a îndoctrina. Dacã Ghițã spune Iubiți-l pe Iisus ºi ne aratã desenele ºi cântecele sale religioase îi aplaudãm creativitatea (ºi de ce n-am face-o?). Însã dacã eu vin ºi îi spun cã e ignorant ºi cã propaganda sa e nocivã sunt mustrat pentru cã fac "atac la persoanã". The religions have contrived to make it impossible to disagree with them critically without being rude. Tot ceea ce vreau sã spun e cã nu trebuie niciodatã confundatã credința cu ºtiința. Oricine e liber sã creadã în hippie zombies ºi ce-or mai vrea. Dar când vin cu încercãri de raționalizare gen "nu a plouat niciodatã înainte de Potop, 1656 de ani" sã nu se aºtepte sã fie luați în serios. Dacã el e liber sã emitã astfel de inepții noi nu suntem liberi sã atenționãm populația cu privire la ignoranța lui? ªi nu doar liberi ci îndatorați! Edited April 28, 2010 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Radu White Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Oricum, Pamantul a fost colonizat de extraterestrii cu rebuturile lor, adica noi. Asta e teoria cea mai buna :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 +1 Radu White Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocalipsa Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 vrei sa spui tu =))))) =))))) deci un topic asa distractiv n-am mai prins de mult... arca ghita personaje biblice... lol mai canta careva pe rgc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Se poate discuta mult pe tema asta. Dar pânã la urmã rãmâne un lucru ce ține de credințã. Eu cred în potopul biblic. De ce? - din timpuri strãvechi povestea/legenda/mitul potopului e foarte rãspânditã pe întregul pãmânt - animalele moarte în apele potopului sunt fosilele de azi, vegetația de atunci a creat depozitele de carbonifere - ºi azi o mare parte din pãmânt e acoperitã de ape ---- - animalele au venit singure în corabie în timp ce oamenii rãi se uitau gurã-casã fãrã sã intre, a fost o minune. - înainte de potop relieful era altul, nu existau munții foarte înalți de azi. Astfel apele au putut acoperi întregul pãmânt. - ºi clima era diferitã înainte de potop (nu a pluat niciodatã înainte de Potop, 1656 de ani) - Existau ºi ape subterane care au izbucnit atunci. Nu numai ploaia a umplut pãmântul de ape. Am fãcut o carte de colorat despre Potop... dacã vreți sã citiți ce spune Biblia despre Potop puteți aici: http://desenegratuite.blogspot.com/2010/03...i-carte-de.html (Dați click pe fiecare "episod")... Scuze ca ma bag ca musca, dar am cam terminat facultatea de Geologie si Geofizica. Daca tu ai atribuit mlastinile din Devonian/Carbonifer de acum 350 milioande de ani cu potopul...e de naspa.Prin permian a avut loc a doua extinctie majora, dar sa nu crezi ca erau cine stie ce organisme animale pe atunci, in afara de moluste si lamelobranchiate, de unde pui ca nu existau nici oameni ca sa le care pe ''barca'' Majoritatea fosilelor vezi ca sunt mai recente: 250-60 milioane de ani vechime. Si doi la mana, apele nu au acoperit planeta toata, niciodata, apa este de origine vulcanica si meteorica, si a aparut dupa consolidare planetei, cu inceputul activitatii vulcanice, acum 4 miliarde de ani. Si in final: nu mai credeti toate prostiile de la tv, din reviste si ziare.Ce e fapt istoric, se poate dovedi, ce nu...se cerceteaza si nu se accepta ca adevar pana nu ai dovezi clare. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intrusul Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 am intalnit oameni pentru care evident ca nu conteaza ca tu esti chiar profesor la facultatea de Geologie si Geofizica.. pentru ca ei "stiu" ca Pamantul asta si nu numai.. au undeva pe la vreo 6000 de ani.. facand o evidenta confuzie intre a crede si a stii, cand defapt credinta vine sa substituie ceea ce nu stim. eu stiu ca pe lumea asta exista doua feluri de oameni: oameni prosti si oameni foarte prosti; dar acestia sunt de gasit in ambele tabere (o tabara - cei care "au timp" sa dezbata problema lu' Noe, cealalta tabara - cei care nu "au timp") eu cred ca cine se simte ofensat de categorisirea mea de mai devreme isi pune prea multe intrebari gresite despre arca lu' Noe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest EvilCat Posted April 28, 2010 Share Posted April 28, 2010 Ce simpatic trebuie sa fi fost omuletul ala cu animalutele lui. [fie el in basm] Oare era si el vegetarian? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest zzz Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Se poate discuta mult pe tema asta. Dar pânã la urmã rãmâne un lucru ce ține de credințã. Eu cred în potopul biblic. De ce? - din timpuri strãvechi povestea/legenda/mitul potopului e foarte rãspânditã pe întregul pãmânt - animalele moarte în apele potopului sunt fosilele de azi, vegetația de atunci a creat depozitele de carbonifere - ºi azi o mare parte din pãmânt e acoperitã de ape ---- - animalele au venit singure în corabie în timp ce oamenii rãi se uitau gurã-casã fãrã sã intre, a fost o minune. - înainte de potop relieful era altul, nu existau munții foarte înalți de azi. Astfel apele au putut acoperi întregul pãmânt. - ºi clima era diferitã înainte de potop (nu a pluat niciodatã înainte de Potop, 1656 de ani) - Existau ºi ape subterane care au izbucnit atunci. Nu numai ploaia a umplut pãmântul de ape. Am fãcut o carte de colorat despre Potop... dacã vreți sã citiți ce spune Biblia despre Potop puteți aici: http://desenegratuite.blogspot.com/2010/03...i-carte-de.html (Dați click pe fiecare "episod")... Cine crede ca pe o barca construita din lemn, acum cateva mii de ani, poti adaposti toate animalele, insectele, plantele de pe glob, mancarea pentru ele, etc. si sa le tii in viata cateva saptamani trebuie sa fie ori batut in cap, ori sa nu aiba pic de cunostinte de biologie/botanica, fizica (pentru a putea concepe dimensiunea barcii, care de altfel este imposibil de realizat si acum in secolul XXI). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Quetzalcoatl Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 In biblie aproximativ totul este bazat pe tema povestii/legendei. Legat de arca lui noe nu esential este faptul ca a adunat toate animalele, ci faptul ca trebuie sa ne unim, sa traim in armonie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts