Guest Qubix Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Ok, poate suna tampita intrebarea, dar abia m-am apucat de chitara, si nu inteleg de ce in toate tutorialurile ti se spune play a C note, si nu play a Do sau play a Re note. De ce avem nevoie de un alfabet muzical (care merge de la A la G daca tin bine minte) ?
minu Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 "In zona de apus, Papa Grigore cel Mare(590-601) impune o notatie cu ajutorul literelor, in numar de 7 (a-g) sunetele repetandu-se din octava in octava." citat din cartea de muzica ii si o explicație foarte lunga cum în partea de rãsãrit, avem notațiile și denumirile pe care o avem noi astãzi.
Radu Burcea Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Din cate am inteles eu de la ora de teorie,aceasta notatie se cheama "CIFRAJ GERMAN" si ai asa: C D E F G A B Do Re Mi Fa Sol La Si
StratMan Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Din cate am inteles eu de la ora de teorie,aceasta notatie se cheama "CIFRAJ GERMAN" si ai asa: C D E F G A B Do Re Mi Fa Sol La Si ceea ce ai postat tu este cifrajul ANGLO-SAXON! cifrajul GERMAN este putin diferit si anume: A (La), B (Sib), C (Do), D (Re), E (Mi), F (Fa), G (SOL), H (Si).
karpi Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) Ok, poate suna tampita intrebarea, dar abia m-am apucat de chitara, si nu inteleg de ce in toate tutorialurile ti se spune play a C note, si nu play a Do sau play a Re note. De ce avem nevoie de un alfabet muzical (care merge de la A la G daca tin bine minte) ? Letter notation In Northern Europe, a similar letter system ranging from A to H is used, and instead of the sharp and flat symbols, the syllables "is" (for sharp) or "es" (for flat) are used; e.g. the note a semitone above C is either Cis or Des. H stands for the English B, while Northern European B stands for English B. Numai ca nu se poate solfegia vocalizand aceste notatii . ..Ce.E,Ef ,Ge..A..Ais Ha... nu prea este muzical ptr cantat. Do Re Mi Fa Sol .La...Si....Doooo se poate canta LaLaLaLA... Edited April 15, 2010 by karpi
ramurel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Solo Sol Siiii , Mi Fa Doooooo / Mãi, mãi.... Funny Parcã avea Cornel Fugaru o piesã, a cãrei refren era: " MI RE LA , MI RE LA / Era o fatã uite-aºa "
Radu Burcea Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ceea ce ai postat tu este cifrajul ANGLO-SAXON! cifrajul GERMAN este putin diferit si anume: A (La), B (Sib), C (Do), D (Re), E (Mi), F (Fa), G (SOL), H (Si). multumesc pentru corectare,stratman .
ramurel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) Ce vroiam sã spun e ca nu este nici o logicã de a da îmtîietate vreunui sistem de notare ca sã se poatã spune ca e cel dupã care înveți . C D E ... are popularitate, acolo sunt cele mai multe taburi, corzile oricum habar n-au dacã zici Re sau D... Dacã-ți vei lua prof, precis vei învãța teorie muzicalã ºi vei merge pe Do Re Mi ... Alții, ca mine, încep singuri, de pe Youtube sau Torente, iar acolo toate sunt pe sistemul C D E , .... Baftã ! Edited April 15, 2010 by ramurel
andydufresne Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Ok, poate suna tampita intrebarea, dar abia m-am apucat de chitara, si nu inteleg de ce in toate tutorialurile ti se spune play a C note, si nu play a Do sau play a Re note. De ce avem nevoie de un alfabet muzical (care merge de la A la G daca tin bine minte) ? Dupa ceva vreme o sa te obisnuiesti probabil cu un sistem mixt: o sa spui "mi minor" si o sa scrii Em. E probabil cel mai simplu pentru romani.
StratMan Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Ce vroiam sã spun e ca nu este nici o logicã de a da îmtîietate vreunui sistem de notare ca sã se poatã spune ca e cel dupã care înveți . C D E ... are popularitate, acolo sunt cele mai multe taburi, corzile oricum habar n-au dacã zici Re sau D... Dacã-ți vei lua prof, precis vei învãța teorie muzicalã ºi vei merge pe Do Re Mi ... Alții, ca mine, încep singuri, de pe Youtube sau Torente, iar acolo toate sunt pe sistemul C D E , .... Baftã ! numai ca, fie ca-ti convine tie sau nu, muzica se scrie pe note si asta e cifrajul international utilizat in partituri. pe de alta parte, eu stiu foarte bine ca e greu sa accepti ceva ce nu intelegi. sfatul meu este sa te straduiesti. succes!
ramurel Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Solo Sol Siiii , Mi Fa Doooooo / Mãi, mãi.... Funny Îmi cer scuze pentru insolențã !
Recommended Posts