www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

daca fac o chestie de genul chitara -> amp (15 W, e unul de set Harley Benton) -> iesire casti -> line in computer, mai are vreo sansa unul din ele sa supravietuiasca? :)

incerc doar sa obtin un sunet mai bun in calc, pt ca line-inul meu produce un zgomot de fond destul de ciudat, si nu reusesc sa obtin nici cea mai decenta inregistrare :)

si nu aruncati cu rosii daca am intrebat o tampenie :)

Guest Baumwolle
Posted

Teoretic se poate(eu pot face miscarea cu amplificatorul meu, totul e ca mufa care iese din amp sa nu fie bagata pana la capat, ci doar pana la jumatate).Daca ai zgomot asa de mare pe line in inseamna ca buba e la placa de sunet(spun asta pentru ca eu asa pateam cu AC '97) si setup-ul chitara>amp>pc nu te-ar ajuta foarte mult din punctul asta de vedere.Incearca totusi, nu ai nimic de pierdut.

Posted

iesirea de casti care impedanta cam de ordinul zecilor maxim sutelor de ohmi.

"Line in" e undeva la zeci de KOhmi (la placile Creative e 47KOhmi si cred ca asta e de fapt standardul)

in concluzie nu e bine. Incearca sa faci rost de un adaptor de impedanta. O sa pierzi din inalte si o sa sune in general prost.

Posted

ok, deci nu ard nimic? :)

am o chestie.. e ciudata rau.. pe niste casti sensibile, aud si cum paraie mouseul cand il misc, si niste pacanaeli cand scriu ceva la tastatura. e ciudat..

asa fac cu castile (am niste casti din alea mari, cu mufa de chitara - home made :) ) si ca sa se auda, trebuie sa bag mufa doar pana la jumatate. de ce se intampla chestia asta?

Posted

ok, deci nu ard nimic? :(

am o chestie.. e ciudata rau.. pe niste casti sensibile, aud si cum paraie mouseul cand il misc, si niste pacanaeli cand scriu ceva la tastatura. e ciudat..

Asta se pare ca e un bug al Windows XP-ului... Si eu patesc asa de cand l-am bagat

asa fac cu castile (am niste casti din alea mari, cu mufa de chitara - home made :) ) si ca sa se auda, trebuie sa bag mufa doar pana la jumatate. de ce se intampla chestia asta?

Se intampla treaba asta deoarece iesirea amp-ului este mono iar castile au mufa stereo. kestia "hot" din mufa ampului trebuie sa atinga corespndentii ambelor canale (stanga/dreapta) si asta se intampla introducand (sa nu zic bagand :) ) doar pana pe la jumatate...

Mishto explicatzie, nu? :)

Posted

Asta se pare ca e un bug al Windows XP-ului... Si eu patesc asa de cand l-am bagat

Pe naiba. E de la placa de sunet super performanta ce capteaza toate interferentele din zona. N-are legatura cu windows xp-ul

ca sa te convingi ca e asa cum zic eu , incearca si in linux :)

• 3 weeks later...
Posted

iesire jack casti din statie ...>.cablu .....> potmetru de 1 Kohm.....> de la cursor doua rezitoare de 1 k ohm catre L si R de la jackul strereo ptr. LINE IN la PC

nici o problema daca intrarea are impedanta mai mare !!

Chitara are 3Kohmi si intrarea pe lampa 1 Mohm ...etc

E ok.

Posted (edited)

si neaparat "impamantarea" calculatorului.iei un cablu, legi un cap la carcasa calculatorului(f. probabil sa nu ai impamantare la priza) si unul la calorifer(razuiesti rugina sau vopseaua).nu e o solutie "babeasca",aveam un un zgomot infernal cu procesorul bagat in calculator pana sa fac asta.dupa ce am facut asta zgomotul e 0000

"asa fac cu castile (am niste casti din alea mari, cu mufa de chitara - home made ) si ca sa se auda, trebuie sa bag mufa doar pana la jumatate. de ce se intampla chestia asta?"

referitor la asta, TB_TM zice bine ce zice

Edited by stelica
Guest brainwash
Posted

Putin offtopic: pocniturile care apar in casti sunt intr-adevar de la placa de sunet, dar tin f mult si de placa de baza, procesor si de sursa. Multe sunt provocate de trezirea din instructiunea HLT - adica procesorul care e pe idle. Poti pune un program de genul 'folding' ca sa-ti tina procesorul in 100% pe idle, seti@home de ex.

Poti muta placa de sunet pe alt slot, daca e PCI, pe unul cat mai departe de surse de zgomot.

Te poti asigura ca HDD-ul nu face cautari, si alea produc zgomot.

Intrarea de line-in e mai putin zgomotoasa decat cea de mic, chiar la acelasi nivel de semnal relativ. Nu degeaba exista M-Audio Guitar Buddy (sau cum ii zice).

Referitor la chestia cu mufa pe jumate - merge, dar e total aiurea. Daca masa e in aer (masa fiind chestia groasa de la baza mufei) se poate introduce o gramada de zgomot. Depinde si ce fel de mufe sunt montate ca masa sa ajunga in aer.