Guest songbird Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Sunt curioasa ce parere aveti despre corectarea digitala a vocilor cu Auto-Tune. Multa lume foloseste "by default" pentru a corecta micile falsuri. Eu nu l-am folosit niciodata, ori sunt eu paranoica ori simt modificarile sub forma unui usor flanger Oricum, sunt de parere ca imperfectiunile sunt mai OK decat ceva artificial. Voi ce ziceti? PS: un documentar "educativ" si funny despre Auto-Tune aici: http://www.youtube.com/watch?v=o6bCdZmSE7M
comanel Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 (edited) Mai era o treaba... antares ii zicea. Programul este super tare, desi cat am avut ocazia sa lucrez la studio, il foloseam mai mult la instrumente decat la voci... Sincer, nu sunt deacord cu el, nici macar pentru corectiile minore sau foarte foarte minore... asta ar insemna ca toata lumea poate deveni un star vocal fara prea multa munca?? Desi, daca stau bine sa ma gandesc, e similar cu photoshop-ul... folosit foarte mult, poate duce la creatii extraordinare, dar totodata artificiale... Pe cand la capitolul muzica e total nepotrivit... LE. Cancel that, programul chiar asa se numeste.. Antares Auto-tune... Edited August 31, 2009 by comanel
Susceptor Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Mai era o treaba... antares ii zicea. Adica Antares Auto-Tune cumva? Melodyne cica ar face o treaba mai buna. A devenit standardul vocilor moderne, de la Britney Spears la Anima X si folosit obsesiv de catre RnB & co. pentru efectul de Cher (plus faptul ca nu pot canta)
apocalipsa Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 (edited) cvasi documentrul e f misto facut. dupa mine ideea auto-tune e o porcarie. ori canti ori nu. folosit cu moderatie in anumite directii nu se simte. acolo e secretul sa nu se simta. pt funk disco r'n'b whatever poate ca merge asa weird. cred ca tine pana la urma de alegerea personala. conceptul pe care se merge. ce zic aia in ultimele 10 secunde e vital!!!!! + sunt voci la care un cantat usor fals da f bine. vezi rick james and bon scott ca sa dau numai 2 exemple. Edited August 31, 2009 by apocalipsa
gadjo Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 (edited) Lolz, nu stiam ca efectul ala e produs din auto-tune .. Intr-un final cred ca supra-editarea trage in jos calitatea muzicii pt ca orice gogu se poate duce la marele Timbaland/Pharell/Moga sa-i faca o piesa. Lui nu-i ramane decat sa arate bine in clip si uite asa se obisnuieste publicul cu toate anti-talentele. Pe de alta parte nu poti interzice tehnologia. Va fi acolo si se va dezvolta chiar daca vrem chiar daca nu vrem. Producatorii de muzica de club folosesc chestiile astea in moduri total exagerate si combinat cu reverse-uri si alte magarii ies chestii interesante: http://www.youtube.com/watch?v=gkPJX0TxZwI http://www.youtube.com/watch?v=2V7P8OCqqC8 http://www.youtube.com/watch?v=wmXt-Vgesvo In schimb, cantatul live printr-un sistem de corectie a vocii e un rahat total. Huo! btw : Edited August 31, 2009 by gadjo
FiveseveN Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 asta ar insemna ca toata lumea poate deveni un star vocal fara prea multa munca?? Si ce e rau in asta? E o tehnologie ca oricare alta: tractiunea animala a fost inlocuita de motor, mesagerii au fost inlocuiti de telegraf, telefon, e-mail etc. si acum efortul de perfectionare a interpretilor a fost inlocuit de retusuri digitale. Asta inseamna ca tre' sa-si caute alt job Carreras? Methinks not. Va exista mereu loc pentru cantareti "talentati" si pentru astfel de programe. In plus tehnologia a oferit noi posibilitati expresive: vezi Cher, T-Pain etc. Personal mi se pare o prostie sa crezi ca o tehnica e inerent mai valoroasa decat alta. They're just means to an end.
Susceptor Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Unii il folosesc cu chitara sau basul, daca instrumentele respective au intonatie proasta.
Razvan S. Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 Unii il folosesc cu chitara sau basul, daca instrumentele respective au intonatie proasta. oaaa...nu cred ...ah wait, Herman Li
korko Posted August 31, 2009 Posted August 31, 2009 (edited) "we all live in future world , our life is full of joy" . fain de unde s-o plecat si unde s-o ajuns . snoop doggy ala canta "disco" mai nou ?? parerea mea : "muzica comerciala" e rezolvata perfect asa , nu mai trebuie sa se agite nimeni care mai stie ceva sa produca hituri , oricine poate s-o faca acum . edit : si T-pain e antaia..... Edited August 31, 2009 by korko
vlad_cozma Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Am impresia ca s-a mai discutat. Oricum, eu cred ca atata timp cat e 'etic' sa folosesti un perete intreg de efecte pe chitara a.i. sa para ca suna bine (e.g. Dave Howell Evan, adica The Edge), la fel e normal si indicat sa folosesti procesoare de voce. Si nu sunt de acord cu parerea ca un fals natural suna mai bine decat o procesare. Dar e ca si cu machiajul femeilor: prinde bine un machiaj discret, insa cand se scapa pensula-n tencuiala ...
Un Tobar Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nu cred ca exista vocal pe lumea asta care a tras in studio si nu a folosit auto-tune.
Susceptor Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Nu cred ca exista vocal pe lumea asta care a tras in studio si nu a folosit auto-tune. Mai ales ca jucaria asta a existat de dinainte sa se inventeze microfonul, nu?
Un Tobar Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Mai ales ca jucaria asta a existat de dinainte sa se inventeze microfonul, nu? Mah daca zici tu eu te cred acum ce pot sa fac.
George Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 Mai ales ca jucaria asta a existat de dinainte sa se inventeze microfonul, nu? Se face de la inceputurile inregistrarilor, folosindu-se de viteza bandei magnetice. In rest, ciinii latra, caravana trece.
Gorel Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 sunt voci la care un cantat usor fals da f bine. vezi rick james and bon scott ca sa dau numai 2 exemple. Ozzy Osbourne.
Recommended Posts