www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitara Electrica In Amp De Bass?


gadjo
 Share

Recommended Posts

Sigur pe Fender Bassman suna genial, mai ales un strat sau un tele. In general procesoarele de chitara suna destul de bine pe amplificatoare de bas pentru ca au un raspuns mult mai liniar decat cele de chitara, chitara direct in amplificatoare de bas pe tranzistori suna cam impersonal si prea plin, nu are transparenta aceea data de difuzorul sspecial proiectat pentru chitara.

Link to comment
Share on other sites

Vrajeala. Mai explicasem pe undeva ... intre ampurile de bass si chitara exista FIX 2 diferente, una de ordin electric[relativ minora] si una de ordin acustic/mecanic, poate ceva mai semnificativa. Asta nu schimba cu nimic faptu' ca [spre deosebire de situatia inversa] chitarile suna bine prin ampuri "de bass" ... pentru anumite chitari si anumite genuri, suna chiar mai bine decat ampurile dedicate.

Link to comment
Share on other sites

pt chitara si un filtru "global" ptr bas acesta are plaja mai "jos" catre mai bas.

La statiile pr tuburi era o chestie sa faci traf de iesire mai mic deoarece nu trebuiau atatia basi .chit 100Hz -7Khz max cu diful care are banda superioara pe la 4-5Khz .

 

DAR mai nou si la bas ptr slap si "extended bass "cu 6 -7 corzi plus alte basuri trebuie sa ai medii/inalte asa ca ai o banda de trecere mai larga buna si ptr chitara la nevoie .

Eu am o statie de bas ACOUSTIC 220 ..are EQ la max 2KHz , dar are si bright si inalte normale aasa ca suna super si la chitara , mai ales cu difurile de 4 x 10" .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.