Guest LoRdArEoL Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Am vazut ca la cei mai multi care cant la chitara cand pun un deget pe acord le tremura.. De ce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest junkie Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 depinde ce genuri de muzica ai ascultat, se cheama vibratto, dar nu e folosit tot timpul, defapt chiar rar, mai mult in jazz, daca iti place poti sa exersezi si sa faci si tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest LoRdArEoL Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 mersi.. chiar nu stiam.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Diferenta intre oricare doi chitaristi e felul cum vibreaza. Altfel ar suna toti la fel si am putea sa lasam calculatorul sa cante pentru noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geiger Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Asa este.. candva imi spunea si mie asta: toti chitaristii vibreaza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest junkie Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 mersi.. chiar nu stiam.. scuze, chiar sunt cam obosit la ora asta la acorduri sincer nu am observat fenomenul, poate pune cineva un filmulet sa ma luminez si eu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Metabog Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 As a side note, uita-te putin pe youtube sau ceva la stilul de vibrato al lui Mike Oldfield, mie mi se pare interesant cum face vibrato pe electrica cum altii ar face pe acustica, si suna foarte special. Probabil pentru ca original a cantat la bass. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 (edited) Am vazut ca la cei mai multi care cant la chitara cand pun un deget pe acord le tremura..De ce? Nu se stie ce vezi tu sau ce ti-se pare ca vezi , si mai ales ce incerci sau cum sa descrii ,i-ai cam bagat in ceata pe uni colegi . Acum problema ar fi sa aflam ce intelegi tu prin "acord" si cum se pune degetul pe acord ? Tu vezi ca uni pun degetul "pe un acord " si tremura , da se poate prinde un acord si cu un singur deget daca asta vrei sa spui , si se poate si tremura de frica de frig , l-o fi curentat ? cine stie .Dar se poate ca incearca sa vibreze ( vibrato ...cauta in dictionare ) . Vibrato inbogateste continutul de armonice al unui sunet ( sau mai multor sunete dintr-un acord ) Sunetul are armonicele poprii +sunetul vibrat ( pitch change) sufera de o dezacordare fata de tonul corect . Acest ton dezacordat ( detune) periodic in jurul notei corecte in fiecare moment are alte armonice ( armonicele tonului dezacordat ) In creier aceste sunete se amesteca cu tonul principal si avem un nou sunet mult mai bogat si mai plin decat daca nu s-ar vibra . Edited October 5, 2008 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
BCRich Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Parchinson? Vibrezi ce vrei tu...nota, acord...ce vrea muschiul tau,nu te opreste nimeni sa nu o faci Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 (edited) genul ala de vibrato in lungul corzii e specific chitarii clasice si mike oldfield a studiat la greu clasica din cate am inteles. are avantajul ca slabeste tensiunea corzii atunci cand misti spre bridge coborand frecventa vibratiei fata de benduri care doar urca. (pocniti-ma va rog daca o ard aiurea) Edited October 6, 2008 by gadjo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest KingAndrulici Posted December 27, 2008 Share Posted December 27, 2008 Asa este.. candva imi spunea si mie asta: toti chitaristii vibreaza de acord Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vladimir Tepes Posted December 27, 2008 Share Posted December 27, 2008 Dupa al 3 lea concert si al 4 lea pahar de votka toti vibreaza pe ritmuri chiar si de manele Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts