www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

Cosu

Recommended Posts

ok...faza e ca am intrebat pe aici si pe acolo si mi s-a zis ca cica triola nu ar avea marfa ci doar site si ca probabil nu au EVL K4 pe stoc. Am gasit pe thoman:

http://www.thomann.de/gb/cort_x110_bk.htm

http://www.thomann.de/gb/cort_x2_guitar.htm

http://www.thomann.de/gb/cort_kx5_bk.htm

si ma gandeam sa le pun humbuckere EMG mai tarziu(dupa un an)

sau mi-a mai venit o idee...destul de bolnava sa pun pe

http://www.muzikia.ro/Chitare/Chitare-Elec...HRG-Deluxe-Red/

humbuckere EMG HZ H4 sau 81 85 din prima...pretu nu e chiar asa de mult tinand cont de faptu ca chitara e 5 milioane

ce-mi recomandati? sau daca aveti idei mai bune sau ati cumparat de pe triola va rog sa ma ajutati :)

Hohnerul ala chiar isi merita fiecare banut, am probat una si mi-a placut (cel putin aia pe care am probat-o eu era super ok). Cele de la Thomann nu mi-au placut niciuna, sunt chitari ieftine si se vede cam la tot (lemn, hardware, lucratura etc). Mai bine iei Hohner si ii pui in bridge o doza high output gen Seymour Duncan Invader sau Distortion si ai o chitara foarte versatila la un pret foarte decent.

acu am vazut : Hohneru ala nu e H-S-S ? eu as cauta ceva H-H ca daca e foarte ieftina ii pun 81/85 daca e asa si asa ii pun HZ pentru ca eu caut ceva de metal :) :)

Yet again eu sunt un noob la capitolul de chitara electrica...deci daca cineva gaseste bunavointa in a-mi recomanda niste pickupuri pentru un H-S-S :)

Edited by Asive

ok...i'm confused! In poza se vede ca are un humbucker si 2single coil si pe site cica

Hohner's HRG DLX delivers a

• 24-fret full access neck joint,

• rosewood fingerboard,

• deluxe locking tuners,

• Wilkinson VS50 tremolo with roller nut,

• two Mighty Mite humbucking pickups,

• 3-way pickup selector switch,

• push/pull coil tap,

• Tone controls: Neck-pickup volume, bridge-pickup volume, tone
    care e aia adevarata?

Probabil poza e reala si e HSS , dar iti recomand sa nu cumperi nici o chitara fara sa o incerci sa fie griful comod (unii il prefera mai subtire, altii nu), sunetul difera mult in functie de lemn ,doze etc. Sunt lucruri care conteaza f. mult , din poze nu iti dai seama pana nu o tii in mana , in plus ti-as recomanda sa eviti chitarile ieftine cu tremolo, s-ar putea sa nu tina acordajul. :)

pana la urma cred ca imi voi lua un Cort EVL K4 :) . E cineva din brasov/arad care poate sa intrebe la triola daca au pe stoc? multumesc

Poti sa dai si tu un telefon la magazin, sigur au o metoda de contact pe site. Si inca ceva, metal nu se canta numai cu EMG, se poate canta cu mai multe doze. Din cate stiu eu Hohner are si un model cu 2 humbuckere care ar trebui sa fie cam la acelasi pret.

stiu ca nu se canta metal doar cu EMG dar am observat ca Teh GODZ of METAL cam asta folosesc si incerc cu un buget micut sa scot un sunet cat mai aproape de cel "true" :) :)

Edited by Asive

Salutare RGC! Doresc sa stiu daca a avut cineva posibilitatea de a incerca live o chitara Cort X-11 (modelul cu dozele neck/bridge EMG-HZ). Ma gandesc sa achizitionez modelul acesta dar vreau sa aud o parere de la cineva mai avizat. Am gasit review-uri pe 'net la modelul anterior (cel cu doze Bluebucker daca nu ma insel sau MightyMite). Va multumesc anticipat. Viorelu'

Edited by Viorelu'

Guest deagle_alin

Salut,

As dorii sa imi iau in curand o chitara electrica, si ma gandeam sa aleg intre Epiphone Les Paul Special II http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=743 si Squier Affinity FatStrat http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=39.

Care ar fi mai buna dintre cele doua ? Avand in vedere ca vreau sa cant Hard-Rock , Blues si Metal adica Guns N Roses, Deep Purple, AC-DC, Metallica, Led Zeppelin.

Multumesc.

Edited by deagle_alin

Mier personal Epiphone Les Paul Special II nu prea mi-a placut deloc, in afara de forma si nume nu are prea multe in comun cu Gibson Les Paul (ma refer la sunet). As zice ca e mai ok un Affinity Strat, mi se par cea mai buna chitara pentru incepatori. Uita-te si la Hohner HRG Deluxe mie mi-au placut mai mult ca si Squier.

Edited by Blackthorn

Salut,

As dorii sa imi iau in curand o chitara electrica, si ma gandeam sa aleg intre Epiphone Les Paul Special II http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=743 si Squier Affinity FatStrat http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=39.

Care ar fi mai buna dintre cele doua ? Avand in vedere ca vreau sa cant Hard-Rock , Blues si Metal adica Guns N Roses, Deep Purple, AC-DC, Metallica, Led Zeppelin.

Multumesc.

Amandoua sunt la fel de bune sau de proaste (depinde cum vrei sa interpretezi :)); ambele sunt facute in china si la pretul asta totul depinde de noroc sa prinzi o chitara buna, insa eu inclin spre squier cu toate ca nu exceleaza in bine niciuna. daca dispui de o suma mai mare de bani poti opta pt un Ibanez sau Cort (exista cateva modele de Cort foarte interesante, citeste topicul asta cu 1, 2 pagini precedente ca se vorbeste acolo despre niste chitari Cort am vazut). Bafta in alegere!

Guest deagle_alin

Multumesc pentru pareri. Mie imi place foarte mult forma si sunetul de Les Paul (in general tonul lui Slash) si de aceea ma gandeam la Epiphone. Am alta varianta mai buna in max 750 lei ? Oricum eu acum am o acustica de 250lei cu o doza si orice ar fi mai bun.

Guest deagle_alin

Ma mai gandeam si la Harley Benton cu toate ca nu prea am auzit de ele Asta http://www.thomann.de/de/harley_benton_hbl450bk.htm sau ceva mai scump http://www.thomann.de/de/harley_benton_hbl500bk_egitarre.htm. Or fi mai bune ca Epiphone ca au neck-ul lipit nu prins in suruburi si au si cotrolul pe fiecare doza ca la Gibson. Din sample parca se aud mai bine.

Multumesc pentru pareri. Mie imi place foarte mult forma si sunetul de Les Paul (in general tonul lui Slash) si de aceea ma gandeam la Epiphone. Am alta varianta mai buna in max 750 lei ? Oricum eu acum am o acustica de 250lei cu o doza si orice ar fi mai bun.

Atunci daca tie iti place sunetul de Epiphone cumpar-o pe aceea. Dar nu te arunca la prima chitara. Mai cauta. Incearca, daca ai unde, Cort, Ibanez, Peavey, Aria sau de ce nu si Hohner si extinde-ti gama de chitari. Nu te opri doar la Epi care e o chitara destul de slaba. Adica vreau sa zic ca in 750 ron poti gasi ceva mult mai bun decat un Epi LP Special 2.

Edited by dark_hood66

Guest deagle_alin

Am inteles ca Epiphone este o chitara slabuta si chiar nu imi place ca nu are 2pot volum si 2pot de ton , dar eu caut ceva cu forma de Les Paul in 750 lei si nu prea am multe variante. De aceea am intebat pe forum.

Pana acum doua saptamani ziceati o gramada ca Epiphone LP Special 2 e o optiune foarte buna in gama ei de pret. Acum gata, e slaba si poti gasi ceva mult mai bun. >.>

Tot threadul asta zice un singur lucru: probati probati probati. Lasati review-urile si sampleurile.

sunt incepator..inca nu stiu toate acordurile etc...intentionez sa cumpar o chitara acustica pentru a invata sa cant la ea..credeti ca un Ibanez v70 ar fi potrivita?sau V72E? (sunt oarecum limitat de buget deci nu doresc "ozn-uri')

P.S preferabil sa fie chitara pe site-ul mc musical,pentru ca este magazin la mine in oras si mi-e mai comod sa o cumpar

Multumesc anticipat!

sunt incepator..inca nu stiu toate acordurile etc...intentionez sa cumpar o chitara acustica pentru a invata sa cant la ea..credeti ca un Ibanez v70 ar fi potrivita?sau V72E? (sunt oarecum limitat de buget deci nu doresc "ozn-uri')

P.S preferabil sa fie chitara pe site-ul mc musical,pentru ca este magazin la mine in oras si mi-e mai comod sa o cumpar

Multumesc anticipat!

Nu. Ibanezurile mentionate de tine se aud groaznic (le-am incercat pe ambele). Mai bine mergi in Rapsodia daca ai in oras si cu 300-400 ron iti iei super chitara Reghin care se aude inzecit mai bine decat Ibanezurile alea doua sau poate au Reghin-uri si la mc musical din orasul tau. Pt un incepator o Hora Reghin e chitara perfecta (sunt mult mai bine lucrate si finisate decat Ibanez-urile)

problema e ca nu prea stiu unde as putea gasi chitari Hora la mine in oras..de chitarile Aria ce parere aveti? spre exemplu Aria AW-20E sau Aria AW-30?

Aria AW-20 sunt chitare ok pentru banii lor, adica 250 lei. Eu am una cumparata ca upgrade dupa o Hora. Are finish-ul mai fain, cheite din metal si nu din plastic, actiune mult mai coborata si suna semnificativ mai bine decat Hora. Eu am fost si inca sunt multumit de achizitie.

Guest Pantsless

Acum lumea incepe sa recomande Hora? Right, ok.. Are un prieten de-al meu si nu-mi place cum suna. Nici distanta dintre corzi si griph nu e buna (da, stiu ca se poate regla). Nu stiu de ce am oroare de chitarile astea. Poate pentru ca detin una si acum am idei preconcepute, nu stiu. Stiu ca V72-ul ala nu e prea laudat, si ca multi spuneau ca nu are "nimic special" si ca ca "nu iese cu nimic in evidenta"; dar acum s-a ajuns la "se aude groaznic, mai bine hora"? Da' totusi, cat de groaznica poate fi?

. Nenea asta zice ca se impaca foarte bine cu ea si ca o recomanda. Pare sa stie sa cante, aia nu e chiar o melodie incredibil de usoara.

In fine stiu ca-s incepator si ca nu prea am cum sa-mi dau cu parerea dar am simtit nevoia sa ma .. exprim.

PS: dark_hood66, fara suparare, dar tu si de v205 spuneai de rau. Acelasi adverb "groaznic" foloseai pentru chitara aia. Dupa care, brusc, chitara e divina, de la o simpla schimbare de corzi. Hai dom'le, groaznic-perfect? Nu e cam abrupta trecerea? Tind sa cred ca exagerezi in multe situatii. Mai "atenueaza" si tu sensul cuvintelor pe care le folosesti; exista si nuante de gri, nu doar alb si negru.

Si nu mi-o lua in nume de rau, n-am vrut sa fac pe interesantul cu remarca asta.

Edited by Pantsless

Acum lumea incepe sa recomande Hora? Right, ok.. Are un prieten de-al meu si nu-mi place cum suna. Nici distanta dintre corzi si griph nu e buna (da, stiu ca se poate regla). Nu stiu de ce am oroare de chitarile astea. Poate pentru ca detin una si acum am idei preconcepute, nu stiu. Stiu ca V72-ul ala nu e prea laudat, si ca multi spuneau ca nu are "nimic special" si ca ca "nu iese cu nimic in evidenta"; dar acum s-a ajuns la "se aude groaznic, mai bine hora"? Da' totusi, cat de groaznica poate fi?
. Nenea asta zice ca se impaca foarte bine cu ea si ca o recomanda. Pare sa stie sa cante, aia nu e chiar o melodie incredibil de usoara.

In fine stiu ca-s incepator si ca nu prea am cum sa-mi dau cu parerea dar am simtit nevoia sa ma .. exprim.

PS: dark_hood66, fara suparare, dar tu si de v205 spuneai de rau. Acelasi adverb "groaznic" foloseai pentru chitara aia. Dupa care, brusc, chitara e divina, de la o simpla schimbare de corzi. Hai dom'le, groaznic-perfect? Nu e cam abrupta trecerea? Tind sa cred ca exagerezi in multe situatii. Mai "atenueaza" si tu sensul cuvintelor pe care le folosesti; exista si nuante de gri, nu doar alb si negru.

Si nu mi-o lua in nume de rau, n-am vrut sa fac pe interesantul cu remarca asta.

Da ai dreptate. dar atunci spuneam ca v205 se aude bine cu noile corzi deoarece incercam sa-i fac reclama s-o vand... Parerea adevarata e ca intr-adevar se auzea urat si asta a fost si motivul pt care am vandut-o, cel putin mie nu-mi placea... Iar in ceea ce privesc chitarile hora le recomand in locul Ibanezului v70/72 si nu in locul altor chitari... Ca as putea recomanda un hohner sau takamine dar poate ca omul nu isi permite... M-am gandit la niste chitari ieftine dar care suna bine (si de la Hora sunt modele ca 11204 12204 SM50-55 care sunt super chitari); eu macar le-am incercat in magazine si stiu ce zic si vorbesc din propria perspectiva. Nu trebuie sa fii de acord cu mine. E doar parerea mea. Hora sunt chitari de zdranganeala pt incepatori sau pur si simplu chitari care sa le iei pe munte sau in parc cu prietenii, iar daca i-am recomandat omului acela Hora nu inseamna ca eu sunt "lumea" si "lumea" recoamnda Hora. Respect! si nu mi-o lua nici mie acum in nume de rau :)

Mie chitara din clipul pe care l-ai pus tu mi se pare ca suna a cutie de carton, adica slab. Ca tipul canta foarte bine in clip asta e alta treaba.

Nici mie nu imi plac deloc Ibanezurile V70/72, suna slab, mai bine in banii aia un Hohner.