Guest rocar Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 BUGET INTRE 2000-3000 LEI.AS OPTA PENTRU NOU. DESIGN-UL LA CHITARA NU MA INTERESEAZA FOARTE MULT.MA INTERESEAZA CALITATEA SI SUNETUL DAR NU STIU CARE SUNT BUNE. DE EXEMPLU:VREAU SA INVAT SOLO-UL DE LA METALLICA ONE ok. scuze pentru scriere dar scriu pentru prima data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Doar o părere, pur personală: Chitara: http://www.thomann.de/ro/charvel_desolation_dx1_bk.htm Amplificator: http://www.thomann.de/ro/roland_cube_40gx_b_stock.htm Bine, aici contează şi necesităţile. De exemplu, dacă vrei un amplificator mai mic, pe care să-l poţi căra în diverse locuri, sunt şi variante mai mici, dacă vrei să te axezi mai mult pe înregistrat, procesoarele ar fi mai la îndemână. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Cred ca am exagerat cu "aproape de original" dar sa sune bine. spune-mi te rog pe langa chitara si amplif. mai am nevoie si de pedala? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Nu, tocmai de-asta ţi-am propus un amplificator care are incluse şi efecte. Are în el mai toate efectele folosite de obicei. Delay, reverb, chorus, flanger, tremolo, precum şi mai multe tipuri de distorsiuni, de la unele british, gen AC/DC, până la unele mai extreme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 multumesc pentru recomandare.Am vazut pe net ca cei de la cifraclub,com folosesc BOSS ME-25 .Este amplificator sau numai efect? Si ce parere ai,merita? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 E un multiefect ME-25. Cu alte cuvinte, mai multe efecte, prinse într-o singură cutiuţă. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Oare la amplificatorul asta as putea gasi o chitara cam la 1000 lei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted September 18, 2013 Share Posted September 18, 2013 Oare la amplificatorul asta as putea gasi o chitara cam la 1000 lei? Daca te referi la ME-25, cum ti-a spus si 'mnezău, nu este amplificator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 <p>Ma refeream la amplif. care mi la trimis mnezau</p> <div id="cnp">Roland Cube-40GX B-Stock</div> Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 19, 2013 Share Posted September 19, 2013 <p>Ma refeream la amplif. care mi la trimis mnezau</p> <div id="cnp">Roland Cube-40GX B-Stock</div> Poţi găsi şi la 500. Uite câteva pe la 1000: http://www.thomann.de/ro/schecter_sgr_by_schecter_c_1_blue.htm http://www.thomann.de/ro/cort_m200_rm.htm http://www.thomann.de/ro/fender_squier_affinity_fat_st_b_stock_3.htm http://www.thomann.de/ro/yamaha_pacifica_112_ovs.htm http://www.thomann.de/ro/yamaha_pacifica_120h_tbsb.htm http://www.thomann.de/ro/cort_kx5_bk.htm Iarăşi, preferinţe personale. M-am axat mai mult pe chitare cu humbucker, ca să nu-ţi baţi capul prea mult cu hum şi cu bridge fix sau sistem "tremolo". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Salut prieteni Multumesc mnezau pentru oferta de chitari,chitarile sunt frumoase,nu stiu ce inseamna humbucker,bridge fix,tremolo de aceea merg pe mana ta. Am fost ieri la un magazin de instrumente muzicale aici in BAIA MARE unde lucreaza un prieten si mi-a spus ca amplificatorul ce mi-lai trimis Roland Cube-40GX B-Stock este foarte ok. Despre chitara Charvel Desolation DX-1 BK a zis ca este prea ''profi'' pentru mine si sa nu ''sar'' din prima la chitara asa scumpa si sa-mi aleg una pe la 1000 ron Cred ca pana la urma o sa aleg amplifu+una din chitarile ce le-ai postat. Mersi in ca o data si numai bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Despre chitara Charvel Desolation DX-1 BK a zis ca este prea ''profi'' pentru mine si sa nu ''sar'' din prima la chitara asa scumpa si sa-mi aleg una pe la 1000 ron E oarecum logic raţionamentul. Ideea este că mulţi începători, după ce încep să mai înveţe chestii, intră mai adânc în subiect şi fac anumite pasiuni pentru diverse modele sau mărci, ajungând să schimbe repejor prima chitară. Totuşi, dacă îţi permiţi, o chitară mai scumpă e făcută mai îngrijit decât una ieftină. În orice caz, la modul în care se fac chitarele astăzi, găseşti multe pe la 1000-1500 de lei fără cusur din punct de vedere constructiv, singurele chestii justificabile la cele cu preţ mai mare fiind partea "hardware". Brige fix = cordar fix. Asta înseamnă că partea în care se prind corzile în zona corpului nu este gândită să se mişte. Tremolo = un cuordar mobil, cu denumire prostească. Denumirea corectă ar fi "vibrator", pentru că un efect care se numeşte "vibrato" obţii c el. Floyd Rose = un cordar mobil, care oferă nişte plusuri spre deosebire de "Tremolo", stabilitate, cursă mai lungă, utilizabil în ambele direcţii, însă, vine şi cu o problemă, reglarea acestuia poate fi greoaie pentru începători. Tremolo: Observi cum ţine mâna pe manetă şi o mişcă, producând efectul respectiv... Floyd Rose: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Da am inteles care e diferenta si ai dreptate este mai greu de cantat cu acel maner in mana Cred ca o sa aleg intre CORT M 200RM si Fender Squier Affinity Fat St B-Stock Care crezi ca este mai buna? Daca poti sa-mi spui ceva si despre doze?Am inteles ca sunt importante. Care sunt mai bune pentru rock? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Nu contează, important e să se audă, fă-ţi probleme legate de doze după câţiva ani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 Zici ca daca-mi iau ''cort-ul'' si amplifu ma pot apuca ''de treaba''? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 (edited) Sigur că da. Mai pune pe lângă şi unul sau două seturi de corzi (nu ştii cât au stat alea originale pe chitară, de obicei, lumea le schimbă cum iau chitara), un cablu de instrument (unele chitare vin cu cablu inclus, dar oricum sunt cam proaste alea) şi câteva pene şi te poţi apuca de treabă. Spune-le celor de la magazin că eşti începător şi să-ţi aleagă ei chestiile astea. Edited September 20, 2013 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rocar Posted September 20, 2013 Share Posted September 20, 2013 OK.Si mersi mult. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipriana Posted September 21, 2013 Share Posted September 21, 2013 Buna! Am auzit de acordarea chitarei in D standard. Stie cineva cum se face acest acordaj ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Se acordeaza chitara cu un ton mai jos. Din E-A-D-G-B-E devine D-G-C-F-A-D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipriana Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Asa deci ... dar acordurile raman in aceeasi forma, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nenea Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Asa deci ... dar acordurile raman in aceeasi forma, nu? Forma e aceiasi dar sunt cu un ton mai jos. Ex. Daca prinzi Mi major in pozitia intai, cum ai prinde la un acordaj standard, e defapt Re major in standard D. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cipriana Posted September 22, 2013 Share Posted September 22, 2013 Multumesc mult! M-am lamurit acum Link to comment Share on other sites More sharing options...
bruudi Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Salut! Cant de ceva vreme la chitara acustica si vreau sa imi cumpar si una electrica. Ca gen de muzica voi aborda rock,blues,indie etc ... fara metale. Caut ceva care sa scoata un sunet cat mai apropiat de un Fender Strat sau un Les Paul. Ma gandesc sa dau cam 800 Ron doar pe chitara. Vreau sa imi sugerati ceva modele. Chiar si SH. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alex212 Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Salut! Cant de ceva vreme la chitara acustica si vreau sa imi cumpar si una electrica. Ca gen de muzica voi aborda rock,blues,indie etc ... fara metale. Caut ceva care sa scoata un sunet cat mai apropiat de un Fender Strat sau un Les Paul. Ma gandesc sa dau cam 800 Ron doar pe chitara. Vreau sa imi sugerati ceva modele. Chiar si SH. Squier Standard Strat, Vintage VS6. Te-as sfatui sa cauti exclusiv SH nu vei gasi chitare noi prea grozave la banii aia. O sa-ti trebuiasca si un amp. Ar fi bine sa investesti mai mult in amp decat in chitara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 (edited) In primul rand nu prea merge "sunet cat mai apropiat de un Fender Strat sau un Les Paul" pentru ca sunt destul de diferite. Ar trebui sa te hotarasti ce-ti place mai mult. Iar ca sugestie, Squier sau Epiphone LP, dar nu modelele cele mai ieftine (nu Bullet sau LP Special II). De Vintage n-am zis nimic pentru ca nu cunosc, dar am inteles ca sunt ok. Nu sunt in schimb de acord sa dai mai mult pe amp decat pe chitara intr-o prima faza. Ia-ti o chitara decenta, eventual de toti banii, canti prin calculator pana mai strangi ceva si dup-aia de gandesti si la un amp mai serios. Parerea mea... Edited September 26, 2013 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Salutare, Va rog sa ma ajutati si pe mine. M-am hotarat sa imi cumpar o chitara electrica. Nu am cantat niciodata la chitara, dar imi place si... m-am hotarat. Am nevoie de ajutor in a o alege. Am vazut setul asta http://www.fly-music.ro/seturi-chitare-electrice/4792-yamaha-tour-gear-package-tg121ubl.html Ce parere aveti? Accept sfaturi, ideii. Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Eu ma indrept mai mult spre blues si rock. De exemplu imi place cum arata chitara Les Paul. Important este sa ating acele stiluri cu ea. Multumesc pentru raspuns. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 Raspunsurile tale m-au ajutat mult. O sa tin cont de ele. Multumesc inca o data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 26, 2013 Share Posted September 26, 2013 (edited) Raspunsurile tale m-au ajutat mult. O sa tin cont de ele. Multumesc inca o data. Sincer, sper că nu. Chitara ca chitara, acolo nu contează prea mult. De preferat Squier, Ibanez, Cort, Yamaha. Sunt multe instrumente ieftine cu raport preţ/calitate decent. La amplificatoare, alea recomandate mai sus, sunt foarte scumpe având în vedere ce oferă. Cel puţin alea de la Ibanez, sunt groaznice. Fender Frontman n-am apucat să încerc. În orice caz, la banii ăştia găseşti SH un Micro Cube, un Vox DA5, care sunt mult mai reuşite. Pack-urile iarăşi nu sunt prea strălucite, în primul rând din cauza amplificatoarelor. Singurul care mi se pare decent, ar fi ăsta: http://guitarshop.ro...-amp_p2159.html Edited September 26, 2013 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts