Guest Baumwolle Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Gãsești la MC Music o Aria cu 250 de lei. Nu știu cum e, nu am avut de-a face cu ea vreodatã. Pãrerea mea este cã e bine sã ai în vedere și ofertele de instrumente la mâna a doua.
Guest TodokeT Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Au numa clasice de la Aria .. daca m-ai putea ajuta cu un link ceva as fi recunoscator
Guest Meow199 Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Sunt intr-o dilema cu alegerea unei chitari. M-am gandit la : http://www.magazinuldemuzica.ro/EPIPHONE-EXPLORER-GT-_-47474.html si http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=44&BrandCategsID=324&BrandProductID=2171 Daca aveti alte idei de chitari cu pretul de ~700 ron, sunt deschis la propuneri. Avantajul pe care l-ar avea Les Paul-ul in viziunea mea e ca pot sa il probez inainte sa il cumpar, explorerul nu. Si ca idee :-? daca stie cineva cam cat de mic e explorerul nu neaparat comparat cu un explorer full ci cu o chitara normala, din cate am inteles e cu 15% mai mic decat explorerul full.
Guest amprentas Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Va salut, in scurt timp vreau sa trec pe o electroacustica si as dori sa imi cumpar o chitara buna. ca amplificator, m-am gandit la un blackstar HT-5 combo iar ca si chitara ma atrage mult Ovation Elite 2078. Ce parere aveti despre aceasta combinatie?? Sau ce chitra imi puteti recomanda la un buget de 2500 - 3000 ron. Despre amplificator ce parere aveti? Recomandati altceva la un buget in jur de 2000 ron? Fac precizarea ca vreau amplificatorul pentru acasa sau maxim ceva petreceri cu prietenii. Ca melodii, gen metallica ( one, nothing else matters) in general melodii lente si vechi. Va multumesc anticipat!
Guest Baumwolle Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Dacã vrei sã cânți acasã cu prietenii, nu vãd de ce ți-ai luat electroacusticã și amplificator pentru ea (nu recomand oricum HT5 pentru asta, existã amplificatoare pentru acustice). E suficientã o acusticã normalã...
Guest amprentas Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Dacã vrei sã cânți acasã cu prietenii, nu vãd de ce ți-ai luat electroacusticã și amplificator pentru ea (nu recomand oricum HT5 pentru asta, existã amplificatoare pentru acustice). E suficientã o acusticã normalã... Am o acustica pentru acasa si tocmai pt petreceri vreau o electroacustica. Imi poti recomanda un amplificator bun pentru o electroacustica te rog. Despre Ovation ce parere aveti?
Guest Danielas Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Salut! As dori un pic de ajutor. Am inceput cu chitara clasica Hora si am invatat dintr-o metoda de Mateo Carcassi. Desi la inceput nu prea am vrut sa cant "zdranga-zdranga" parca mi-as lua una acum... Chiar habar n-am ce sa iau atat de multe chitari acustice... As dori niste sfaturi prefer pack-uri desi nu stiu daca sunt bune. 1. Ce chitara acustica ar fi buna pentru cineva care stie deja "Intermediate" chitara clasica? 2. Am un prieten care canta acustica dar nu foloseste deloc pana. Ce ar trebui sa folosesc pana sau degetele simplu? (considerand faptul ca sunt "Intermediate" la chitara clasica) 3. Sunt bune chitarile ieftine si in particular Hora? Multumesc anticipat!
Guest Baumwolle Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 (edited) Salut! As dori un pic de ajutor. Am inceput cu chitara clasica Hora si am invatat dintr-o metoda de Mateo Carcassi. Desi la inceput nu prea am vrut sa cant "zdranga-zdranga" parca mi-as lua una acum... Chiar habar n-am ce sa iau atat de multe chitari acustice... As dori niste sfaturi prefer pack-uri desi nu stiu daca sunt bune. 1. Ce chitara acustica ar fi buna pentru cineva care stie deja "Intermediate" chitara clasica? 2. Am un prieten care canta acustica dar nu foloseste deloc pana. Ce ar trebui sa folosesc pana sau degetele simplu? (considerand faptul ca sunt "Intermediate" la chitara clasica) 3. Sunt bune chitarile ieftine si in particular Hora? Multumesc anticipat! 1. Fender CD-60 sau Takamine G320. Nu ai nevoie de pack, sunt doar găselnițe de supt bani. 2. cum ți-e ție mai ușor, nu există o rețetă, ambele moduri au particularitățile lor 3. vezi 1 Edited December 26, 2010 by Baumwolle
Guest TodokeT Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 http://www.fly-music.ro/chitare-chitari-acustica-chitara-seturi/1098-c-giant-acustic-set.html ce parere aveti de aceasta chitara ?
Guest DisapointedPrayer Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 As avea o problema super-mega-extram impoortanta pentru mine!!(Sper sa nu va ofenzes dar asi avea nevoie de raspuns in decursul zilei de azi).Pe scurt acum vin de la mai multe magazine de muzica din cluj si am vazut cateva modele de chitaria acoustice care imi plac si m-au atras .Din cate am inteles ptr inceput nu ar trebui sa-mi iau nush ce chitara.Am ochit urmatoarele modele: Stag 201 la 400 ron Fender Squier la 400 ron Fender CD-60 445 ron Fender cd-100 la 700 ron(pretul poate fii o problema) Epiphone J-100 la 450 ron Takamine g320 la 550 ron (pe net) Nu stiu ce model sa imi i-au as dori cat mai repede sa o achizitionez daca puteti sa-mi ziceti pe scurt despre fiecare chitara cate ceva si recomandarile voastre.
MardukGX Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 As avea o problema super-mega-extram impoortanta pentru mine!!(Sper sa nu va ofenzes dar asi avea nevoie de raspuns in decursul zilei de azi).Pe scurt acum vin de la mai multe magazine de muzica din cluj si am vazut cateva modele de chitaria acoustice care imi plac si m-au atras .Din cate am inteles ptr inceput nu ar trebui sa-mi iau nush ce chitara.Am ochit urmatoarele modele: Stag 201 la 400 ron Fender Squier la 400 ron Fender CD-60 445 ron Fender cd-100 la 700 ron(pretul poate fii o problema) Epiphone J-100 la 450 ron Takamine g320 la 550 ron (pe net) Nu stiu ce model sa imi i-au as dori cat mai repede sa o achizitionez daca puteti sa-mi ziceti pe scurt despre fiecare chitara cate ceva si recomandarile voastre. Daca faci rost de 700 RON merita sa incerci si un Lag T66 (la magazinul de pe Eroilor) Unde ai gasit Fender CD 60 la 445 RON?
Guest DisapointedPrayer Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Da la Magazinul Sony din fata de la Sora.Nu am reusit sa imi i-au chitara ma mai duc la M.C acolo langa Brd sper sa ma hotarasc cat de curand.
Guest fuZZy Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Salut! Stie cineva ceva de setul asta: http://www.soundcreation.ro/chitare-chitari-electrice-set-chitara-electrica-cid289_710/valencia-eg-1k-id7659.html? Pentru incepatori, e ok?
'mnezău Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Nu stiu de setul ala, firma e oarecum necunoscuta. Iti recomand insa asta: http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=833 Chiar ma bucur sa vad ca au scos si HSS. Iti mai raman 100 de lei de care iti poti lua curea, cabluri, pene. Iti iau ochii seturile astea insa mi se par bani aruncati aiurea. De tuner nu ai nevoie, exista softuri freeware cu care iti poti acorda instrumentul, husa iar iti e in plus la inceput, nu cred ca o sa-ti arda sa cari chitara dintr-un loc in altul, iar amp-ul cel mai probabil este slabut.
Guest Master011 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ce diferente sunt intre Ibanez AEG10E si Ibanez AEG8E?
'mnezău Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 (edited) Am atasat un fisier cu diferentele intre cele doua chitare. diferente.doc Edited December 29, 2010 by Gojira
Guest Master011 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ms Gojira dar as vrea niste pareri dc se poate nu date tehnice.
Guest Master011 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ce parere aveti de ibanez v72ece? (cum suna, ce defecte are, sfaturi etc.) Daca stiti un link un model negru second hand v-as ruga sa-l postati.
Guest amprentas Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Revin si va rog sa imi spuneti ce parere aveti despre electroacustica Ovation Elite 2078 TX, merita banii? Sau la aceesi bani ce alta electroacustica recomandati? Prefer sa imi cumpar una buna de la inceput sa nu o schimb mai tarziu. Si v-as ruga sa imi recomandati si un amplificator bun in jur de 15-20W. Va multumesc anticipat!
mike56 Posted December 31, 2010 Posted December 31, 2010 (edited) as avea o intrebare legata de 2 chitari : http://www.thomann.d...g_lp_jun_cw.htm http://www.thomann.d...g_lp_junior.htm cele doua difera doar ca una are Ebony Fretboard , iar cealalta Rosewood Fretboard as avea nevoie de parerea unora care le-au testat cumparat sau chiar stiu ceva legat de ele care ar fi mai buna asta e intrebarea mea Edited December 31, 2010 by mike56
Guest Maker Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Salut voi ce ati alege dintre urmatoarele doua chitari? Epiphone Goth 1958 Explorer:http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=754 sau Epiphone Les Paul Custom:http://www.guitarshop.ro/produs.php?pid=751
Blackthorn Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Mie mereu mi-au placut chitarle Les Paul pentru tonul lor plin, dar totusi bine definit. Explorer are o forma interesanta, dar as lua oricand o chitara tip Les Paul din aceeasi clasa cu cea Explorer, mie personal mi se par mai versatile ca sunet.
Guest Maker Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Multumesc Blackthorn pentru raspuns dar ai vrea sa imi dai un exemplu un link cu acea chitara?
Blackthorn Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Uite aici cateva exemple rapide gasite pe youtube, sunt sute de astfel de exemple. http://www.youtube.com/watch?v=BNOfegN1c9Y
Guest Slash guitar Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Fratilor....poate s-a mai discutat despre asta pe acest topic dar nu pot sta sa rasfoiesc 112 asha ca o sa intreb: care e diferenta dintre o chitara electrica de 400-600 de lei si una de3000-4000 de lei....acuratetea sunetului?...longevitatea?...sau ce?.!. inca ceva....pot sa bag o chitara de exemplu fender intr-un amplificator ibanez sau invers?
'mnezău Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 1) Materialele folosite, dotarile, firma, chiar si numarul de exemplare, daca este signature, etc, dar in primul si primul rand materialele folosite si dotarile. De asemenea, finisajele sunt executate mai cu grija la chitarele scumpe. 2) Poti baga ce chitara vrei prin orice amplificator vrei, toate funcioneaza la fel, nu conteaza marca.
Guest Slash guitar Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Bun... si daca imi iau o chitara de MAXIM 7-8 sute de lei de preferabil ibanez...dar e OK si squier cam ce imi permite sa cant la ea?...sau nu prea stiu sa ma exprim....cam cu ce stil de muzica o voi ,,depasi"?
'mnezău Posted January 1, 2011 Posted January 1, 2011 Pai poti canta orice. Sa stii ca foarte putin conteaza chitara, conteaza mai mult restul jucariilor si mainile tale. Singura diferenta ar fi intre configuratii. Cu una cu 3 single coil-uri nu prea iti va suna excelent un metal mai suparat de exemplu. Cel mai bine ar fi sa iti iei ceva cu configuratia S-H-H, H-S-H, S-S-H pentru inceput.
Guest Maker Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Salut vreau sa imi iau alta chitara.si am un buget de 2500 RON ce chitara ati prefera voi de aceasta suma?
mike56 Posted January 2, 2011 Posted January 2, 2011 Salut vreau sa imi iau alta chitara.si am un buget de 2500 RON ce chitara ati prefera voi de aceasta suma? depinde de ce gen de muzica vrei sa canti asa ca ce gen ai vrea sa canti sau formatii care iti plac ?
Recommended Posts