www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Lipsa de ocupatie si plictiseala m-au dus intr-un punct in care am fost nevoit sa spun stop... sau start :). Depinde cum o iei.

Intr-o zi am gasit prin garaj o bucata de lemn, si am decis sa "sculptez" din ea o chitara. Lemnul fiind de brad, nu m-am gandit sa o fac sa si functioneze, asa ca(din comoditate) nu i-am mai taiat gauri pentru doze si alte chestii. Am taiat corpul chitarei si l-am dat cu bait. Maine urmeaza s-o lacuiesc. Chitara va fi doar un ornament, asta fiind intentia mea de la inceput. Asa ca uite rezultatul:

post-1791-1221586204_thumb.jpgpost-1791-1221586245_thumb.jpgpost-1791-1221586329_thumb.jpgpost-1791-1221586429_thumb.jpg

post-1791-1221586490_thumb.jpgpost-1791-1221586524_thumb.jpgpost-1791-1221586574_thumb.jpgpost-1791-1221586603_thumb.jpg

post-1791-1221586626_thumb.jpgpost-1791-1221586655_thumb.jpgpost-1791-1221586683_thumb.jpgpost-1791-1221586713_thumb.jpg

post-1791-1221586755_thumb.jpgpost-1791-1221586789_thumb.jpgpost-1791-1221586815_thumb.jpgpost-1791-1221586838_thumb.jpg

Posted

Felicitari! Arata super. O lasi asa pe post de jucarie....sau ii pui si corzi, doze? :)

Posted

Multumesc pentru aprecieri.

Chitara o las asa, nu are rost sa ii cumpar bridge, chei si alte chestii, ca e din brad si griful nu are truss(probabil ca la prima acordare s-ar rupe chitara in doua). Dar daca fac rost de un lemn bun, s-ar putea sa (incerc) sa fac una functionala.

Guest pink floyd
Posted (edited)

Arata bine chitara , perfecta pentru vitrina , cat despre viitor GrP Custom Shop :)

Edited by pink floyd
Posted

Nu vreau sa iti stric avantul dar...te-ai grabit.

Stiu cum este sa fii nerabdator.

Nu sunt Gigi-contra..dar de ce nu ai bagat si o tija pe grif?Nu trebuia sa dai cu lac si pe grif(pe fatza ma refer)-ai sa vezi mai tarziu de ce.

Baga la spate o placuta de metal acolo unde se prind suruburile sa fie distribuita tansiunea dintre grif si corp pe o suprafata mai mare.

Nu e usor ceea ce ai facut si ai tot respectul meu pentru asta,dar ai vrut critici :)

Posted (edited)
Nu vreau sa iti stric avantul dar...te-ai grabit.

Stiu cum este sa fii nerabdator.

Nu sunt Gigi-contra..dar de ce nu ai bagat si o tija pe grif?Nu trebuia sa dai cu lac si pe grif(pe fatza ma refer)-ai sa vezi mai tarziu de ce.

Baga la spate o placuta de metal acolo unde se prind suruburile sa fie distribuita tansiunea dintre grif si corp pe o suprafata mai mare.

Nu e usor ceea ce ai facut si ai tot respectul meu pentru asta,dar ai vrut critici :)

Multumesc mult pentru aprecieri, dar si pentru critici :). Inteleg bine ce zici, dar nu aveam de gand sa fac o chitara functionala(cel putin nu din brad). Am facut chitara sa o pun "pe perete", sau "in vitrina" cum s-a spus putin mai sus. In viitor, daca fac rost de un lemn bun, am sa incerc sa fac una functionala, am sa-i fac si gauri ptr doze si hardware, si am sa pun o tija in grif, etc; dar nu sunt dispus(momentan) sa dau 100-200 de euro pe o bucata de lemn :D. Ma plictiseam prin vacanta, si mi-am zis: hai sa-mi pierd si eu timpul cu ceva.

Apropo: chitara a fost taiata si slefuita(in mare) manual. Avea pe o parte o scoarta foarte aspra, ce trebuia slefuita cumva(manual muream de foame). Griful a fost taiat dintr-un lat de 3x6, iar headstock-ul dintr-o bucata de scandura, apoi lipita cu aracet si prinsa cu suruburi de grif.

:)

Edited by GrP
Posted (edited)

nu am vrut sa zic de lemn sa nu plangi :) dar daca vrei sa o pui in perete, felicitari :D e destul de fatoasa.

Vezi ca la vapoare sau iahturi se schimba mobila la o anumita perioada de timp si e mahon masiv. Mi s-a povestit ca cineva a cumparat cu 20mil acel lemn si au iesit 5 usi din lemn masiv de mahon.(trebuia sa cumpar eu si cu un prieten acel lemn da nu am avut banii) Incearca la depozite de lemnarie,dinasta pentru mobila,cred ca au o bucata acolo de mahon (se face si mobila pentru bogatasi cu mahon masiv :P )

Exista si alte variante de lemn bun pentru chit,eu ti-am zis una ,cea mai buna,dupa parerea mea.

Mult succes!

2 chitari ornamentale mi-am facut si eu :) la o scara mai mica ce e drept :)

post-1203-1222064129_thumb.jpg

Edited by BCRich
Posted
Nicio parere?

Pacat ca nu ai facut-o din lemn de esenta tare ca s-o faci completa .

Ar trebui sa o vopsesti cu culoare solida , arata mai bine plus se paote si decora cu pictura si poti sa-i dai un aspect mai

agressiv.Asa lacuitul peste baitz este prea cuminte ptr, forma ei .Lacul se slefuieste ca sa fie neted.Cu brad este mai greu dar daca o vopsesti inainte poti s-o dai cu chit iar acesta se poate slefui perfect si ai nevoie doar de un strat subtire de vopsea.

Apuca-te si fa o chitara din material mai bun , asa incetisor .Axum ai deja experienta.

Daca ai lemn bun ptr gat nu esyte nevoie de trus rod eu am avut mai multe chitare fara bara de otel si nu s-a indoit gatul.

Si!!! se foloseau corzi groase de nu se putea face benduri , xcand au aparut fazele cu benduri am coborat acordajul in "Do" ca sa pot intinde de corzi.

Posted
nu am vrut sa zic de lemn sa nu plangi :) dar daca vrei sa o pui in perete, felicitari :D e destul de fatoasa.

Vezi ca la vapoare sau iahturi se schimba mobila la o anumita perioada de timp si e mahon masiv. Mi s-a povestit ca cineva a cumparat cu 20mil acel lemn si au iesit 5 usi din lemn masiv de mahon.(trebuia sa cumpar eu si cu un prieten acel lemn da nu am avut banii) Incearca la depozite de lemnarie,dinasta pentru mobila,cred ca au o bucata acolo de mahon (se face si mobila pentru bogatasi cu mahon masiv ;) )

Exista si alte variante de lemn bun pentru chit,eu ti-am zis una ,cea mai buna,dupa parerea mea.

Mult succes!

2 chitari ornamentale mi-am facut si eu :) la o scara mai mica ce e drept :P

post-1203-1222064129_thumb.jpg

Misto chitare..:D

Lemn deocamdata nu cumpar, numai daca gasesc ieftin, ptr ca:

1. sunt student(damn money)

2. vreau sa-mi iau o chitara mai buna(damn money)

Pacat ca nu ai facut-o din lemn de esenta tare ca s-o faci completa .

Ar trebui sa o vopsesti cu culoare solida , arata mai bine plus se paote si decora cu pictura si poti sa-i dai un aspect mai

agressiv.Asa lacuitul peste baitz este prea cuminte ptr, forma ei .Lacul se slefuieste ca sa fie neted.Cu brad este mai greu dar daca o vopsesti inainte poti s-o dai cu chit iar acesta se poate slefui perfect si ai nevoie doar de un strat subtire de vopsea.

Apuca-te si fa o chitara din material mai bun , asa incetisor .Axum ai deja experienta.

Daca ai lemn bun ptr gat nu esyte nevoie de trus rod eu am avut mai multe chitare fara bara de otel si nu s-a indoit gatul.

Si!!! se foloseau corzi groase de nu se putea face benduri , xcand au aparut fazele cu benduri am coborat acordajul in "Do" ca sa pot intinde de corzi.

N-am dat cu chit intentionat(doar putin pe grif, unde acesta intalneste headstock-ul, a iesit nasol, dar asta e). Vroiam sa fac o culoare transparenta, ceva gen sunburst, deoarece imi plac acestea mai mult. Urmatoarea chitara ce o cumpar va fi(sper ca voi aduna destui bani) un Jackson SL3 Soloist red transparent.

:)