Horil Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Mi-am luat de curand o chitara electrica si nu reusesc sa folosesc deloc acele AmpSim-uri sau programe ce utilizeaza pluginuri VST pentru a inregistra ceva... de fiecare data cand incerc sa le folosesc ma aleg numai cu un barait grozav. Chitara o bag direct in intrarea Line in prin adaptor jack mare > jack mic. Pe de cealalta parte, am un programel numit Free Mp3recorder cu care inregistram pana acum de pe microfon, iar cand am dat sa inregistrez de pe line in guitara, se aude foarte bine... adica curat, tonul ei. M-am hotarat sa folosesc aceasta tehnica pentru a inregistra, dar am vrut sa va cer o recomandare pentru programe folosite pentru a prelucra acele mostre audio pe care le obtin, de exemplu un program cu care sa transform acel clean inregistrat in diverse efecte, editand respectivul fisier audio. Aveti vreo recomandare?
CernoBill Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Cool Edit Pro 2 ai o groaza de efecte ambientale, de modulatie, chiar si distorsion...si suna bine
Squier Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 sau Audacity sau cubase sau nuendo sau sonar
Guest Killdown Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 (edited) daca ai o placa de sunet buna....itzi recomand cu toata inima "guitar rig 2"......poti canta shi inregistra pe el...de la folk la metall.....orice...cauta "guitar rig 2" Edited February 17, 2008 by Killdown
marduk Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 sau poti sa-ti iei procesor si sa-ti modulezi sunetul inainte de a fi inregistrat
Mosh Craciun Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 sau cubase sau nuendo sau sonar subliniez si eu cubase sau nuendo dar, iti trebe o placa de sunet putin mai buna. de ex un m-audio sau emu.
Squier Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 subliniez si eu cubase sau nuendo dar, iti trebe o placa de sunet putin mai buna. de ex un m-audio sau emu. da corect,am uitat ca nu are toata lumea.ah si uita de guitar rig,suna de parca ai da in niste sarme intinse in gard chiar si pe boxe profesionale si placa super
Mosh Craciun Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 (edited) da corect,am uitat ca nu are toata lumea.ah si uita de guitar rig,suna de parca ai da in niste sarme intinse in gard chiar si pe boxe profesionale si placa super parerea mea ca softu tot soft ramane..nu va putea inlocui o scula analogica..sau na..un procesor de chitara..un soft de chitara care mi se pare f ok la ora actuala ii GTR3.uita si un demo .daca la incercat careva...poate sa ne zica parerea? Edited February 22, 2008 by steve morse
Susceptor Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Pentru inregistrare, pe langa Cubase merge foarte bine si Tracktion 3 (care e mai eften decat Cubase). Personal recomand AT2 si nu GT3. @steve_morse: softu' tot soft ramane si nu va putea inlocui o scula analogica... dar un procesor de chitara tot digital e, ca si softul, doar ca are convertori mai buni; daca ai placa de sunet (ma rog, convertorii, daca folosesti separat) si algoritmul DSP bun nu prea mai conteaza ca e soft sau hard (doar ca nu prea ai algoritmul bun)
Mosh Craciun Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 (edited) Tracktion 3 recunoaste si VST-urile? sau are alte plug-in-uri ? sau... stie si midi?..i hope so t- da.stie vst-uri trebe sa-l incerc.poti sa imi dai un link de unde as putea sa-l descarc? ms mult Edited February 28, 2008 by steve morse
gadjo Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 (edited) incearca reaper. e destul de misto facut si stie destule. http://www.cockos.com/reaper/ dar exista si host-uri free.. aici sunt listate probabil toate: http://www.kvraudio.com/get.php?mode=resul...p;st=q&s=11 Edited March 1, 2008 by gadjo
Guest theo233 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 cum fac ca sa inregistrez cu reapar am pus negativu si imi apare cant record no tracks armed for recording cum armez ????
karpi Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 subliniez si eu cubase sau nuendo dar, iti trebe o placa de sunet putin mai buna. de ex un m-audio sau emu. cat de buna ? cum fac ca sa inregistrez cu reapar am pus negativu si imi apare cant record no tracks armed for recording cum armez ???? fiecare soft de record are in fiecare track 3 butoane , unul "R"rosu "record" , inca unul "S" (solo ) ca sa asculti doar acel trecjk la o editare cand ai mai mukte trackuri cu tobe , cbas , chit ritm, si " M" (mute) sa poti opri suinetul al acelui track sa nu-l mai auzi daca ai altceva de inregfistrat sau mixat.
Guest theo233 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 pai da apas butonu ala rosu si imi apare treaba aia
Cosu Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 pasul 1) apesi R din dreptul trackului (armat pentru inregistrare) pasul 2) apesi pe butonul ROSU SI MARE de record. Cam asa e in toate softurile de la burebista incoace.
Horil Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 (edited) ca tot am inceput eu cu threadul acesta... acest software (nu stiu daca a mai fost postat pe forum) este ceea ce cautam... procesor de efecte... si ii free > GuitarFX Edited March 1, 2008 by Horil
Susceptor Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Personal imi place mai mult Tracktion decat Reaper. @Horil: si cu calitatea sunetului cum ramane?
Horil Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 Personal imi place mai mult Tracktion decat Reaper. @Horil: si cu calitatea sunetului cum ramane? nustiu... pe mine ma satisface... eu oricum sunt nou "in bresa guitarilor electrice" asa ca nu cunosc prea multe si nici nu am cinestie ce equipment... mi se pare ok calitatea sunetului; oricum nu prelucrez in real-time, nici nu stiu daca se poate cu programul ala; trag normal prin line in si editez dupa aceea fisierul aplicand efecte... asa fac.
Recommended Posts