Cosu Posted February 17, 2006 Author Posted February 17, 2006 Da gasesti la proguitar (muzica in dreapta) si e cam 4-5mil. Mai bine mai strangi niste lei si iti iei o electrica. Vezi ca FENDER DG5 e acustica simpla. Adica nu are doza sa microfon sa ii capteze sunetul.
Guest Arty Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 Multumesc... Si cum o sa ma duc singur sa o cumpar... urati-mi success
Hix Posted February 18, 2006 Posted February 18, 2006 PT. cel ce voia sa cante rapa sa incerce totul cu un ton mai sus pt. a scapa de Bb-ul ala incomod la inceput . Si va fi : Em D Em C D Em C D G Em C D G Suna mai dragut asa plus ca-i mai usor .
Guest Magnitude Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 Sal mai oameni eu iau meditatii de o vreme de la un baiat experimentat , si ce sa zic stie omu tot da mai mult imim da de lucru.Acuma mia el o tema la care va rpg sa ma ajutati .Deci uite ce mia dat: sa trec o succesiune de acorduri , asta: Fa#major-G#major-D-A-E......in gama A,G,E.Cum fac asta?
Guest ArkANGEL Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 (edited) http://www.cyberfret.com/chords/beginning-7/page5.php Pentru A Major sunt propuse doua moduri de a tine degetele. Nu inteleg cum al doilea mod (X0111X) reprezinta tot A Major avand in vedere ca este cantata o coarda "deschisa" in minus. Stie cineva care este motivul? Edit: Am observat ca pe CyberFret sunt prezentate mai multe moduri alternative de a tine degetele pentru a canta diferite acorduri. Este recomandat sa le folosesc? Edited March 4, 2006 by ArkANGEL
Cosu Posted March 4, 2006 Author Posted March 4, 2006 http://www.cyberfret.com/chords/beginning-7/page5.php Pentru A Major sunt propuse doua moduri de a tine degetele. Nu inteleg cum al doilea mod (X0111X) reprezinta tot A Major avand in vedere ca este cantata o coarda "deschisa" in minus. Stie cineva care este motivul? Gresit! E vorba despre felul in care tii degetele pe grif! Ele sunt numerotate astfe: 1 - index (aka aratator) 2 - mijlociu (aka the finger) 3 - inelar 4 - mic X0111X indica pozitionarea degetului arator peste cele 3 corzi. A major in pozitia deschisa este ---0 ---2 ---2 ---2 ---0 ---0 exact cum e indicat si in poza de pe cyberfret
Guest ArkANGEL Posted March 4, 2006 Posted March 4, 2006 (edited) Stiu ca X0111X se refera la pozitia degetelor, dar in acest mod prima coarda este "mute" (spre deosebire de X01230), asa cum scrie si pe site: "Bend back the first joint of your first finger just enough to deaden the 1st string. (fig. 3)". Edited March 4, 2006 by ArkANGEL
Guest Magnitude Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Hmmm nimeni nu stie? sau am gresit eu ceva?
dalv Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 sa trec o succesiune de acorduri , asta: Fa#major-G#major-D-A-E......in gama A,G,E.Cum fac asta? nu am inteles exact ce trebuie facut, incearca sa mai explici o data
Cosu Posted March 5, 2006 Author Posted March 5, 2006 Stiu ca X0111X se refera la pozitia degetelor, dar in acest mod prima coarda este "mute" (spre deosebire de X01230), asa cum scrie si pe site: "Bend back the first joint of your first finger just enough to deaden the 1st string. (fig. 3)". Scuzele mele. Eu am priceput altceva din ce ai scris tu . Acordul La major este compus din notele La Do# Mi Daca te uiti la formele prezentate acolo o sa vezi ca ambele au in componenta aceleasi 3 note numai ca la unul notele se repeta pe diverse corzi. Din motivul asta unul suna mai plin si celalalt nu. Un acord e suficient sa aiba 3 note ca sa se numeasca "acord".
Guest ArkANGEL Posted March 5, 2006 Posted March 5, 2006 Scuzele mele. Eu am priceput altceva din ce ai scris tu . Acordul La major este compus din notele La Do# Mi Daca te uiti la formele prezentate acolo o sa vezi ca ambele au in componenta aceleasi 3 note numai ca la unul notele se repeta pe diverse corzi. Din motivul asta unul suna mai plin si celalalt nu. Un acord e suficient sa aiba 3 note ca sa se numeasca "acord". Am inteles, multam, eu nu eram sigur daca se poate numi tot La Major daca il cant in al doilea mod.
Guest ozzykris Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 am o intrebare: trebuie neaparat sa existe, la un "zdranganitor"de chitara, o legatura intre chitara si voce? pe scurt: ca sa stii la chitara tre sa ai si voce?
dalv Posted March 6, 2006 Posted March 6, 2006 am o intrebare: trebuie neaparat sa existe, la un "zdranganitor"de chitara, o legatura intre chitara si voce? pe scurt: ca sa stii la chitara tre sa ai si voce? auz trebuie sa ai voce, facultativ
Guest zubeldia Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 La cantecul amintire cu haiduci cum e bataia e tot clasica jjssjs si sunt primele batai in jos accentuate ca nu prea ma prind?
Guest Baumwolle Posted March 16, 2006 Posted March 16, 2006 Hmm...nu chiar...Incearca sa-ti dai singur seama de bataie, e destul de usor in cazul de fata...Ia-te dupa melodie...Armonia iese usor...Succes!
Guest Al3x Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 intrebare: e vreo metoda prin care un incepator poate sa-si dea seama daca are talent la chitara? Sau cel putin, urechea muzicala se poate "antrena", imbunatati?
Eugen D Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 parerea mea e k nu ar trebuii sa te streseze asta acum . orice om poate sa faca ceva daca isi doreste cu adevarat.. ureche muzicala... prin mult studiu ..se face la fel si digitatzia....iar apoi dupa multzi ani ai sa incepi sa simtzi ceea ce cantzi iar apoi ai sa-ti dai seama..k ai ajuns intr-un punct si esti talentat . studiaza mult si ai sa vezi k ai sa fii talentat
Guest Al3x Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Pai uite sunt intr-un punct delicat, taica-meu a zis ca imi ia chitara acustica(eu am un jaf de clasica, nici acordurile nu le pot scoate bine) daca merg cu el la palatul copiilor sa ma testeze un profesor daca am talent... taica-meu a zis ca talentul nu se cultiva, ca te nasti cu el, chestii de-astea tampite... bla bla... si nu stiu daca as da acum testul, as putea sa-l trec Iar daca pic testul, nu mai vad nici chitara, si nici nu voi mai avea chef sa mai cant la jegul asta de chitara(care BTW nu e al meu, l-am imprumutat de la cineva)... asta e of-ul meu...
Guest Baumwolle Posted March 17, 2006 Posted March 17, 2006 Omule, daca vrei, poti!Totul sta in vointa.Crezi ca toata lumea a inceput pe super scule?Multi dintre cei de pe forum s-au chinuit care cum a putut...Nu pot sa cred ca e atat de varza chitara aia incat sa nu poti tine nici macar acordurile pe ea...Dar fie...Intr-adevar, talentul e ceva nativ, insa nefinisat e aproape egal cu zero.Este o aberatie "testul" pe care ti-l propune tatal tau, fiindca tu fiind "foarte" la inceput nu poti arata mare lucru, fie ca ai sau nu talent...Sfatul meu e sa te tii de chitara, chiar daca nu treci "testul" si chiar cu chitara pe care o ai...Pe parcurs ce vei progresa parintii tai se vor lasa mai usor induplecati...It worked for me ... Succes!
Guest Al3x Posted March 18, 2006 Posted March 18, 2006 Ok, merci pt. incurajari, voi incerca sa ma descurc cum pot, si peste ceva timp sper sa progresez destul de mult incat sa-mi cumpere o chitara.
Guest Magnitude Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 d|-----------------------|-----------------------| A|-----------------------|-1---1-1-1---3---3-3-3-| F|-2---2--2--------------|-0---0-0-0---2---2-2-2-| C|-2---2--2---2---2-2-2--|-2---2-2-2---0---0-0-0-| G|-0---0--0---2---2-2-2--|-3---3-3-3-------------| D|------------0---0-0-0--|-----------------------| d|-----------------------|-----------------------|-----------------------| A|-3-----3---3--------3--|-3-----3---------------|-------3--3-------3----| F|-2-----0---0h2p0----0--|---0-----0-------------|-------2----2-------2--| C|-0--3--0---------3--2--|-----2------3--2h3p2p0-|-3-2---0-------0-------| G|-----------------------|-----------------------|----3------------------| D|-----------------------|-----------------------|-----------------------| Putin ajutor va rog : la astea cum fac ? scuzati dezordinea ca am dat copy -paste.Explicatimi asa de la inceput , mai ales al dolea tab unde apare 0h2p0.
Guest MrJackson Posted April 11, 2006 Posted April 11, 2006 Esti off-topic grasule! Legat de tab... 0h2p0 inseamna sa lovesti coarda F libera, dupa care sa faci hammer-on pe tasta 2 si apoi pull-off de pe tasta aia pe coarda libera... Asa la o prima vedere chestia aia imi seamana cu tabu de la My Kantele (poate ma insel). Daca e asa, atunci vezi ca melodia se canta in tuningu clasic, nu ce ai tu acolo. Toate cele bune, Jackson
Guest Magnitude Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Mersi mai grasule , mia fost lene sa caut ..si atunci miai explicat tu ...mersi o sa ma chinui sa fac cantecu asta.Si cu tuningu clasic carei faza?
Guest MrJackson Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Mersi mai grasule , mia fost lene sa caut ..si atunci miai explicat tu ...mersi o sa ma chinui sa fac cantecu asta.Si cu tuningu clasic carei faza? Care e faza cu "grasule" ? On-topic: Tuningu clasic, adica ala spaniol: E A D G B E de la cea mai groasa la cea mai subtire coarda tu acolo ai D G C F A D... adica D Tuning (mai jos cu un ton). Nu face mare diferenta... decat daca esti maniac sa canti absolut la fel ca originalu.
Guest Magnitude Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Ok mersi Jackson , am si chitara spaniola am de toate , mersi ca miai zis de tuning.Faza cu grasu scuze ...ai postat mai sus si am crezut ca mie imi zici asa.MS.
Guest MrJackson Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 No prob... eu ma adresam astfel lui fluffyone, care intamplator... mie coleg si prieten bun. Pentru tuningu ala nu iti tre chitara spaniola Pur si simplu asa se numeste tuningu, fiind "inventat" de spanioli.
Guest Magnitude Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Mai io iara nunteleg -pe al doilea tab coarda C , ce e cu 3 ala singuratic, cum ciupesc? A doua prob - al doilea tab bucata 2 3-0-3 e asezat mai labartat de ce? Nu mai termin tabu asta azi ...singuru care mia dat dureri de cap.
Guest MrJackson Posted April 13, 2006 Posted April 13, 2006 Na, fii atent: daca toate notele sunt pe o linie verticala, atunci le canti pe toate deodata. Daca sunt labartate atunci le canti separat. Simplu... cel mai bine cauta tab-u in format Guitar Pro (www.mysongbook.com)
Recommended Posts