www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Comparație între Fender Stratocaster Custom Shop și Fender Stratocaster USA de magazin

Recommended Posts

Posted (edited)
8 hours ago, FiveseveN said:

I felt a disturbance in the Force, ca și cum cineva zice tâmpenii pe RGC.
Boss e chitară electrică, nu toacă. Nu așa funcționează rezonanțele. În cel mai rău caz pierzi niște sustain în jurul acelor frecvențe dar mai des sunt absolut irelevante.

Eu am întâlnit o singură chitară care avea, nu știu din ce motiv, zona 200-400hz foarte pronunțată, atât cât să observ că tindea să "înghită" restul frecvențelor în timp ce după prima octavă pe La (indiferent unde luai notele) înflorea și îi mergea foarte bine până la înalte și foarte înalte.

Dar de chitare la care corpul să "sune" in Fa și ghinion că gâtul e pe Fa diez n-am auzit 🙂

Edited by apocapsile
Posted

Legat de ce zicea Blackthorn legat se sustain și "tone" suckage. Niciodată nu o să ai atacul ăla bright dat de saddle-uri din oțel îndoit dacă folosești designuri care sunt bloculețe masive. Mai ales unele care se lipesc de baseplate cu șuruburi de blocare. Eu nu văd asta ca tone suckage, este doar o posibilă opțiune.

La fel de bine există oameni care pun blocuri din zinc intenționat pentru proprietățile lor în defavoarea celor din oțel, unii bagă stop tails din aluminiu ușor și zamak pe LP etc.

Legat de sustain, șansele ca un design tradițional cu saddle-uri highwood sau de care vrei și bloc de neam prost să aibă transmisie mai bună decât un sistem care cântărește 100-150 de grame mai puțin, dar unde saddle-urile sunt în contact perfect pe placă, față de unele care stau în trei șuruburi și un arc - sunt minore. 

Pe principiul degeaba ai o sursă de 800w cu eficiența 50% față de o sursă de 500w cu eficiența 90%. Contează și alte lucruri IMO.

TL;DR - de aia e fain un partscaster, că poate deveni orice ai chef, nu există bine sau rău, doar ce vrei de la el și ce îți place.

Posted
22 hours ago, FiveseveN said:

I felt a disturbance in the Force, ca și cum cineva zice tâmpenii pe RGC.
Boss e chitară electrică, nu toacă. Nu așa funcționează rezonanțele. În cel mai rău caz pierzi niște sustain în jurul acelor frecvențe dar mai des sunt absolut irelevante.

Electrică, dar mai cânţi şi neamplificat uneori...

Sau... de ce s-ar chinui cei de la Fender să "împace" aceste frecvenţe?

Posted (edited)
9 hours ago, SKU said:

Dar cine a zis ca Fender se chinuie sa impace frecventele?

Am dibuit această afirmaţie într-un documentar de-al lor pe tube văzut mai demult...

Şi da, poate nu erau chiar Fa cu Fa diez, poate erau Si cu Do, oricum ceva disonant, era doar un exemplu. Doar fiecare corp, mai ales lemnos are o frecvenţă proprie de rezonanţă.

Edited by gtrmike
Posted (edited)
15 hours ago, gtrmike said:

Am dibuit această afirmaţie într-un documentar de-al lor pe tube văzut mai demult...

Şi da, poate nu erau chiar Fa cu Fa diez, poate erau Si cu Do, oricum ceva disonant, era doar un exemplu. Doar fiecare corp, mai ales lemnos are o frecvenţă proprie de rezonanţă.

Corect. Fiecare obiect are o frecventa de rezonanta, si fiecare ansamblu de obiecte are o frecventa de rezonanta. Atunci cand gatul este strans insurubat de corp, frecventa de rezonanta a ansamblului se schimba. Fiecare parte - cheite, bridge, nut, corzi, etc... - va afecta frecventa de rezonanta finala.
Problema reala este ca din toata plaja de frecvente, notele muzicale sunt un set foarte precis si foarte mic ca numar, asa ca sansa ca  un corp sa rezoneze pe o nota muzicala este ...minuscula. Iar sansa ca ansamblul final sa rezoneze pe o anumita nota este si mai mica.

Screenshot 2025-04-29 at 13.58.42.png

Edited by SKU
  • Like 3
Posted (edited)
10 minutes ago, SKU said:

Corect. Fiecare obiect are o frecventa de rezonanta, si fiecare ansamblu de obiecte are o frecventa de rezonanta. Atunci cand gatul este strans insurubat de corp, frecventa de rezonanta a ansamblului se schimba. Fiecare parte - cheite, bridge, nut, corzi, etc... - va afecta frecventa de rezonanta finala.
Problema reala este ca din toata plaja de frecvente, notele muzicale sunt un set foarte precis si foarte mic ca numar de frecvente, asa ca sansa ca  un corp sa rezoneze pe o nota muzicala este ...minuscula. Iar sansa ca ansamblul final sa rezoneze pe o anumita nota este si mai mica.

Screenshot 2025-04-29 at 13.58.42.png

Exact, ai mutat un milimetru bara de trem sau s-a așezat un țânțar pe headstock și deja dintr-un G3 frumos și cărnos s-a dus armonia pe pustia microtonală. :banana5:

Edited by apocapsile
  • Haha 3