www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Manufactura Cd !


Alex_Strat69
 Share

Recommended Posts

Am o rugaminte !

 

Am de facut un proiect de sfarsit de an la music business care consta in efectuarea FICTIVA a unui album . As dori sa stiu cat costa de imprimat ( adica printat poza pe cd , + coperta , booklet sa zicem de 3-4 pagini , carcasa ) .

 

Ar mai fi , cat costa de inregistrat un album in studio , sa zicem opt piese , doar tobele ( pentru a iesi mai ieftin voi zice ca trag chitari , clape , voce - acasa ) , iar apoi cam cat ar costa mixajul!

 

Mersi !

Link to comment
Share on other sites

mmm nu chiar

daca mai stii chestii..chitara si basul (eventual clapele) le poti face acasa daca ai niste cabluri mai bune si placa de sunet. tobele din bfd pot suna foarte real daca iti dai silinta. vocea ar trebui trasa in studio. iar ca mixaj si masterizare, o ureche buna, izotope ozone 3 si ik multimedia t-racks isi fac treaba. si nu suna zid doar in casti de 3 ron.

Link to comment
Share on other sites

mmm nu chiar

daca mai stii chestii..chitara si basul (eventual clapele) le poti face acasa daca ai niste cabluri mai bune si placa de sunet. tobele din bfd pot suna foarte real daca iti dai silinta. vocea ar trebui trasa in studio. iar ca mixaj si masterizare, o ureche buna, izotope ozone 3 si ik multimedia t-racks isi fac treaba. si nu suna zid doar in casti de 3 ron.

Cât de fraieri sunt ãia cu studiourile lor de 'jdemii de euro. Au aruncat banii pe mixer, monitoare, efecte rack.... pe tratarea acusticã a camerelor, pe monitoare serioase.... ºi uite, cu câteva cabluri mai bune, o oarecare placã de sunet ºi câteva softuri îți faci treaba.

:)

Link to comment
Share on other sites

Deci ideea e urmatoarea : o trupa rock din ROmania, 5 membri . Trebuie sa fac si un turneu de sa zicem 10-15 concerte , la care pun in medie cca 400 de spectatori.

Cred ca jur de 2000 cd ( o parte vor merge direct in magazine prin distribuitori ) , + vreo 200 DVD cu instructional video ( presupunem ca chitaristii din formatie is periculosi iar in public se afla destui chitaristi tineri care ar cumpara ) . Chiar PENE daca stiti unde se fac .Ar mai fi , tricouri de facut ( vreo 400 ) , afise, dar astea ma descurc .

Voi reduce costurile turneului aducand trupa din Romania cu un microbuz personal , soferul va fi un tip mare si urat , care a fost recuperator si acuma s-a facut sunetist :))) Asta e f folositor pt ca nu mai trebuie inchiriata duba , si nici scule ( voi presupune ca are fiecare backline-ul necesar ) .

Ideea finala e ca balanta sa fie CEL putin 0 ! CU cat mai mare cu atat e si nota mai mare .

 

As dori caliatea sa fie peste un CD cumparat de la tarabe , dar sub un CD original . Caut cel mai bun raport caitate pret , si in primu rand nu vreau sa arate a kitch ( a un coleg care de ex a zis ca isi cumpara un multiple DVD wrighter si o masina de imprimat ) , dar CD-urile vor arata urat , ceea ce nu denota profesionalism !

Am asta e . Daca vreti , am sa postez peste 2 saptamani produsul final :) !!!!

 

NU UITATI ... ESTE CEVA FICTIV DAR AM NEVOIE DE DATE REALE ! PUTETI SA VENITI SI CU IDEI INTERESANTE DACA VRETI !

 

Trupa NU ARE SEMNAT NICI UN RECORD DEAL cu vreo casa majora , e totul pe banii proprii , deci e la nivel semi-profesional , in cautarea gloriei peste ocean !

 

Chiar sunt foarte curios de diferentele de preturi ! Am o colega din INDIA care isi face 1000 CD , carcasa , tot ce trebuie cu 250 $ !

Edited by Alex_Strat69
Link to comment
Share on other sites

@cyfer: nu, in nici un caz nu am sugerat ca un studio adevarat poate fi inlocuit de ceva home studio. doamne fereste!! doar am zis ca daca nu sunt destui bani, la nivel de trupa de inceput care vrea sa scoata un demo, sau un prim album. in lipsa finantelor nu iti permiti sa dai foarte multi bani la un studio. dar daca exista finantele necesare, normal ca se merge la studio.. (chiar atat de naiv par? :))

Link to comment
Share on other sites

cd-ul nu-i problema , cu bani multi putini se realizeaza ..

 

Cu vanzarea CD-urilor ar fi problema , cu desfacerea .Chiar daca esti trupa cunoscuta si recunoascuta.

 

 

 

Sudiouri sunt atatea ca dai cu piatra si nimeresti un studio , bineinteles cu diferite dotari si cunostinte tehnice .

Te poti intelege cu plata pe piesa , pe timp, pe zile etc si poti reduce din bani daca nu are clienti .

 

Idea este sa atragi si studioul in proiect , nu platesti nimic , si din vanzarea CD-urilor primeste cota parte .In plus te are in palmares , scrie acolo in CV ..am lucrat ptr trupa vestita cutare, am facut inregistrarea , mixajul si masterizarea la hit-ul cutare ...

 

Apoi trebuie gasiti sponsori si parteneri , incepand cu proiecte culturale , proiecte culturale din bani comunitari , si altele din astea.Sunt o groaza de "oportunitati" din acestea.

 

Afisaj , reclama , ziare , publicatii, TV, Radio , turneu de promovare ...fara reclama nu prea are rost sa scoti CD , scoti numai cat sa dai la prieteni de pe rgc.ro si in familie , la job cateva.

 

Dupa o campanie de reclama puternica trebuie sa apara discul in magazine in toata tara simultan , se vand cele cateva mii in primele zila dupa care incep baietii sa copieze si se reduce ritmul vanzarilor.

 

Poti sa construiesti si acasa un studio DAR nu merita investitia, bani multi , faci doua CD-uri demo si dupa acea nu mai ai ce sa faci cu studioul , doar daca te apuci si reusesti sa-ti faci clientela la inregistrat pe bani.( manele )

 

Ar trebui si un specialist in marketing sa testeze piata , poate nu merita scos un disc , sau nu merita investitia in reclama , turneu, tiparire stantare disc .Cati cumparatori pot fi ptr un anumit subgen de muzica ?

 

La noi nu se fac bani din vanzari de discuri .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.