www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Boss GT-100 sau Line 6 POD HD 500X


 Share

Recommended Posts

Salutare!

Sunt în căutarea unui procesor de efecte și mă aflu în impas, așa că v-aș fi foarte recunoscători pentru puțin ajutor.

Mă interesează un procesor de efecte un pic mai serios așa, într-un buget de 1500-2000 lei. Am găsit cele două modele apreciate de utilizatori în review-uri, Boss GT-100 și Line 6 POD HD 500X.

Nu am avut șansa de a le testa și nici nu am unde, așa că apelez la voi sa mă ajutați cu niste sfaturi. Nu urmăresc un anume stil muzical, înclin mai degraba spre o varietate cover.

Mă intereseaza orice opinie, plusuri și minusuri, sunet, friendly user, etc.

Vă mulțumesc anticipat :)!

Link to comment
Share on other sites

Dacă vrei doar efecte și nu te interesează ampsim și alte din astea s-ar putea să ai opțiuni mai la zi.

Mie ca interfață cu utilizatorul mi se pare foarte ok Boss în general. Un coleg anume e foarte mulțumit de el mai ales cu un IR box după (amt pangea, dar sunt și altele).

Dacă nu îți trebuie 1000 de presetări / funcție de pedalboard și preselectare (să navighezi la o presetare fără să dezactivezi ce folosești în momentul ăla și să o activezi la apăsarea altui comutator) sau să folosești four cable method poate îți place și mooer ge-200. cu ăla s-ar putea cânta live, doar că aș pune ciupercuțe pe comutatoare ca să nu ating unul dintre butoanele mici. Poate și un poweramp după ca să fie simplu. Nu poate four cable căci nu are send/return, nu știe nici preselectare patch, dar cu modurile "scenă" ai practic cam două sounduri per patch.

Mna, presetări gata făcute pe care doar să le potrivești după chitară și ngust găsești tone la hd500x și gt100, e și aia o treabă.

Teoretic un helix lt ar fi destul pentru efecte dacă te întinzi la unul second.

Ce aș evita e Zoom, că e cam mare bătaia de cap cu reglatul, nu de alta. E foarte configurabil - g3xn sau g5n și cu un ir box în mixer s-ar putea să fie perfect.

Aparent mai ai nux cerberus/hotone ampero ca variante (mă îndoiesc însă că sunt fiabile deocamdată).

Probabil cel mai sigur pariu ca fiabilitate ar fi tot un gt100 eventual cu un modul de cabsim/ir (amt pangea, mooer radar) pentru sunet și feeling mult, mult mai ok decât fără. sau proc cu ir și poweramp.

Atomic Amplifire iar e lăudat. Dunno reviewuri găsești pe net la toate. E clar că majoritatea bagă pe helix și kemper, unii pe axefx și încă multi hd500x și boss gt100.

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eu sunt foarte mulțumit de GT-100. Are un meniu uşor de înțeles chiar şi intuitiv, fără manual, şi, de asemenea, uşor de utilizat live. Nu are IR, dar dacă îi adaugi o IR box, obții ceva  realmente din altă ligă. Are simulări foarte bune de ampuri şi efecte şi preseturi utilizabile.

La nivelul calității sunetului, cred că sunt comparabile (mie mi s-a părut mai bun ca răspuns la panație GT-100, dar e strict o opinie personală). GT-100 e evident mai simplu de utilizat, dar şi Pod HD are o listă lungă de fani.

Finalmente, totul e chestie de preț şi de gustul tău. Ambele sunt procesoare din generația anterioară. Procesoare mai noi, în bugetul tău, ar fi Mooer GE-200 şi Boss GT-1, dar nu ştiu în ce măsură le poți utiliza live.

Repet, eu am de vreo 5-5 ani un GT-100 şi sunt foarte mulțumit de el. Nu am timp să tweakuiesc, de-aia am apreciat simplitatea logică a meniului şi robustețea. Totul pe el e ca nou, în condițiile în care l-am utilizat intensiv, acasă, ce-i drept.

Link to comment
Share on other sites

Depinde si de muzica pe care vrei sa-l canti. Eu am un Boss GT-100, il folosesc de 5-6 ani. Sunt FOARTE multumit de el. Inainte am avut un Digitech. Digitechul era super, cand venea vorba de muzica hard (gen. Hard rock sau metal/Djent). Pentru muzica mai "usoara" gen Blues, AC/DC, Boss GT-100 are un ton foarte bun. La muzica mai grea nu prea e pe top, dar se poate rezolva. Are un meniu destul de intuitiv (are foarte multe functii, trebuie studiat destul de mult, mereu are ceva nou de aratat). Simulatorii de amplificatoare sunt foarte OK (simuleaza foarte bine un amplificator pe lampa). Switchul intre efecte este instant, nu se aude nici un zgomot cand schimbi efectele intre ele. Este un procesor foarte bine pus la punct, foarte precis. Are un looper, care poate inregistra in jur de 30 de secunde (ce pare din cand in cand putin), dar te ajuta cand repeti singur. Ce m-a dat pe spate era update-ul de la versiunea de soft  de la 1.0.4 la 2.0, care a venit cu un tuner chromatic (poti acorda toate cele 6 corzi in acelasi timp). Inregistrarile prin USB sunt destul de OK.
Din pacate nu am avut sansa sa incerc POD-ul, dar nu am auzit sa-l critice cineva. Totusi cele mai laudate sunt Helix-urile (nu le-am incercat personal).

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am avut ocazia să le compar pe îndelete.

Boss GT 100 are multe rafinamente de programare, dar are aceleași convertoare A/D de la GT5 citire, pe 44.1kHz cu "adaptive focus". Sună mai "vintage". Are si mici incongruențe, gen lowpass filter pe efecte cu valori fixe grosiere, gen 11kHz, 8kHz, etc., care fac dificilă obținerea unui ton fin reglat. Aplicația editor pentru computer e cam cubistă. 

HD 500X are o înfățișare si o interfață grafică pe ecran foarte simpliste, la limita unui efect pentru amatori, e ca o jucărie aparent rasolită, însă sunetul este mai clar, cu răspuns mai rapid, grație convertoarelor pe 48kHz și a unui procesor dsp dublu (care nu există pe HD500, varianta anterioară). Toți parametrii sunt reglabili 'pas cu pas'. Iar editorul pentru computer este cel mai frumos realizat si ușor de utilizat de pe piață, mai rafinat ca cele Boss, Fractal, etc.

Concluzie personală - pentru scenă e mai indicat GT100, pentru studio HD500X. Eu aș înclina pentru HD500X.

Acum, ca să fim la ordinea zilei, a apărut GT 1000, cu convertoare pe 96kHz. Se simte și la mănă, și ca sunet. Până acum, pe 96kHz mergeau doar procesoarele de chitară virtuale, ca GuitarRig, și doar printr-o placă de sunet de computer pe 96kHz cu driver asio. Bun, un GT 100 sau un HD500X se găsesc noi la 1800-1900lei, sh și la 1000-1200lei, iar un GT 1000 este 1000e nou - sh apare rar.

 

Edited by project
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.