www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

mo_hate

Newcomers
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mo_hate

  1. Vă mulțumesc tuturor, mi-au fost de mare ajutor sfaturile! În final, o ultimă întrebare aș mai avea.. am observat că la Katana 100 este varianta 1x12 si varianta cu 2x12. Care ar fi de principiu diferența de sunet dintre ele? Cele două difuzoare 2x12 să dea un sunet mai puternic doar, or îl și rafinează în vreun fel sau altul? Spre care să credeți că ar trebui să mă orientez?
  2. Mr Vintage, ți-am înțeles toate ironiile, dar am ales să nu le dau curs. Am ajuns aici pentru că am nevoie de ajutor, nu ca să pornesc ori să dezvolt polemici. Eu am solicitat opinii în legătură cu un subiect destul de precis, zic eu, individualizat. Tu, în bășcălia ta, ataci total altceva, de dragul de a mă ironiza și a încerca să mă faci să par ultimul prost pentru că adresez asemenea întrebări ori pentru că nu le pun ca un cunoscător. Știu ce știu și ce nu știu și nu mi-e rușine să o spun. Cu toate că am chitări acustice la care cânt de ceva ani, am reușit acum să îmi cumpăr și una electrică. Pentru că nu am de unde să cunosc și nu am pe cine să întreb, mă văd nevoit să vă cer opiniile voastre, ale celor care sunt dispuși să dea un sfat unui începător în sculele electrice :-??. Ca să îți răspund, știu că nu se cântă singure, dar îmi doresc să cânt și eu pe ceva. Și nu știu exact modalitatea Răspunsuri ironice ca ale tale, drept să-ți spun, nu mă prea ajută :)). Job-ul meu implică, printre altele, și consultanță. Multe persoane îmi adresează unele întrebări banale, greșite, ba chiar idioate. Pentru că nu toți oamenii știu de toate. Dar încerc să le răspund adecvat și la obiect, altfel mai bine nu le răspund. Revenind, îți mulțumesc, dar că amp-ul și procesorul nu se cântă singure, știam :). Eu cerusem ajutor în legătură cu total altceva.
  3. Orientarea e în general spre rock românesc, compact, directia 5, holograf, phoenix, etc.. dar probabil și gnr, ceva queen.. o plaja mai larga unde am nevoie de efecte. Înțeleg acum ce spui.. ca privire mai de ansamblu asupra unui astfel de proiect. În această situație, atunci, mi-ai putea face o recomandare de amp/amp-uri (buget tot aprox 2000 lei) pe care le-aș putea folosi în acest sens? Ori un Katana e suficient de ok inițial și va merge apoi și dacă o să îl folosesc alături de un procesor? Sau cu un procesor ar trebui să mă orientez spre altceva în materie de amp? Mulțumesc pentru răbdare și înțelegere, leopold!
  4. Este vorba despre un "garage band", o chestie de început și făcută la nivel de pasiune. M-am referit la live în sensul că nu intenționez inregistrare, ci cântare de cover-uri. Nu am mixer, nici monitoare, doar eventual un sistem de sunet 5.1. Practic, am nevoie de amplificare, de posibilitatea de a utiliza efecte și de a le schimba la pedală în timpul cântării. Pentru asta am luat în calcul varianta unui Katana cu footswitch, care cel puțin aparent ar acoperi nevoile mele. Pe de altă parte, mai e varianta procesorului, însă nu cunosc de ce aș mai avea nevoie la el (mixer, PA?) și dacă aș reuși să mă încadrez cu ele in 2000-3000 lei.
  5. Salutare! Fiind încă novice la capitolul "scule pentru chitară electrică", aș avea nevoie de un sfat de la cunoscători. Am un buget de aprox. 2000 lei și am nevoie de sunet la chitara electrică, în sensul de cântat live. Acum, sunt într-un impas cu privire la ce mi-ar trebui pentru asta, cel puțin pentru început. În acest moment oscilez între un amp Boss Katana 100 + Footswitcher și un procesor Boss GT 100. Chestiunea e că nu știu în concret spre ce să mă orientez în contextul în care nu cunosc nici "fiabilitatea" ampului cu footswitch (care mi-ar oferi în primul rând amplificare de sunet și acces la schimbarea unelor efecte) vizavi de efectele ce le are Katana și nici a procesorului ce ofera efecte din plin (dar nu știu în ce măsura îl pot conecta/va suna ok conectat direct la un sistem de boxe). Ca să explic și mai clar situația, eu am în acest moment doar chitara. Pe care ar trebui să îl iau primul pentru a putea trece la live (repetiții și chestii de-astea light)? Orice sfat și sugestie îmi este de mare ajutor! Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!
  6. Salutare! Sunt în căutarea unui procesor de efecte și mă aflu în impas, așa că v-aș fi foarte recunoscători pentru puțin ajutor. Mă interesează un procesor de efecte un pic mai serios așa, într-un buget de 1500-2000 lei. Am găsit cele două modele apreciate de utilizatori în review-uri, Boss GT-100 și Line 6 POD HD 500X. Nu am avut șansa de a le testa și nici nu am unde, așa că apelez la voi sa mă ajutați cu niste sfaturi. Nu urmăresc un anume stil muzical, înclin mai degraba spre o varietate cover. Mă intereseaza orice opinie, plusuri și minusuri, sunet, friendly user, etc. Vă mulțumesc anticipat :)!
  7. Salutare! Mă interesează achiziționarea unui PRS Mark Tremonti Custom și acum sunt în perioada aia de research. Aș fi foarte recunoscător dacă mă ajută cineva cu niște recenzii, sfaturi, pareri despre instrument. Mă interesează și instrumentul în general, dar în special cât este de pretențioasă chitara la cântat: se cântă ușor/greu pe ea, sancționează orice mică greșeală la apăsare? Întreb mai ales acest lucru întrucât am, spre exemplu, o acustică Fender T-Bucket 300 CE care, cu toate că are un sunet foarte bun, sesizează orice mică apăsare greșită/imperfectă de taste și nu mai doresc să mă orientez spre așa ceva.. Așadar, PRS-ul Tremonti ori PRS-ul în general, cât este de "permisiv" și facil de cântat? Vă mulțumesc frumos!
  8. Salutare. Intentionez sa imi iau un procesor de efecte si dintre cele pe care le-am vazut m-as orienta spre unul dintre cele doua: Boss GT 80 vs. Boss GT 100. Nu am testat niciunul dintre acestea si mi-ar fi de mare ajutor niste pareri (pro, contra, de ce unul si nu celalalt). Multumesc anticipat!
  9. Salutare. Intentionez sa trec de la chitara acustica pe care o am la o chitara electrica. Nemaiavand chitara electrica nu ma pricep si de aceea as avea nevoie de niste pareri in cunostinta de cauza. Bugetul in care as vrea sa ma incadrez este de aproximativ 4500 lei pentru toate cele necesare, adica pentru chitara/amp/efecte. Ma intereseaza un model Les Paul avand in vedere sunetul rock pe care il caut. La amplificatoare de chitari electrice nu ma pricep, asa ca astept si aici sugestii. La efecte, la fel nu ma pricep. Pedale individuale sau procesor de efecte? De ce efecte as avea nevoie? Ce instrumente si combinatii imi recomandati pentru un sunet rock (spre exemplu, stil GunsNRoses - chorus, reverb, overdrive, distors) in acest buget? Mentionez ca intentionez sa le folosesc si in contextul unei trupe, la o cantare/concert de pilda. Multumesc anticipat!
  10. Salutare. Intentionez sa trec de la chitara acustica pe care o am la o chitara electrica. Nemaiavand chitara electrica nu ma pricep si de aceea as avea nevoie de niste pareri in cunostinta de cauza. Bugetul in care as vrea sa ma incadrez este de aproximativ 4500 lei pentru toate cele necesare, adica pentru chitara/amp/efecte. Ma intereseaza un model Les Paul avand in vedere sunetul rock pe care il caut. La amplificatoare de chitari electrice nu ma pricep, asa ca astept si aici sugestii. La efecte, la fel nu ma pricep. Pedale individuale sau procesor de efecte? De ce efecte as avea nevoie? Ce instrumente si combinatii imi recomandati pentru un sunet rock (spre exemplu, stil GunsNRoses - chorus, reverb, overdrive, distors) in acest buget? Mentionez ca intentionez sa le folosesc si in contextul unei trupe, la o cantare/concert de pilda. Multumesc anticipat!
  11. Multumesc mult @karpi ! Am sa merg la un magazin sa testez Trio Band-ul sa vad cum ar suna cu acustica..
  12. Va multumesc baieti ! Si asa daca ar fi sa imi iau un looper si un footswitch nu ar fi mai rentabil acesta, ca as iesi cam la acelasi pret : http://www.guitarshop.ro/efect-chitara-digitech-jamman-delay-looper-phrase-sampler_p1336.html ? @demiicaros daca ai timp mi-ar fi de mare ajutor.. multumesc !
  13. Salutari ! Am o chitara electo-acustica si doresc sa achizitionez o pedala loop atat pentru acompaniament backtrack, cat si pentru compozitie. Pe diferite site-uri am vazut fel de fel de modele si firme, la diferite preturi, insa ma orientez spre una amator, nu profi. Astfel, urmatoarele pedale m-ar interesa si as fi recunoscator daca un priceput al acestor pedale m-ar ajuta si informa:http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/efecte-ro-3/efecte-ro-2/vox-vll-1-lil-looper-pedala-looper http://www.guitarshop.ro/efect-chitara-boss-rc-2-loop-station_p1295.html http://www.guitarshop.ro/efect-chitara-digitech-jamman-solo-looper-phrase-sampler_p1254.html Ca necunoscator, dintre cele 3 Vox-ul imi pare cel mai bun raport calitate-performante-pret, dar as avea nevoie de niste pareri corespunzatoare. 2. Nefiind priceput la pedale loop, sunt curios in cazul modulatiilor unui cantec ( in cazul bridge-urilor spre exemplu ), cum se procedeaza astfel incat drum-urile inregistrate cu bataie in chitara sa cante in momentul in care doresc sa opresc progresia de acorduri precedenta ? Ca sa fiu mai explicit, spre exemplu : inregistrez drum cu batai in chitara, inregistrez si bass, si eventual batai. Cantecul este in gama Am la intro si strofe, iar la bridge moduleaza in Em.. cum procedez astfel incat sa ruleze drum-urile si bass-ul si bataile corzilor sa le opresc sa pot modula in Em... Va multumesc !
  14. Multumesc mult pentru ajutor, @hotdead!
  15. Salutari. Detin o chitara acustica fender de aproape un an. Recent, au inceput sa apara buzz uri la coardele mi subtire si si iar mai apoi si la sol in jurul tastelor 10 12.. initial am crezut ca problema o creaza corzile dar am observat apoi o usoara rasucire a gatului. Mentionez ca nu am tinut o in umiditate si am folosit corzi custm light.. imi poate spune cineva ce as putea face si cum s ar putea rezolva problema ? Va multumesc..
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.