Liviu.Pop Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Am un flanger vechi Tokai, made in Japan. Nu am nici schemă, nimic, și nu am idee de unde să încep cu el. În principiu merge, dar are un zgomot de fond destul de mare, care îl face de neutilizat. Alimentarea e stabilizată, deci nu poate fi de acolo. Ceva idei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKU Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 @Razvan S. your attention is requested 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted January 10, 2019 Share Posted January 10, 2019 Ce fel de circuit BBD are? MN3207? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 Trec azi pe la sală și îl desfac, că nu mai țin minte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 14, 2019 Author Share Posted January 14, 2019 Da, e ca și la flangerele BOSS (care cred că au niscai rădăcini în cele Tokai), tandemul MN 3207 - MN 3102. No, de unde să-l apuc? Dacă mă uit bine în el, cred că găsesc și șoareci. Oare să încep să înlocuiesc operaționalele? Zgomotul e constant, nu cred să provină de la blocul de modulație. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Ca o sugestie initiala, man, curata tot parul ala din interior... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Also : do these help ? https://elektrotanya.com/boss_hf-2_hi-band_flanger_sch.pdf/download.html http://mirosol.kapsi.fi/2014/08/boss-hf-2-hi-band-flanger/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted January 14, 2019 Share Posted January 14, 2019 Cred ca ai nevoie de osciloscop pentru reglaje. In principiu trebuie ajustate "BBD balance" si "BBD bias". Gasesti pe net detalii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 15, 2019 Author Share Posted January 15, 2019 Da, cunosc procedura de când am făcut replica Boss CE2. Într-adevăr, ar trebui să verific reglajele înainte să schimb ceva. Doar să dau de vreun amic cu osciloscop prin apropiere. În pedală nu am umblat eu, așa m-am pricopsit cu ea. Am zis că merită să risc 70 de lei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 1, 2019 Author Share Posted March 1, 2019 On 14/01/2019 at 15:27, vicSnd said: "nu cred să provină de la blocul de modulație" - pina la proba contrarie... - A schimbat cineva pozitia pot-urilor semireglabile ? - clock-ul e dereglat, il tragi si dupa ureche pt zgomot minim dar tot tziganie e ! trebuie aliniat dupa procedura standard a circuitului prezent pt frecventa, level si bias A venit și proba contrarie. Semireglabilul marcat reduce zgomotul până la 0, la stânga sau la dreapta. Sigur e dat complet peste cap. Până nu găsesc pe cineva cu osciloscop nu cred că am ce-i face. După ureche nu iese nimic. Le-am readus pe toate la poziția în care le-am găsit (am marcat înainte să le învârt). Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted March 2, 2019 Share Posted March 2, 2019 On 01/03/2019 at 15:28, Liviu.Pop said: Semireglabilul marcat reduce zgomotul până la 0, la stânga sau la dreapta. Inseamna ca e responsabil cu BBD balance. Regleaza din el pana ai zgomot minim. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vldmlt Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 N-ar strica si niste puff-uri de contact spray peste acei semireglabili daca nu sunt complet capsulati. La ce praf era in carcasa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted March 4, 2019 Author Share Posted March 4, 2019 OK, mulțam fain de sugestii. DACĂ o să am noutăți, o să postez. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts