Santal Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Salut, am un affinity jazz bass care atunci când dau potențiometru de ton la maxim și pun mana pe corzi sau bridge are un buzz destul de enervant. Am înțeles ca ar fi o problema de grounding și când unele conexiuni ar putea fi slăbite. Într-adevăr, basul are vreo 10 ani și ma gândesc ca ar fi posibil. As vrea sa refac conexiunile, dar nu înțeleg, in poza atașată, care ar fi firele de grounding? Mulțumesc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roberto2001 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Salut! Asta e schema pe care o gasesti pe net, ti-am marcat cu cercuri rosii unde sunt lipite cablurile de impamantare, in cazul tau, sunt cele negre. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Tot ce e prins de carcasa poturilor si de "tubul" de la mufa jack e parte din masa 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santal Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Vă mulţumesc mult pentru răspunsuri. Deci potrivit diagramei postate de Roberto2001, practic knobul meu de ton nu are grounding, nu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 (edited) 59 minutes ago, Santal said: basul are vreo 10 ani și ma gândesc ca ar fi posibil De ce, se rup firele așa de capul lor? Cum ar fi să trebuiască să-ți refaci instalația electrică din casă la fiecare 10 ani? Firul ce leagă bridge-ul de masă ar trebui să fie unul din cele trei negre, și pare a fi lipit unde trebuie. Ai cu ce verifica continuitatea? PS: dacă funcționează controlul de ton înseamnă că are "grounding". Altfel din ce descrii aș zice că problema de împământare e la amplificator/ procesor/ în ce altceva îl bagi. E sigur băgat într-o priză cu împământare? Edited November 9, 2018 by FiveseveN 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santal Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Posibil sa fie și de la asta. În jur sunt oricum și alte chestii. Am trei interfețe audio, laptopul, monitoarele. Poate ceva interferează... Ma gandeam ca o fi îmbătrânit și el nitel Link to comment Share on other sites More sharing options...
picnic Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Ar trebui sa faci traseul de masa asa cum se vede in schema de la Roberto. Asa cum este acum, masa e asigurata de placuta metalica, dar cum piulitele de la poturi si jack-ul de iesire se mai slabesc apar problemele. Din poza se vede ca primul pot de volum este slabit. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santal Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Am schimbat și traseul de masa ca în diagramă postata de Roberto. Tot același efect. Cred ca va trebui sa ii schimb potențiometrele de tot Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted November 9, 2018 Share Posted November 9, 2018 Daca bazaie tare atunci cand ATINGI TU metal, nu e grounding issue, cel mai probabil ai undeva firele hot si ground invers. Daca era o problema de grounding facea invers, se facea mai liniste la atingere. Esti sigur ca ai priza si ampul cu impamantare ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santal Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Da, aparent in alta camera nu face asa. Deci priza e de vina... Va mulțumesc mult. Se poate nchide thread-ul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Santal Posted November 9, 2018 Author Share Posted November 9, 2018 Sau, aparent, interferează cu un mixer pe care îl am. Behringer Q502usb. Si in alta camera dacă stau aproape de el, face urat... E de înțeles acum. Mixerul asta era f aproape de mi e când cantam mereu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts