www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Santal

Active Members
 • Posts

  61
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Santal

 1. Se cântă şi se cântă mult şi bine, doar că, din păcate sau din fericire, depinde cum o vezi, lumea nu mai e atât de fascinată/obsedată/fermecată de Jimi Hendrix, B.B. King, Maiden şi Sabbath. Sunt grei, sunt titani, dar muzica evoluează, odată cu societatea, şi o ia pe alte cărări. Aşa se întâmpla şi pe vremea când erau în maximă formă cei menţionaţi anterior :). Cât despre RGC, ar fi fost frumos să mai fie activitatea care era o dată, dar cred că o mare parte din activitate s-a dus şi pe Facebook.
 2. Mulţumesc de răspuns. Am zis să merg totuşi la cea mai uşoară soluţie - schimbarea corzilor şi da, s-a rezolvat, din fericire. Schimbasem corzile cu nişte Ernie Balls acum vreo lună jumate, 9-42, dar acum am revenit la 10-46 de la D'Addario, am reintonat-o şi totul pare în regulă acum...Posibil să fi fost ceva cu Mi-ul subţire încă din fabrică sau stilul meu de a cânta să fie totuşi puţin prea agresiv pentru corzi aşa subţiri, mă gândesc. Altă explicaţie nu găsesc.
 3. Salut, Am un Squier Classic Vibe 70s 2019, chitară bună, îşi face treaba pentru ce am eu nevoie. Recent am descoperit însă că Mi-ul subţire nu mai intonează cum trebuie - în sensul că la fretul 12 rămâne flat chiar şi 8-10 cenţi chiar şi după ce saddle-ul e împins la maxim înspre gât. Chitării i-am făcut setup eu, gâtul e drept, acţiunea e bună (după placul meu), dar nu pricep de ce nu mai vrea să intoneze Mi-ul subţire. Acum, problema pare să fi apărut după ce i-am schimbat corzile. La început am folosit pe el .010, dar am zis să trec pe .009 să văd cum e. Ideea e că am impresia că ar fi de la corzi, fiindcă a mai avut un setup făcut de mine şi se comporta cum trebuie. Intonaţia e okay până la fretul 8 să zic, apoi începe gradul să se ducă spre -10. Am încercat orice, dar cred că este de la corzi - cred că sunt totuşi prea subţiri, ori pentru cum apăs eu pe ele, ori pur şi simplu au fost proaste de la început. Celelalte corzi se intonează okay, deşi nu chiar cum se intonau înainte. Ştiu că o chitară e un instrument imperfect, dar făcând un Am la octavă, ma cam rupe la urechi - e clar că Mi-ul ăla e prost. Voi schimba azi corzile cu 10 din nou, de la alt producător, însă eram curios dacă a mai avut cineva vreo problemă asemănătoare...poate fac eu ceva greşit de data asta? Mersi.
 4. Salut, Sunt bassist - cant din 2009 la bass si am activat în mai multe proiecte de-a lungul timpului, însă momentan as dori sa colaborez cu o trupa de coveruri care sa aibă evenimente, ideal. Accept orice gen, atâta timp cât oamenii sunt okay și exista activitate. Pot trimite demo-uri în privat, atât de studio, cât și de casa/ad hoc. In București. Mulțumesc!
 5. Salut, Am un Jazz Bass, nu Fender, căruia i s-a rupt nut-ul. Caut de vreo săptămână un site reliable de unde aş putea să iau un nut, şi de aici, şi din afară, şi nu găsesc absolut nimic relevant. Am căutat pe Thomann, pe Muziker, pe Kytary şi pe site-urile de la noi. Poate mi-a scăpat mie ceva, dar aveţi idee de un site de unde aş putea cumpăra un nut???? Vă mulţumesc
 6. Salut, Am un Affinity Telecaster pe care-l mai folosesc să exersez şi să trag linii de chitară de fun - eu sunt mai mult bassist. Chitara e de ajuns pt ce fac eu şi chiar aş vrea să-i fac şi un upgrade la doze. Totuşi, am o problemă cu ea. Chitara nu a fost a mea, am "moştenit-o", ca să zic aşa. Avea probleme cu intonaţia încă de la început, am făcut eu intonaţia (cunosc procedeul şi ştiu să fac un setup de chitară corect). Am schimbat corzile acum vreo 2-3 luni, nu a fost cântată foarte mult, dar destul. Mă gândesc oricum să le schimb iar curând. Acum văd că intonaţia pe corzile înaltă iar o cam ia la vale niţel şi aş vrea să întreb, poate a mai avut cineva problema: Ar fi mai indicat să-i schimb bridge-ul sau, poate, gâtul? Mersi
 7. Salut, Am şi eu câteva piese instrumentale făcute, reggae, pe care aş vrea să pun o voce. Cum vocea mea nu e deloc plăcută, aş avea nevoie de cineva să lucrăm împreună. Ar fi cineva interesat? Dacă da, PM şi trimit să ascultaţi. Mersi
 8. Salut, Bassist în căutarea unui proiect. Sunt dispus pentru un proiect de coveruri - cu condiţia să nu fie luat de la 0 şi să aibă în prealabil activitate remunerată. Pentru un proiect de compoziţii aş prefera ceva reggae, funk, ska, bossa nova, nu atât de mult rock şi deloc metale. Locaţia ar fi Bucureşti. Dacă e cineva interesat, vă pot trimite nişte demouri. Cunosc şi nişte producţie muzicală - lucrez în general cu Reaper, dar am lucrat şi cu Studio One şi Pro Tools. Mersi.
 9. Sau, aparent, interferează cu un mixer pe care îl am. Behringer Q502usb. Si in alta camera dacă stau aproape de el, face urat... E de înțeles acum. Mixerul asta era f aproape de mi e când cantam mereu.
 10. Da, aparent in alta camera nu face asa. Deci priza e de vina... Va mulțumesc mult. Se poate nchide thread-ul.
 11. Am schimbat și traseul de masa ca în diagramă postata de Roberto. Tot același efect. Cred ca va trebui sa ii schimb potențiometrele de tot
 12. Posibil sa fie și de la asta. În jur sunt oricum și alte chestii. Am trei interfețe audio, laptopul, monitoarele. Poate ceva interferează... Ma gandeam ca o fi îmbătrânit și el nitel
 13. Vă mulţumesc mult pentru răspunsuri. Deci potrivit diagramei postate de Roberto2001, practic knobul meu de ton nu are grounding, nu?
 14. Salut, am un affinity jazz bass care atunci când dau potențiometru de ton la maxim și pun mana pe corzi sau bridge are un buzz destul de enervant. Am înțeles ca ar fi o problema de grounding și când unele conexiuni ar putea fi slăbite. Într-adevăr, basul are vreo 10 ani și ma gândesc ca ar fi posibil. As vrea sa refac conexiunile, dar nu înțeleg, in poza atașată, care ar fi firele de grounding? Mulțumesc.
 15. Salut, Pun şi eu aici un demo de reggae dintre cele pe care le-am mai produs în intimitatea casei mele în timpul liber :)))
 16. Salut, vând: 1. un gât de Stratocaster luat de pe AliExpress. Nu este finisat - i-ar mai trebui aplicat lac, cred. A fost luat pentru un proiect care nu s-a mai realizat. Se poate observa în pozele cu spatele headstockului că are câteva găuri. Au fost făcute pentru a băga nişte cheiţe - care însă nu s-au potrivit. Preţ: 100 de lei. 2. un bridge nou nouţ cumpărat de pe AliExpress, pentru acelaşi proiect neterminat. Preţ: 60 de lei 3. o punguţă de freturi, cumpărate pentru acelaşi proiect, tot de pe AliExpress. Nu au fost folosite - cred că sunt 24. Preţ: 30 Sau le dau pe toate cu 160 lei.
 17. Vând un monitor Rokit RP5 G3 cumpărat în martie 2018. L--am cumpărat cu gândul de a mai achiziţiona unul în aprilie, însă din cauza altor lucruri a trebuit să abandonez gândul. L-am folosit foarte puţin, mai mult pentru a proba nişte mixuri să văd cum se aud. În rest a stat mai mult închis. Am şi certificat de garanţie la el + factură. Se dă în Bucureşti.
 18. Vând o chitară clasică Washburn C40 cumpărată în decembrie de la Senia. Am cumpărat-o pentru exerciţiu în casă, însă de vreo 2-3 luni stă degeaba deoarece nu am mai avut timp de ea, ocupându-mă mai mult de bass. O dau împreună cu o husă. În poze se observă că o coardă (Mi-ul subţire) este ruptă - se datorează unei sesiuni de exerciţiu flamenco mai "furtunoasă" :)). Am şi certificat de garanţie la ea. Se poate proba în Bucureşti.
 19. Vând o CURA SAZ, instrument turcesc de dimensiuni mici, similar cu SAZ (BAGLAMA). A fost cumpărat din Istanbul acum 4 ani, însă nu l-am folosit decât foarte puţin, deoarece nu am avut niciodată timp să-l învăţ cum aş fi vrut. O dau fiindcă efectiv nu fac nimic cu ea, stă în husă. Instrumentului îi lipseşte o coardă - are 3 rânduri a câte două corzi, acordate în diferite feluri. Are o intrare de jack, pentru a fi amplificat, fără alte controale. O dau şi cu husa cu care am luat-o.
 20. Vând o pereche de căşti Audio Technica M50X Matte Grey - printre cele mai cunoscute căşti pentru producţie şi monitorizare. Le-am primit de la cineva, din Germania. Le-am folosit foarte puţin, fiindcă mă înţeleg mai bine cu modelul M40X, tocmai de asta le şi dau. Starea este foarte bună. Sunt varianta cu cablu detaşabil, însă am doar un cablu tip "telefon" - spiralat. Accept orice probă. Doar Bucureşti. Schimb doar cu monitor KRK Rokit 5 GP3 + diferenţă din partea mea
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.