Motan Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Am observat o problema ce se manifesta orice as face. Pun mai jos un video: Pe scurt, se aude acea pocnitură oricând ating o componenta de metal de pe chitara. Bâzâitul din fundal e amplificatorul dat la maxim, pentru a se auzi in video. Cum as putea rezolva ?? Multumesc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 Am uitat sa mentionez, exista un bâzâit pe fundal care dispare cand ating chitara. In video nu se observa. Pe curat nu-i deranjant, dar cand adaug distorsiune e oribil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 Am auzit ca ar putea fi o problema cu împământarea. Aveti vreo idee? E foarte deranjant. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted September 8, 2017 Share Posted September 8, 2017 Dacă e vorba de boss katana, ai un Noise supressor pe care îl poți regla, dar nu e pe panou, ci trebuie sa intri în Boss Tone Studio pentru asta ! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 8, 2017 Author Share Posted September 8, 2017 'Noise suppressor'-ul nu elimina toate sunetele sub o anumită frecvență/volum? Acele pocnituri sunt relativ puternice. In fine, încerc azi si revin. daca intr-adevăr e de la împământare voi încerca altă priză, pentru ca sunt sigur ca cea in care am băgat amplificatorul nu are (dacă are vreo legătură). Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Incearca sa testezi chitara pe un alt amp. Daca face la fel s-ar putea sa-ti lipseasca o legatura la masa pe undeva. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 9, 2017 Author Share Posted September 9, 2017 N-am ce alt amp sa testez... Voi vedea. Am incercat cu acel noise suppressor. Cand nu cant nimic, isi face treaba. Cand incep sa sune notele, nu. De exemplu, in intro-ul de la Nothing else matters pocneste la fiecare nota. Am incercat toate prizele din casa, la fel face. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted September 9, 2017 Share Posted September 9, 2017 Ce se aude /vede in videoul postat este lipsa de "pamantare" . Ai ceva tensiune pe sasiul dispozitivului cand pui /atingi cu mana/degetul se formeaza mici scantei=> pacaniturile , deci prin corpul tau se scurge curentul de pe shasiu , adica tu esti "pamantarea ".. Trebuie sa legi sasiul PC-ului si probabil si al amplifului ca sa nu fie diferenta de potential cu un conductor la "masa :" .si va dispare 99% pacaniturile , ceva slab ramane din cauza cablului de chitara ce nu are rezistenta "zero" . dae numai la "gain mare " se va simtii , in acest caz in timpul cantatului trebuie sa ai conntact permanent cu bridge-ul Circuitul se inchide si prin mana stanga dar cand nu atingi corzile apare problema ..mult mai slab daca ai pus sculele "la masa " dar pe inregistrare se poate simtii ..caz in care mai reduci din "gain" , mai inchizi /din Ton si nu ridici mana dreapta de pe calus/vibrator pana cand canti un pasaj ... Normal prizele ar trebui sa aiba pamantare dar daca nu are trebuie sa legi tu ..la "calorifer " de ex ..sau la conducta de apa rece ( conducta din teava metalica nu din PVC _),,sau daca stai la casa trebuie sa faci o "proza de pamant " ,,o teava de metal o bati in pamant . uzidin cand in cand la care legi firul de "masa". . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 Instalația electrică din apartament e foarte veche, de asta nici nu mai funcționează împământarea. Avem in plan s-o refacem, dar probabil nu anul acesta. Să înțeleg ca singurul lucru pe care-l pot face e sa leg eu o împământare funcțională. Link to comment Share on other sites More sharing options...
edy_wheazel Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 In primu' rand, cum am mai zis, incearca chitara pe o alta statie/laptop/procesor+casti/etc... Daca pocneste in continuare problema nu-i de la impamantare ci s-ar putea ca in chitara sa ai o masa desfacuta/lipitura rece/contact imperfect la masa. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Motan Posted September 10, 2017 Author Share Posted September 10, 2017 Ok, voi incerca sa testez chitara si pe altceva. Daca merg cu ea in magazin ma lasa sa testez cateva amplificatoare? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted September 10, 2017 Share Posted September 10, 2017 (edited) Este adevarat ca diferite scule au diferite calitati in cea ce priveste 'filtrele " circuitele de "deparazitare " astfel se poate ca anumita instalatie sa nu aiba aceasta problema . Oricum si din motive de protectie la electrocutare ampliful sau PC-ul trebuie sa fie legat la "impamantare " . Nu este de ;a chitara , si la mine in unele configuratii cu gain exagerat apare aceiasi "efect " . Depinde si de "gain" si de impedanta de intrare , caz in care cum am descris tin mana/palma pe bridge altfel cand prind pe rand notele cu mana stanga in momentul cand nu mai ating nici o coarda la urmatoarea nota hopp pacanitul ..adica mici scantei , poate sa aiba sa se auda in "pauza " si un bazait /brum pe inalte pe la 7KhHz care pot sa-l "reduc " cu "noise-gate" dar pacanitul daca este "mare ' trece de "gate ".. Am uitat sa mentionez ca se intampla cand instalez scule ptr inregistrare fara pamantare in camera , nici la mine nu nu au prizele legata masa . insa PC-ul il am legat la masa la reteaua de apa rece altfel e jale la gain mare si pe clean cu compresorul sau pe distors . Daca la un Strat apare zgomot "mici pacanituri " ce sunt de la pickguard care incarcat electrostatic la atingerea , idem ca si in cazul acesta doar ca electrostatic , produce mici scantei . Scanteile de la "Eddy Current :" sau " Curent Foucault " ( curent de fuga ) de pe sasiul/masa aparatelor este mult mai " mare ' si produce scantei "direct " galvanic in instalastie adica nu doar prin "simpatie " ca si de la "pick guard " plastic -> la instalatie .probabil capacitiv ... In alta ordine de idei ,in video se vede ca chitara nu este miscata , nu se canta note ci doar se ating partile metalice cu mana ,,Deci nu este un contact imperfect ce face figuri cand intra in rezonanta cu vibratiile si " miscarea ' mecanica ar produce intreruperii in circuit ..de "masa" sau " cald " . Este adevarat ca o alta instalatie cu circuit de "deparazitare " mai complex ar putea sa nu produca acei curenti "Eddy /. Foucault" astfel nu apar scanteile la atingere . In conditii de o impedanta de intrare mai mica., un cablu lung poate si cu capacitate ( pF/ml ) mai mare la fel reduce sensibilitatea pe anumite frecvente mai inalte deci atenueaza pacanitul ..Diferite scule pot sa aiba impedante diferite astfel si efectul perturbator poate sa difere . Edited September 10, 2017 by karpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts