www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
Motan

Zgomot ciudat cand ating chitara

Recommended Posts

Am observat o problema ce se manifesta orice as face. Pun mai jos un video:

Pe scurt, se aude acea pocnitură oricând ating o componenta de metal de pe chitara. Bâzâitul din fundal e amplificatorul dat la maxim, pentru a se auzi in video.

Cum as putea rezolva ??  Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

'Noise suppressor'-ul nu elimina toate sunetele sub o anumită frecvență/volum? Acele pocnituri sunt relativ puternice. In fine, încerc azi si revin. 

daca intr-adevăr e de la împământare voi încerca altă priză, pentru ca sunt sigur ca cea in care am băgat amplificatorul nu are (dacă are vreo legătură). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

N-am ce alt amp sa testez... Voi vedea.

Am incercat cu acel noise suppressor. Cand nu cant nimic, isi face treaba. Cand incep sa sune notele, nu. De exemplu, in intro-ul de la Nothing else matters pocneste la fiecare nota.

Am incercat toate prizele din casa, la fel face. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ce se aude /vede in videoul postat este lipsa de "pamantare" .

Ai ceva tensiune pe sasiul dispozitivului cand pui /atingi cu mana/degetul se formeaza mici scantei=> pacaniturile , deci  prin corpul tau se scurge curentul de pe shasiu  , adica tu esti "pamantarea "..

Trebuie sa legi sasiul PC-ului  si probabil si al amplifului ca sa nu fie diferenta de potential  cu  un conductor la "masa :" .si va dispare 99% pacaniturile , ceva slab ramane din cauza cablului de chitara ce nu  are rezistenta "zero" .

dae numai la "gain mare " se va simtii , in acest caz in timpul cantatului trebuie sa ai conntact permanent cu bridge-ul 

Circuitul se inchide si prin mana stanga dar cand  nu atingi corzile apare problema ..mult mai slab daca ai pus sculele "la masa " dar pe inregistrare se poate simtii ..caz in care mai reduci din "gain" , mai inchizi /din Ton si nu ridici mana dreapta de pe calus/vibrator  pana cand canti un pasaj ...

Normal prizele ar trebui sa aiba pamantare  dar daca nu are trebuie sa legi tu ..la "calorifer " de ex ..sau la  conducta de apa rece ( conducta din teava  metalica nu din PVC _),,sau daca stai la casa trebuie sa faci o "proza de pamant " ,,o teava de metal o bati in pamant . uzidin cand in cand  la care  legi firul de "masa". .

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Instalația electrică din apartament e foarte veche, de asta nici nu mai funcționează împământarea. Avem in plan s-o refacem, dar probabil nu anul acesta. 

Să înțeleg ca singurul lucru pe care-l pot face e sa leg eu o împământare funcțională. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este adevarat ca diferite scule au diferite calitati  in cea ce priveste 'filtrele " circuitele de "deparazitare "  astfel se poate ca anumita instalatie sa nu aiba aceasta problema .

Oricum si din motive de protectie la electrocutare  ampliful sau PC-ul trebuie sa fie legat la "impamantare " .

Nu este de ;a chitara , si la mine in unele configuratii cu gain exagerat apare aceiasi "efect " .

Depinde si de "gain" si de impedanta de intrare , caz in care cum am descris    tin mana/palma  pe bridge    altfel cand prind pe rand notele cu mana stanga  in momentul  cand  nu mai ating nici o coarda la urmatoarea nota hopp pacanitul ..adica mici scantei   , poate sa aiba  sa se auda in "pauza " si un bazait /brum pe inalte pe la 7KhHz  care pot sa-l "reduc " cu "noise-gate" dar pacanitul daca este "mare ' trece de "gate "..

Am uitat sa mentionez ca se intampla cand instalez  scule ptr inregistrare fara pamantare in camera  , nici la mine nu nu au  prizele legata masa .

insa PC-ul il am legat la masa la reteaua de apa rece altfel e jale la gain mare si  pe clean cu compresorul sau pe distors .

Daca la un Strat apare zgomot "mici pacanituri " ce sunt de la pickguard care incarcat electrostatic la atingerea , idem ca si in cazul acesta doar ca  electrostatic , produce mici scantei .

Scanteile de la "Eddy Current :" sau " Curent Foucault " ( curent de fuga ) de pe sasiul/masa  aparatelor este mult mai " mare ' si produce scantei "direct " galvanic in instalastie  adica nu doar prin "simpatie " ca si de la  "pick guard " plastic -> la  instalatie .probabil capacitiv ...

In alta ordine de idei ,in video  se vede ca chitara nu este miscata , nu se canta note ci doar se ating partile metalice cu mana ,,Deci nu este un contact imperfect ce face figuri cand intra in rezonanta cu vibratiile si " miscarea ' mecanica ar produce intreruperii in circuit ..de "masa"  sau " cald " .

Este adevarat ca o alta instalatie cu circuit de "deparazitare " mai complex ar putea sa nu produca acei curenti "Eddy /. Foucault"  astfel nu apar scanteile la atingere .

In conditii de  o impedanta de intrare  mai mica., un cablu lung  poate si cu capacitate ( pF/ml ) mai mare  la fel reduce sensibilitatea pe anumite frecvente mai inalte deci atenueaza pacanitul ..Diferite scule pot sa aiba  impedante diferite astfel si efectul perturbator poate sa difere .

Edited by karpi
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.