www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am observat o problema ce se manifesta orice as face. Pun mai jos un video:

Pe scurt, se aude acea pocnitură oricând ating o componenta de metal de pe chitara. Bâzâitul din fundal e amplificatorul dat la maxim, pentru a se auzi in video.

Cum as putea rezolva ??  Multumesc!

Posted

'Noise suppressor'-ul nu elimina toate sunetele sub o anumită frecvență/volum? Acele pocnituri sunt relativ puternice. In fine, încerc azi si revin. 

daca intr-adevăr e de la împământare voi încerca altă priză, pentru ca sunt sigur ca cea in care am băgat amplificatorul nu are (dacă are vreo legătură). 

Posted

N-am ce alt amp sa testez... Voi vedea.

Am incercat cu acel noise suppressor. Cand nu cant nimic, isi face treaba. Cand incep sa sune notele, nu. De exemplu, in intro-ul de la Nothing else matters pocneste la fiecare nota.

Am incercat toate prizele din casa, la fel face. 

Posted

Ce se aude /vede in videoul postat este lipsa de "pamantare" .

Ai ceva tensiune pe sasiul dispozitivului cand pui /atingi cu mana/degetul se formeaza mici scantei=> pacaniturile , deci  prin corpul tau se scurge curentul de pe shasiu  , adica tu esti "pamantarea "..

Trebuie sa legi sasiul PC-ului  si probabil si al amplifului ca sa nu fie diferenta de potential  cu  un conductor la "masa :" .si va dispare 99% pacaniturile , ceva slab ramane din cauza cablului de chitara ce nu  are rezistenta "zero" .

dae numai la "gain mare " se va simtii , in acest caz in timpul cantatului trebuie sa ai conntact permanent cu bridge-ul 

Circuitul se inchide si prin mana stanga dar cand  nu atingi corzile apare problema ..mult mai slab daca ai pus sculele "la masa " dar pe inregistrare se poate simtii ..caz in care mai reduci din "gain" , mai inchizi /din Ton si nu ridici mana dreapta de pe calus/vibrator  pana cand canti un pasaj ...

Normal prizele ar trebui sa aiba pamantare  dar daca nu are trebuie sa legi tu ..la "calorifer " de ex ..sau la  conducta de apa rece ( conducta din teava  metalica nu din PVC _),,sau daca stai la casa trebuie sa faci o "proza de pamant " ,,o teava de metal o bati in pamant . uzidin cand in cand  la care  legi firul de "masa". .

 

 

  • Like 1
Posted (edited)

Este adevarat ca diferite scule au diferite calitati  in cea ce priveste 'filtrele " circuitele de "deparazitare "  astfel se poate ca anumita instalatie sa nu aiba aceasta problema .

Oricum si din motive de protectie la electrocutare  ampliful sau PC-ul trebuie sa fie legat la "impamantare " .

Nu este de ;a chitara , si la mine in unele configuratii cu gain exagerat apare aceiasi "efect " .

Depinde si de "gain" si de impedanta de intrare , caz in care cum am descris    tin mana/palma  pe bridge    altfel cand prind pe rand notele cu mana stanga  in momentul  cand  nu mai ating nici o coarda la urmatoarea nota hopp pacanitul ..adica mici scantei   , poate sa aiba  sa se auda in "pauza " si un bazait /brum pe inalte pe la 7KhHz  care pot sa-l "reduc " cu "noise-gate" dar pacanitul daca este "mare ' trece de "gate "..

Am uitat sa mentionez ca se intampla cand instalez  scule ptr inregistrare fara pamantare in camera  , nici la mine nu nu au  prizele legata masa .

insa PC-ul il am legat la masa la reteaua de apa rece altfel e jale la gain mare si  pe clean cu compresorul sau pe distors .

Daca la un Strat apare zgomot "mici pacanituri " ce sunt de la pickguard care incarcat electrostatic la atingerea , idem ca si in cazul acesta doar ca  electrostatic , produce mici scantei .

Scanteile de la "Eddy Current :" sau " Curent Foucault " ( curent de fuga ) de pe sasiul/masa  aparatelor este mult mai " mare ' si produce scantei "direct " galvanic in instalastie  adica nu doar prin "simpatie " ca si de la  "pick guard " plastic -> la  instalatie .probabil capacitiv ...

In alta ordine de idei ,in video  se vede ca chitara nu este miscata , nu se canta note ci doar se ating partile metalice cu mana ,,Deci nu este un contact imperfect ce face figuri cand intra in rezonanta cu vibratiile si " miscarea ' mecanica ar produce intreruperii in circuit ..de "masa"  sau " cald " .

Este adevarat ca o alta instalatie cu circuit de "deparazitare " mai complex ar putea sa nu produca acei curenti "Eddy /. Foucault"  astfel nu apar scanteile la atingere .

In conditii de  o impedanta de intrare  mai mica., un cablu lung  poate si cu capacitate ( pF/ml ) mai mare  la fel reduce sensibilitatea pe anumite frecvente mai inalte deci atenueaza pacanitul ..Diferite scule pot sa aiba  impedante diferite astfel si efectul perturbator poate sa difere .

Edited by karpi
  • Like 1

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.