sapoka Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Chitara nou nouta a venit cu un spatiu intre grif si corp. E normal asa ceva?
Silviu_i Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Raspunsurile sunt la fel de ambigue precum intrebarea ta. Nu o sa stie nimeni cu exactitate ce dracu de chitara e aia si cum e prins gatul la ea. Pune niste poze relevante... 2
sapoka Posted March 8, 2017 Author Posted March 8, 2017 (edited) E un bc rich warlock man. E bolt on Edited March 8, 2017 by sapoka
Alin Rosulescu Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Sunt chitari care au acest spatiu intre grif si corp la ultima tasta. Pe de alta parte, mie mi se pare ciudata pozitionarea grif-ului fata de corp. Dar fara detalii mai multe despre chitara nu imi dau seama daca e o problema.
Silviu_i Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Nu e nimic in neregula cu chitara ta. Se poate canta pe ea? Ai corzi mute? Are fretbuzz excesiv? Daca vei desface griful vreodata, cel mai probabil vei gasi o bucata de material in fundul neck pocket-ului (judecand dupa pozitia actuala a grifului). Asta are rolul de a da grifului o oarecare inclinare fata de corp, tocmai pentru a evita cele mentionate mai sus. Daca pui mana pe un Les Paul si Epiphone, vei observa ca are aceeasi inclinatie, mai mult sau mai putin, insa acolo nu vei sesiza nici un gap datorita modului constructiv. Bafta!
sapoka Posted March 8, 2017 Author Posted March 8, 2017 (edited) Deocamdata nu sesizez o problema, inafara unui fret buzz dar o sa ridic putin actiunea si cred ca se rezolva. Nu are probleme de intonatie sau altceva. Cele 4 suruburi care prind tastiera sunt stranse bine. Din ce am citit pe net se pare ca acesr spatiu este lasat ptr chitarile cu pickguard, dar la warlock pickguard nu cred. Dealtfel este o chitara foarte misto si comoda.imi place mult Ma gandeam ca e o problema chestia asta ca sa stiu daca o returnez . Edited March 8, 2017 by sapoka
vektor Posted March 8, 2017 Posted March 8, 2017 Oh for the love of Cthulhu ... nu e nimic in neregula cu ea, e tastiera mai lunga decat neck-ul. Si e slanted pentru ca e un TOM inalt pe o chitara flat top. Perfectly normal. 2
sapoka Posted March 8, 2017 Author Posted March 8, 2017 Multumesc m-am linistit. Am ridicat putin actiunea din bridge si acum am 2mm e gros la fret 12 si 1.5mm la fret 12 e subtire fara fret buzz. E o actiune joasa, sau trebuie mai jos setata?
sapoka Posted March 14, 2017 Author Posted March 14, 2017 (edited) Multumesc Cu ocazia desfacerii dozelor pentru izolare cavitati am vazut ca pe doze scrie hbc115-bk. Am cautat pe net si am gasit ca acestea sunt produse de artecsound. http://artecsound.com/catalog/index.html In descriere spune ca, chitara vine cu doze bdsm. Am masurat cea de bridge are cam 17,5 kohn iar cea de neck 8,5 kohm. Sunt doze bdsm ? Edited March 14, 2017 by sapoka
sapoka Posted March 14, 2017 Author Posted March 14, 2017 Sa inteleg ca sunt oem (original equipment manufacturer)? Vad ca pe site-ul artec sunt incadrate la categoria pickups oem. Deci sa inteleg ca bc rich au subcontractat artec pentru a face dozele lor?
karpi Posted March 14, 2017 Posted March 14, 2017 (edited) Chitara nou nouta a venit cu un spatiu intre grif si corp. E normal asa ceva? DA! Este o chitara standard proiectata ptr 23 taste , cu o astfel de prelungire se mai pune si tasta 24 fara sa schimbe altceva in linia de productie . Astfel raman si dozele in pozitiile bune important mai ales la "single coil ". Daca se monteaza un gat de 24 taste pozitia locasului dozei ar trebui mutat mai catre gat ca sa fie in pozitia buna , Asa ca rezolvarea cu "prelungirea tastierei "' pare OK .din mai multe puncte de vedere . Edited March 14, 2017 by karpi 1
Recommended Posts