Doctor X Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Salutare! Eu sunt cam "miniatehnicus" așa că sper să nu vi se pară stupidă întrebarea. Am câteva pedale nefolosite de ceva (multă) vreme, care au fost montate odată pe un pedalboard cu ajutorul unor bucăți de velcro. Cu trecerea timpului, lipiciul de pe banda de velcro s-a înmuiat si s-a întins pe baza pedalelor. Întrebarea e cum scot acest lipici de pe suprafețe din plastic și cauciuc, fără să afectez cumva respectivele suprafețe. Mulțam anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Incerca cu benzina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posho Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Pe la magazinele de computere se gaseste alcool izopropilic. E bun la curatat jeg din computere, vezi poate dizolva si lipiciul ala. Ceva de genul: http://www.electromag.eu/accesorii-de-lipit/cleaner/spray-curatare-alcool-izopropilic-100ml 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 alcoolul izopropilic deterioreaza si cauciucul si partile de plastic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vince Windrider Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 Incearca wd40 dar sa stii ca daca e intarit adezivul se ia mai greu.eu am reusit cu wd sa curat un parbriz de plastic de la o motocicleta unde benzina il afecta iremediabil.Daca nu e un plastic pretentios la solventi poti incerca in ordinea benzina,diluant,acetona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Alcool izopropilic sau white spirt; white spirtul curata mai bine astfel de lipiciosenii. Sau WD40, care e un fel de white spirt pe steroizi. Nici white spirtul, nici alcool-ul izopropilic nu ataca masele plastice(mai putin stirenele care sunt solubile in majoritatea solventilor) si cauciucurile, decat la expunere indelungata s-ar putea intari. La plastice ar mai fi de adaugat ca PET-ul dupa expunere indelungata s-ar putea matui. Expunere indelungata inseamna mai mult de 30-60 de minute intr-o baie de alcool. Si oricum: e spatele unei pedale, nu bara unui ferrari; daca are cauciuc, nu e folosit pentru etansare, asa ca despre ce vorbim aici? Edited April 8, 2016 by lefmir 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted April 8, 2016 Share Posted April 8, 2016 (edited) Da shit! ==> http://www.myhardwaresupply.com/store/p/45656-Remover-Stain-Goo-Gone-8-Oz.html(yes, it DOES work on rubber, provided ca nu-i faci baie!). . Nush de unde iei, aici (( A, gata, am vAzt , au in UK Edited April 8, 2016 by guitarhead Link to comment Share on other sites More sharing options...
YUKU Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 sau poti incerca cu asa ceva: http://www.emag.ro/solutie-pentru-dezlipit-etichete-aoc-400-400-ml-acz0027/pd/DRQHHYBBM/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted April 9, 2016 Author Share Posted April 9, 2016 Multam pentru raspunsuri! Voi incerca mai intai cu ce am pe-acasa, adica cu WD40. Cred ca mai gasesc si ceva fluid pentru brichete, ca am inteles ca si ala ar functiona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 (edited) Incearca cu "Cracii Lu' Mona". Spirt. Dai cu spirt, freci cu o carpa in asa fel incat sa ramana scame in lipiciul inmuiat. si mai dai cu sprt, mai bagi niste scame. Dupa cateva serii de-astea lipiciul va imbiba scamele si suprafata de contact cu cauciucul si plasticul tau se va reduce considerabil. Dupa care mai freci cracii Monei si scapi de belea. Edited April 9, 2016 by Nenea Rau Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted April 9, 2016 Author Share Posted April 9, 2016 Am incercat cu Mona si n-a mers. Mai rau am intins lipiciul. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 Nu era la ovulatie probabil 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandibalog Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 (edited) "Goo Gone Citrus Power Liquid Adhesive Remover" dar nu stiu daca gasesti in RO in schimb am auzit ca asta e la fel de bun si il gasesti aici: http://www.life-care.com/produs/Solutie-de-scos-pete-BioHAUS%C2%AE-925/K04Z/RO/?itemID=13166 "Solutia BIO de scos pete BioHAUS® degreseaza biologic, indeparteaza petele de pe imbracaminte, covoare, mobila tapitata, elimina mirosul, curata orice pata ”enervanta” din gospodarie. Guma de mestecat, cerneala, uleiul, lacul de unghii, pixul, lipiciul, urmele de cauciuc de pe podea, grasimea intarita, animala sau vegetala, toate pot fi indepartate." Edited April 9, 2016 by bandibalog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zoltan P. Posted April 9, 2016 Share Posted April 9, 2016 raspunul ar fi -Terpentina sau terpinolul,din memorie cred ca primul ,mie asa mi-s-a spus de catre experti,oricum de stricat nu strica -)in Suedia functioneaza deci.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted April 10, 2016 Author Share Posted April 10, 2016 O carpa inmuiata in WD40 a facut minuni. Multam pentru sugestii! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Si pentru ca preventia este mai buna decat tratarea, exista la Praktiker (sau cel putin exista) velcro autoadeziv care adera foarte bine cam pe orice suprafata si se indeparteaza foarte usor fara sa lase urme. Suprafata nu ramane nici macar lipicioasa dupa ce e scos. Era vreo 5 ron metrul liniar. Nu mai mutilati pedalele cu tot felul de adezivi, sunt si ele oameni 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 (edited) Am curatat asa ceva , urma da adeziv "nepietrificat" da la "Scotch" si altele ce era inca maleabil ,cu apa calda cu sapun si cu o carpa sau burete mai dens se umezeste si se freaca ..se dezlipeste pas cu pas cum "intinzi" adezivul ..unde ramane umed nu se mai prinde asa ca se "aduna " ca si plastilina si se ia . . Am utilizat metoda si la suprafata /cutii de pedala din polistiren (neexpandat) ce era atacat de cam orice , Am mai curatat si cu "CONTOX "(contact spray uleios nu din cel uscat !) bineinteles se incerca pe o portiune mica sa vezi daca nu ataca materialul de plastic sau vopseaua ....dar daca nu este intarit adezivul merge cu apa calda+sapun ..si "frecat" cu carpa . Chiar si de pe o chitara am reusit sa curat adezivul "pietrificat" de la o "matritza " , pusa de fostul proprietar ,cu metoda ..apa+sapun si carpa . Edited April 11, 2016 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts