Adinel Berehorschi Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Salutari, rgc! Am pus acateva luni mana pe un strat Maya made in Japan de print '70. Ash wood, culoarea naturala a lemnului, doar lacuita. Mi-ar placea sa-i schimb esteticul si sa primeasca un pic de culoare (desigur la cineva priceput). Lemnul e bine uscat (46 de ani) si are un ton foarte gras, ceva inspre Stevie Ray Vaughan, care as prefera sa nu-l pierd. Sunteti de parere ca dupa atatia ani, in care lemnul e destul de bine uscat, ar fi ok sa primeasca un strat de culoare? Am citit destule pe net si am inteles ca tine si de vopseaua folosita si mai ales de straturile aplicate, drept urmare vreau sa o trimit la un profesionist. Astept pareri pro si contra in legatura cu aceasta treaba. Numai bine!
FiveseveN Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Am citit destule pe net Dar ce nu găsești "pe net"? "Argumente" conform cărora Pământul e plat, populația e exterminată prin chemtrails și vaccinuri, evreii sunt extratereștri, câteva grame de vopsea afectează (drastic) rezonanța unei chitare de 4 Kg... Dacă consideri că dovezile sunt ceva mișto și util, fă-i ce vrei. Dacă ți-e frică să n-o descânteci, las-o așa. 2
lefmir Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 un studiu britanic arata ca stratocasterele rosii au ton mai gras decat stratocasterele albe. Alea negre in consecinta suna mai dark. 5
Airhead Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 mie unul imi place mai mult un finish natural, sa se vada fibra lemnului decat una colorata si opaca. dar tine de gusturi. pune si tu niste poze sa vedem despre ce este vorba. 1
Airhead Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 este asa ceva ? http://www.guitar-museum.com/guitar-101232-MAYA-Strat-Copy-Electric-Guitar-w-Original-CASE
Adinel Berehorschi Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 este asa ceva ? http://www.guitar-museum.com/guitar-101232-MAYA-Strat-Copy-Electric-Guitar-w-Original-CASE Fata de link-ul atasat de Airhead, a mai primit un switch pe 5 pozitii (vine din fabrica cu unul pe 3) si un custom wood pickguard. un studiu britanic arata ca stratocasterele rosii au ton mai gras decat stratocasterele albe. Alea negre in consecinta suna mai dark. Asta ar fi una dintre glume
Adinel Berehorschi Posted March 11, 2016 Author Posted March 11, 2016 Dar ce nu găsești "pe net"? "Argumente" conform cărora Pământul e plat, populația e exterminată prin chemtrails și vaccinuri, evreii sunt extratereștri, câteva grame de vopsea afectează (drastic) rezonanța unei chitare de 4 Kg... Dacă consideri că dovezile sunt ceva mișto și util, fă-i ce vrei. Dacă ți-e frică să n-o descânteci, las-o așa. Am luat in considerare faptul ca toata treaba consta de la o chitara la alta si am vrut un raspuns concret de la cunoscatori. Daca e s-o luam asa, ar trebui sa evitam fiecare intrebare de pe acest forum si sa gasim totul pe "goagal". Am cautat cateva detalii, pareri pro si contra sunt nenumarate, dar iti multumesc pentru link-ul atasat. Eram la facultate cand mi-a trecut prin minte ideea si nu m-am gandit sa caut prin arhiva rgc (greseala mea fiind). Dar iti multumesc, m-a lamurit destul din ce-am citit, mai ales ca ce am citit a fost in limba romana. Cativa termeni de pe alte forumuri in limba engleza nefiindu-mi familiare
Posho Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Instrumentul arata foarte bine asa cum e. In opinia mea ar fi pacat sa-l vopsesti si sa nu mai vezi lemnul. Daca vrei ceva mai inchis o poti baitui si lacui mai apoi, sint citiva oameni aici care-ti pot face asta la un nivel profi+. Eu n-as face-o, as lasa-o cum e. 4
dani_rosu5 Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 "Sunteti de parere ca dupa atatia ani, in care lemnul e destul de bine uscat, ar fi ok sa primeasca un strat de culoare?" NU! Chitara arata bine asa cum e,nu e zgariata,sparta sau alte cele - de ce sa te legi la cap cand nu te doare? Stii cat de greu e sa iei jos dracia aia de lac? dupa care sa o baituiesti si lacuiesti in n straturi ... daca as lucra in domeniu,si mi-ai cere sa ti-o revopsesc,as refuza probabil Parerea mea - las-o asa cum e , peste cateva saptamani o sa te obisnuiesti cu ea si nu o sa mai ai chef de revopsiri 1
YUKU Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Si eu as lasa-o asa cum e acum, arata foarte ok. Frumoasa!!! Sa o canti cu placere!
baltazar181 Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Nu pune mana pe ea o sa-l strici orice ai face cu el. E foarte frumoasa asa! 1
Paul Birzu Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 Toata viata mi-am dorit un Strat ash+maple natural body. Am reusit sa-l cumpar recent din State si abia astept sa ajunga. Cum sa vopsesti asa ceva?! Daca era vopsit probabil ai fi vrut un relic job "profi"... Sent from my SM-N7505 using Tapatalk
nicolaecalota Posted March 12, 2016 Posted March 12, 2016 E superba, pune-i un pickguard visiniu sau negru si o faci vintage! Trimis de pe al meu SM-A500FU folosind Tapatalk
Recommended Posts